כללי זהירות במטבח
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

כללי זהירות במטבח 

מאת    [ 28/03/2012 ]
מילים במאמר: 478   [ נצפה 2029 פעמים ]

 
 

המטבח הביתי הוא אמנם מקום מרכזי וחשוב בבית שלנו אבל הוא גם יכול להיות מאוד לא בטיחותי ואפילו מסוכן. גם לכם ובעיקר לילדים שלכם. לכן חשוב להקפיד על כמה כללי מפתח על מנת לשמור על עצמנו בזמן שאנחנו מבשלים.

הבסיס – אחסון נכון

עד כמה שזה ישמע מובן מאליו – לאחסון נכון של כלי מטבח ישנה חשיבות בכל הנוגע לבטיחות במטבח. קודם כל – סירים ומחבתות כבדים מאחסנים בחלק התחתון של המטבח וזאת על מנת שלא יפלו כאשר נפתח ארונות גבוהים. כוסות וצלחות שבירות מאחסנים מקסימום בגובה הכתפיים – וזאת משום שמעבר לגובה הזה קשה לנו לראות האם בתוך הכוס או הצלחת ישנו כלי נוסף שעלול להחליק וליפול עלינו.

סידור סכינים

סכינים, ובעיקר סכיני שף חדות – לעולם לא נאחסן בתוך מגירה. כיוון שאנחנו, וכמובן גם ילדים – לעיתים נוהגים לפתוח רק פתח צר במגירה ולהשחיל את היד – ואין צורך להסביר כמה מסוכן עלול להיות מפגש עם סכין חשופה. לכן סכינים מאחסנים במתקן מיוחד או על מגנט סכינים ייעודי – או בתוך מגן סכינים אשר מכסה את כל הלהב.

זהירות בהכנות לבישול

עוד לפני שמתחילים בבישול עצמו – יש כללי זהירות גם להכנות. קודם כל את כל החיתוכים מבצעים עם סכין חדה ומושחזת ועל קרש חיתוך יציב. אם קרש החיתוך אינו יושב יפה על שיש למטבח ומחליק – הרטיבו נייר מגבת ופרסו מתחת לקרש – זה אמור לייצב אותו ולמנוע ממנו תזוזות מיותרות. בנוסף – צרו לעצמכם סביבת עבודה נקייה ורחבה ככל האפשר.

קופסאות שימורים יש לרוקן ולזרוק מיד לאחר הפתיחה משתי סיבות: הראשונה: בטיחות – דפנות הקופסה חדות וחותכות. הרחיקו מפגעים. השנייה: אין לאחסן קופסאות שימורים במקרר כיוון שהן צוברות חיידקים. העבירו את תוכן הפחית לקופסת פלסטיק ואחסנו אותה במקרר.

זהירות בבישול

די ברור כי בבישול עצמו חשוב לנקוט משנה זהירות כיוון שבד"כ הבישול עצמו נעשה בחום גבוה.

אם הבישול נעשה בתנור – זכרו להשתמש בכפפות ייעודיות מבודדות מחום – וכמובן לא להיות גיבורים ולנסות להוציא תבניות מהתנור בידיים חשופות.

בטיגון יש להקפיד כי לא מטפטפים מים או נוזלים קרים לשמן ללא צורך – זה עלול לגרום לשמן לקפוץ. בנוסף – הכנסת מוצרים לשמן תעשה מצד המחבת ולא מהמרכז – על מנת שנוכל להזיז במהירות את היד במקרה והשמן קופץ. כמו כן – טיגון רצוי לבצע עם חולצה בעלת שרוול ארוך על מנת להגן על הזרועות.

בבישול על כירה – מטבחים רבים מציבים את הכיריים באמצע המטבח – במקרה כזה יש להקפיד כי ידיות הסירים והמחבתות לא בולטות מהכירים. וכמובן להשתדל שכמה שפחות אנשים יעברו ליד השיש כשהוא פועל – על מנת לצמצם כמה שאפשר את האפשרות כי תהיה התקלות עם ידית של סיר או מחבת שעלולים לגרום להפיכתם.

דגשים נוספים

במידה ויש ילדים קטנים בבית – השתדלו להתקין מעצורים לדלתות המטבח הנמוכות – אלו ימנעו מילדיכם לסגור את הדלתות והמגירות על האצבעות – וכמובן לפתוח אותן.

בעת הגשת המזון – אל תעמיסו על עצמכם יותר ממה שאתם באמת יכולים לקחת – עדיף לעשות הלוך – חזור מאשר להפיל הכל על הרצפה.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב