דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


האם נזק כתוצאה מניתוח פלסטי - אסתטי באף (Rhinoplasty) הינו בגדר רשלנות רפואית? 

מאת    [ 20/03/2012 ]

מילים במאמר: 754   [ נצפה 2401 פעמים ]

ניתוח אף פלסטי ? אסתטי (להלן: Rhinoplasty) הינו ניתוח שכיח ומקובל בתחום הניתוחים הפלסטיים, ונפוץ לאחרונה גם בקרב אוכלוסיית בני הנוער. בדרך כלל נהוג לבצע ניתוח מסוג זה לאחר גיל 16, נוכח העובדה שבשלב זה מסתיימת התפתחות השלד הגרמי והסחוסי של האף. מטרת הניתוח באף הינה לשנות את מראה האף כדי לשוות לאפו ולפניו של המנותח מראה מעודן ואסתטי יותר מזה שהיה קודם. לכן, בניתוח אף פלסטי יש צורך להתייחס למכלול מבנה הפנים של המנותח ולעיתים יהיה צורך גם בהצרת נחיריים והתאמה בין האף לשפה העליונה תוך התחשבות בפרופיל כולו לרבות ביחס שבין מראה האף לסנטר.

ההליך הניתוחי מבוצע בהרדמה, לעיתים הרדמה כללית ולעיתים הרדמה מקומית עם טשטוש עמוק זאת במידה וההליך הרפואי כולל שינויים קלים בלבד. על סוג ההרדמה יוחלט בין המטופל לרופא המנתח.

ישנן שתי טכניקות לניתוח אף, ניתוח "אף פתוח" וניתוח "אף סגור". מרבית ניתוחי האף מבוצעים בשיטת "האף הסגור", בא מבצע המנתח את פעולותיו בפנים האף ומונע מן הצלקות להיגלות לעין. בניתוחים מורכבים ומסובכים יותר, כאשר הרופא המנתח צריך לראות את האנטומיה הפנימית של האף, או כאשר מדובר בהשתלת סחוס, הצרת נחיריים, קיצור האף או תיקון מחיצת האף, יבוצע הניתוח בטכניקת "אף פתוח". בטכניקה זו, בנוסף לחתכים בחלל האף, מבוצע חתך נוסף חיצוני כדי שיתאפשר לרופא להשיל את העור מעל שלד האף בזמן הניתוח. בניתוח מהסוג הזה תיוותר צלקת קטנה וסביר להניח כי הניתוח יתארך זמן רב יותר וההחלמה תהיה ארוכה יותר.

בדרך כלל לפני הניתוח המנתח נפגש מספר פעמים עם המנותח כשבמסגרת פגישות אלה אמור להסביר למנותח אודות הפרוצדורה הניתוחית אותה יעבור, הסיכונים, הסיכויים והחלופות הטיפוליות לניתוח זה. זאת ועוד, במסגרת פגישות אלה חייב המנתח לבדוק את האף של המנותח לא רק מבחוץ אלא גם מבפנים ובפרט לבדוק האם קיימת סטייה של מחיצת האף, אשר יכולה לגרום להיצרות וחסימת דרכי האוויר וקשיים בנשימה או האם קיימת תפיחות של פוליפים (קונכיות) אשר גם היא עלולה להצר ולחסום את מעברי האוויר. בעיות אלו יש לאתר עוד לפני הניתוח ולתכנן לפתור אותן בעת ניתוח האף, שכן התעלמות מהן עלולה לגרום להחמרה בבעיות הנשימה לאחר ניתוח האף.  

אחד הסיבוכים המוכרים והנפוצים בניתוח אף הינו פגיעה והצרות או חסימה בדרכי האוויר אשר גורמים לקושי בנשימה. המדובר בנזק בעל היבט תפקודי הכרוך בהשלכות משמעותיות על איכות חייו של המנותח, בפרט אם הוא עוסק בפעילות גופנית ו/או במאמץ פיזי אחר במסגרת עבודתו ובכלל. סיבוך אפשרי נוסף הינו תוצאה אסתטית לקויה כגון העדר סימטריות באף, אף עקום, קמט של קצה האף וכו'. סיבוך שכזה יכול להוביל לפגיעה בביטחון העצמי ולפגיעה בדימוי הגוף של המנותח שמן הסתם, מלכתחילה, חפץ היה בביצוע ניתוח זה לצורך שיפור בביטחונו ודימויו העצמי.

ראוי להדגיש כי בהתאם לחוק ניתוח אף פלסטי ? אסתטי יבוצע רק בידי רופאים המורשים לכך ובעלי המומחיות המתאימה קרי, רופאים מומחים בתחום הכירורגיה הפלסטית ורופאי אף אוזן גרון.

מתוקף היות ניתוח האף ניתוח פלסטי הרי שביצוע פרוצדורה זו אינו מחייב מבחינה רפואית ולכן, בהתאם לחוק ולדין הנהוג לרבות הפסיקה הנרחבת בתחום זה, מוטלת על כתפי המנתח חובת גילוי מוגברת מזו הנהוגה בפרוצדורות רפואיות אחרות. חובה על המנתח לתת למנותח הסבר מלא ומקיף על הסיבוכים והסיכונים הכרוכים בניתוח כשקיימת חשיבות רבה להעברת מידע זה, מבעוד מועד ולא ביום הניתוח, על מנת שהמנותח יקבל החלטתו לגבי הניתוח באופן מושכל ומדעת ויחתום על כתב ההסכמה לקבלת הטיפול כשהוא מודע להשלכות פרוצדורה זו (להלן: הסכמה מדעת לקבלת טיפול רפואי).

יובהר כי במקרה שבו נגרם סיבוך בעת ניתוח אף, כמו למשל חסימת דרכי אוויר או תוצאה אסתטית לא סבירה, הרי שאם המטופל לא קיבל הסבר מלא על אפשרות קרות סיבוך זה, ניתן לחייב את הרופא המנתח בפיצוי המנותח בשל רשלנות באי קבלת הסכמה מדעת לניתוח. בנוסף, כמו בכל ניתוח, אם הניתוח הפלסטי לא יבוצע על ידי רופא מיומן, בעל מומחיות רלוונטית בתחום ובתנאים נאותים, וייגרם למנותח סיבוך כלשהו, תעמוד למנותח עילת תביעה בשל רשלנות רפואית במהלך הניתוח נוכח סטייה מהפרקטיקה הסבירה והמחויבת בסוג ניתוחים זה. זאת ועוד, בחלק מהמקרים בהם נגרמים למנותח נזקים אסתטיים קשים הרי שבדרך כלל מתלווים לנזקים אלה השלכות נפשיות לרבות פגיעה בדימוי הגוף ופגיעה בביטחון העצמי. במידה ואלו הם פני הדברים ומוגשת תביעה לפיצוי בגין נזקי הניתוח, מחויב המנותח להוכיח את הנזקים הנפשיים הללו בחוות דעת בתחום הנפשי.

לכן, במידה והנך סבור שנגרם אצלך נזק ממשי במהלך הניתוח הפלסטי שבוצע לך וייתכן ולא ניטלה ממך הסכמה מדעת לביצוע הניתוח הפלסטי ולא הוצג בפנייך כלל המידע הדרוש כדי שתקבל החלטה מושכלת טרום ביצוע הניתוח, הרי שייתכן ונחשפת לאירוע של רשלנות רפואית. תביעות רשלנות רבות מוגשות בגין מקרים מסוג זה ולכן, במידה וקיימת סבירות כי אירעה רשלנות רפואית, ואף במקרה של ספק, מומלץ לפנות לעורך דין העוסק בתביעות רשלנות רפואית בניתוחים פלסטיים על מנת שיבחן האם אכן אירעה רשלנות שכזו בעניינך.

עורך דין אילן זריהן הינו בעל השכלה פרארפואית תואר BA בסיעוד (אח מוסמך), תואר MBA במנהל עסקים בהתמחות שיווק, ובעברו היה קצין בדרגת רב סרן בחיל הרפואה בצה"ל. כתובת אתר אינטרנט: www.iz-law.com  
נייד: 050-9250478




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב