דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


שולחן ילדים: טיפים לעיצוב ועריכת שולחן חג לילדים 

מאת    [ 18/03/2012 ]

מילים במאמר: 427   [ נצפה 2064 פעמים ]

שולחן החג כבר מזמן הפך לסמל סטטוס ומקוריות. אך מה עושים במשפחות בהם חוגגים את החג עם המון ילדים סביב השולחן?

 כדי לתת גם לילדים הרגשה שהשקיעו בהם, וכדי לפתוח להם שנה ילדותית ותמימה, הכנו עבורכם מס' טיפים לעיצוב שולחן חג לילדים : 

  • פרסו על השולחן מפה צבעונית. ניתן למצוא היום מפות חלקות במגוון רחב של צבעים, או אפילו מפות עם איורים מעולמם של הילדים.
  • אם בחרתם במפה חלקה- אתם יכולים להשתולל עם הצלחות והסכום ולבחור בכלים מאוירים או במגוון רחב של צבעים. הכלל הוא- ככל שהשולחן צבעוני יותר, כך הוא שמח יותר.
  • אם בחרתם במפה מאוירת- השתדלו שהכלים יהיו חלקים, ונסו לכוון ככל האפשר לגוונים שכבר נמצאים על האיור.
  • ערכו גם לילדים שלישיית צלחות וגם להם- ממש כמו בשולחן המבוגרים, ערכו כף, מזלג, סכין וכפית. חד פעמיים כמובן- כדי למנוע פציעות.
  • העמידו להם כוסות צבעוניות לשתייה קלה ובשביל ההרגשה הטובה- הניחו ליד כל צלחת גביע פלסטיק (לא תאמינו כמה זה ישדרג את השולחן)
  • כרכו מפיות בסרט חמוד או אפילו הכינו עם הילדים חבקים מקוריים
  • על השולחן פזרו תפוחים, צנצנות דבש קטנות, רימונים קטנים ושלל סימני החג
  • בקשו מכל ילד להכין אגרת ברכה והניחו בתפזורת על השולחן- ההפתעה וההתרגשות שכל ילד יקרא את האיגרת של חבריו היא עצומה. 

למבוגרים מומלץ לעצב שולחן קלאסי ובוגר יותר.

  • כדאי להשתמש בראנרים ובשילוב מפות בשני צבעים, מאחר וכך ניתן להעשיר את השולחן.
  • על מנת להעשיר את השולחן, ניתן להשתמש בחומרים שונים, למשל: מפת נייר יחד עם מפת אורגנזה, אך להשתדל לא לערבב יותר מדי סוגים וצבעים, איכויות שונות של חומרים וכד.
  • כאשר יש שולחן גדול ואנו נאלצים לחבר שתי מפות, כדאי לשים מעל החיבור ראנר, ולהעלים את מיקום החיבור.
  • כאשר משתמשים בנרות, ניתן להקפיא את הנרות בתוך שקיות ניילון  כמה שעות לפני הארוחה, כך כאשר נדליק אותם במהלך הארוחה הם לא ינטפו ויבערו יותר זמן.
  • בשל הריחות העזים המלווים את המאכלים השונים, כדאי להשתמש כמה שפחות במפיצי ריחות כמו  נרות ריחניים או פרחים מיובשים ריחניים שלא תמיד משתלבים עם ריחות האוכל.
  • כשעורכים את השולחן עדיף לא לשים מראש צלחות מרק, כי לא כולם אוכלים מרק וכן סיר המרק בדר"כ לא נמצא במרכז השולחן, כך שהצלחות ממילא נלקחות מהשולחן.
  • בתחילת הארוחה עדיף לשים על השולחן רק את הסלטים, מאחר והם מוסיפים צבע אך לא תופסים מקום. את המנות העיקריות והתוספות כדאי להגיש בנפרד מאוחר יותר.
  • קיפולי מפיות תמיד מוסיפים גם צבע וגם סטייל. עדיף להשתמש במפיות איכותית רבות שכבות.
  • תמיד כדאי לשים מגן שולחן מתחת למפה. זה גם מונע שקיפות וגם נעים ורך יותר.

חג שמח!

 

שירן לוי מנהלת שיווק ועיצוב רשת פעמית סטור




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב