יקב דלתון: ביקורת יין
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

יקב דלתון: ביקורת יין 

מאת    [ 17/03/2012 ]
מילים במאמר: 444   [ נצפה 1902 פעמים ]

 
 

 






ביקורת יין: שלושה דלתונים 2010
 

מאת שף אלון גונן






עודכן בתאריך:
15.3.2012





יקב דלתון שיראז 2010 D
14.8% אלכוהול, 8 חודשי התיישנות בחבית אמריקאית.
היין
בעל צבע אדום ארגמני נקי ובוהק. האף מוצף בריחות בשלים של פרי אדום מרוכז. מעט עשבי
תיבול ואורן מתגנבים להם בריח, ומרגיעים קצת את הריח המתוק.
בטעימה הפה מתמלא
בעושר של פרי בשל, וחרף המתיקות שמשתלטת בטעימה הראשונה יש איזון מקסים בחמיצות
וטעמי הווניל המתפרצים. אספרסו מרוכז באפטר טייסט משלים את החוויה.

מחיר לצרכן של בקבוק דלתון שיראז 2010 D הינו 65 ש"ח,
מה שהופך אותו
לאטרקטיבי ביותר.


יקב דלתון פטיט סירה 2010 D
13.8% אלכוהול, 12 חודשי התיישנות בחבית אמריקאית.
היין
בעל צבע סגול שחור עמוק. האף מאוד מרוכז ומאוד חד. ריח של טאפנד זיתים מעלה חיוך של
אושר על הפנים, מעט ארל גריי גם כן מורגש בריח, וכמובן הווניל הקראמלי שמגיע
מהחבית.
שימוש בחבית אמריקאית לפטיט סירה אינו מובן מאליו, ומצריך אומץ מחשבתי
והבנת טעמים קולינריים.
ערסול היין בכוס מאוד מהנה, ויש תחושה שהיין כבד ושומני.
זהו יין מאוד לעיס, שהפרי מורגש בו והטאנינים מאוד מגובשים ובעלי אמירה. בפה היין
מאוזן ומעניק טעמי פרי שזיף נוקשה עם פלפל שחור ומעט עשבי תיבול באפטר טייסט.

היין עשוי בקפידה ומענבים משובחים על מנת להעניק פטיט סירה מסורתי, אולם בשתיית
היין ברור לחלוטין כי חרף ההקפדה הוענק ליין הזה החופש להתפתח בצורה
מרתקת.
יופי של יין שמקבל את המקום הראשון בין שאר יינות הפטיט סירה
שהושקו לאחרונה בארץ.
מחיר לצרכן 68 ש"ח


ולקינוח דוקא יין רוזה - דלתון רוזה
2010
עשוי מענבי ברברה (38%), קברנה סוביניון (32%), וזינפנדל (30%).
12.8% אלכוהול. הצבע אפרסקי ורדרד. באף המון אשכולית אדומה ותפוז דם, תות שדה צעיר
ומי וורדים בסיומת.
בטעימה, הברברה העניקה חמיצות ומרירות מדהימה
לטעמי, והמתיקות שיש ביין מתאזנת נפלא.
יין קייצי חביב ומהנה.

יקב דלתון

יקב דלתון ממוקם בפארק תעשייה דלתון במרום הגליל, באזור הררי שופע ירק, כארבעה קילומטרים מהגבול עם לבנון.
היקב הוקם בשנת 1995- כשותפות בין ארמונד ממן, חקלאי ממושב כרם בן זימרה לבין מתי הרוני, איש עסקים מבריטניה. ארמונד, חקלאי מנוסה ובעל מוניטין, החליט לייצר יין מהענבים שגדלו בחוותו והציע למתי להצטרף, כדי לחזק את הבסיס הפיננסי של היקב.
ענבי היין הראשונים נבצרו באוגוסט אותה שנה. היקב נבנה בחצר בית הוריו של ארמנד ומשם בשנת 1999 הועבר למיקומו החדש בפארק תעשייה דלתון.


שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב