דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


רוטב עגבניות איטלקי אמיתי 

מאת    [ 05/02/2012 ]

מילים במאמר: 317   [ נצפה 17866 פעמים ]

לעיתים קשה לקבוע , אם אנחנו אוכלים פסטה עם רוטב או רוטב עם פסטה . ההבדל הוא אמנם עדין , אך האיטלקים התכוונו לכך שהפסטה שלהם תהיה מצופה בשכבה ואחידה של רוטב ולא תטבע בו. 

הכלל הראשון בהכנת רוטב טוב הוא השימוש בחומרי גלם טריים ביותר 

הכלל השני - הרוטב ממתין תמיד לפסטה ולא ההפך.

בכלל השלישי - מערבבים את הרוטב אל הפסטה .

ועכשיו לרוטב העגבניות - כדי מקבל תוצאה מצויינת יש לסיים של למספר נקודותחשובות.

בשלות העגבניה : ככל שהעגבניה בשלה יותר ורכה יותר כך יהיה הרוטב אדום מתוק ועשיר יותר.

קירור העגבניה : קור מנטרל את מרכיבי טעם רבים העגבניה , לכן מומלץ לשמור אותה מחוץ למקרר - במיוחד בחורף.

קליפה וזרעים : רבים מעדיפים לקלוף את העגבניה ולא להשתמש בזרעים  כדי להסיג רוטב חלק יותר אך חשוב לדעת שאז אנחנו מאבדים חלק ניכר מהטעם .

זני עגבניות : בקיץ מעדיפים להשתמש בעגבניות מזן תמר  בשל בשרניותן. גם עגבניות שרי  מאוד מומלצות אך הן יקרות מהאחרות.

עגבניות משומרות : היום ניתן להרכוש בארץ עגבניות מיובאות מאיטליה במחירים נוחים מבעבר .אפשר להחליף רת הטריות בכ 2 ק"ג משומרות ללא נוזלים .

בישול : כדי לשמור על טעם רענן רצוי לבשל כל אוטב על בסיס ירקות זמן קצר ככל האפשר. הסתפקו ב45 דקות  לרוטב זה.

צבע :לחיזוק הצבע האדום ניתן להוסיף 2 כפות רסק עגבניות

רוטב פרומדורו רוטב עגבניות קלסי

500 ג"ר פסטה

11/2 כפות שמן זית

1 בצל קצוץ דק מאוד

1 ק"ג עגבניות קצוצות

1/4 כוס עלי בזיליקום טריים

הכנה 

1. מחממים שמן זית במחבת גדולה . מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד ריכוך. מוסיפים עגבניותקצוצות ומבשלים  8-10 דקות או     עד שהרוטב מצטמצם מעט ומתעבה. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור גרוס טרי. מוסיפים עלי ריחן ומבשלים דקה נוספת.

2. מבשלים את הפסטה בסיר גדול של מים מומלחים ורותחים עד שהפסטה אל דנטה , מסננים ומחזירים לסיר.

3. יוצקים את הרוטב על הפסטה החמה , ומערבבים בעדינות . מגישים מיד עם גבינת פרמזן

 

באופן מסורתי , בארוחה איטלקית מסורתית  רוטב פרומדורו מוגש עם טלייטלי

 

 

איריס לוי - שף פרטי  קולינריה עילית במיטבה .


אתם חוגגים בקרוב אירוע משמח ?מסיבת יום הולדת , יום נשואים , מסיבת רווקות ? אני כאן בשבילכם !שפלת יהודה ,האזור הגיאוגרפי בין הרי יהודה התלולים והגבוהים לבין מישור החוף בשילוב עם קורטוב של אהבה למטבח האירופי הינם מקור ההשראה שלי ועל בסיסם אני יוצרת        ארוחת גורמה כפרי ייחודי.  הפירות והירקות הטריים מהשדה , הגבינות המקומיות ויינות הבוטיק  משולבים  באהבות שלך באוכל יאוחדו על ידי לארוחת גורמה  שטעמה יישארו לך בזיכרון לזמן ארוך.                                                                                                          אבנה בדיוק בשבילך תפריט מיוחד ממטעמי המטבח הצרפתי , איטלקי או ספרדי .


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב