ניקוי שומנים במטבח הוא אחד הדברים המתסכלים ביותר שיש. אין לי מושג איך זה קורה אבל כמה שלא תשפשף את כתם השומן הסמיך, הוא לא יירד עד הסוף. חוץ מזה, מישהו יכול להסביר לי איך מצטבר שומן על התקרה? נוסף על כך, ניקוי שומנים לוקח הרבה זמן וכוח אדם. אין דבר יותר מעצבן מלגמור ערב מוצלח של סרוויס במסעדה ולהתפנות לנקות שומנים מכל מיני מקומות. מסיר השומנים הרגיל אומנם פותר הצטברויות כאלה ואחרות אך לאורך זמן, כל המטבח על משטחיו מתכסה בשכבת שומן. למזלי יש פתרון - מסיר שומנים תעשייתי. קיבלתי המלצה מטבח במסעדה אחרת. הוא הסביר לי את ההבדל בין מסיר שומנים רגיל לתעשייתי ונתן לי לנסות. זה היה פשוט מדהים, החומר הפעיל פשוט המיס את השומנים לגמרי והותיר את המשטח מבריק ונקי. כמובן שצריך להיזהר עם החומרים הללו ולפעול לפי ההוראות. אני מציע, בתור מנהל מטבח, להקדיש לעניין שעה אחת לפני הסרוויס ולנקות את כל השומנים הקשים שהצטברו בפינות. בהצלחה.
לא מנקים בלי דטרגנטיםאם המילה דטרגנטים איננה מוכרת לכם, סימן שאתם צריכים אותם באופן דחוף. נודה על האמת: כולנו אוהבים לשהות בחלל נקי ומצוחצח. בין אם זה במשרד, בבית או בחנות אליה נכנסים. ניקיון משרה אווירה נעימה וכיפית. עובדה. ייתכן בהחלט כי מים וסבון מספיקים על מנת לנקות. אולם במקרים רבים, בייחוד בחללים גדולים ותעשייתיים, סבון פשוט אינו מספיק. לשם כך יש לרכוש מכשור משוכלל יותר כמו מכונת שטיפה בלחץ גבוה, מטאטא מכני ומכונת פוליש. מכשור זה בוודאי ינקה בצורה יסודית את החלל. יחד עם זאת, ניקיון באמצעות מכונת ניקוי משוכללת לא מספיק. יש לתחזק את המכונה ובנוסף, לשפר את יכולות הניקיון. בדיוק לשם כך יש דטרגנטים. אלה הם חומרים מיוחדים (לא סבון) המשפרים את יכולות הניקוי, שומרים על המגבים והמטאטאים ודואגים לריח נפלא שיופץ בחלל. צריך לדעת אילו דטרגנטים מתאימים לכם. לכן, רצוי להתייעץ עם מומחים בניקיון לפני שרוכשים דטרגנטים לניקוי. כעת אתם יכולים לנקות כל חלל בצורה יסודית ומקצועית. אח, איזה כיף...
לפרטים נוספים צרו קשר עם כותב המאמר