יום העיון, 'להיות דולפין', מיועד גם לקהל הרחב, לאלו שאינם עוסקים בטיפול, אך מגלים עניין בקשר אדם/חיה וביכולות הריפוי הקיימות בבעלי חיים ובטבע.
בפתיחת הכנס יוקרן הסרט המרגש 'הדולפין', סיפור אמיתי על מוראד, נער ערבי מקלנסווה, שעבר טראומה רצינית בעקבות התעללות קשה, והגיע למצב של ניתוק מוחלט מהסביבה. הנער, היום בן 22, עבר תהליך שיקום מופלא בריף הדולפינים באילת.
משפחתן של מוראד ניסתה לטפל בו בשיטות טיפול קונבנציונאליות, כמו פסיכיאטר שניסה לעזור ללא הצלחה (פגישות אלה מתועדות בסרט), לבסוף, מגיע הנער לריף הדולפינים באילת ובמשך ארבע שנים הוא עובר תהליך של מעין 'לידה מחדש'.
תחילה אינו זוכר את העבר שלו, בונה לעצמו זהות חדשה, נפטר מהמבטא הערבי ולאחר מכן הוא משלים עם העבר ועובר שיקום מלא.
הסרט המלווה את מוראד בתהליך הלידה מחדש, מעלה הרבה מאוד דילמות ובוחן סיטואציות מפתיעות. משפחה ערבית/מוסלמית מקלנסווה המוכנה לתת הזדמנות לטיפול מסוג כזה. האב שעוזב הכול, עובר עם הבן לריף הדולפינים באילת ומפגין מסירות הורית יוצאת דופן.
במאי הסרט, יונתן ניר, המתמחה בצילומים מיימיים, מעיד על עצמו כי חווה פוסט–טראומה במלחמת לבנון השנייה, ועבר גם הוא, תוך כדי צילום הסרט, שיקום בעזרתם של הדולפינים. (הסרט אגב, נמכר לערוץ 4 הבריטי, ולארטה- אתר התרבות הצרפתי-גרמני)
בהרצאתו במהלך יום העיון, ישלב יונתן את סיפורו האישי בסיפור עשיית הסרט.הנער ואביו, הוזמנו לכנס, אך עדין לא נתנו תשובה סופית אם יוכלו להגיע.
בהמשך תתקיים הרצאתה של ד"ר שרית לב-בן דב: 'להזמין דולפין לקליניקה' שתתמקד ביכולת להביא גם באופן סימבולי ומטאפורי את האיכויות 'הדולפיניות' בפרט, ושל בע"ח בכלל,לתוך הקליניקה הטיפולית.
ההרצאה תעסוק בהיבטים התיאורטיים וכן בדוגמאות קליניות.
בסוף יום העיון יתקיים דיון בו יוכל הקהל להתייחס לתכנים שעלו במהלך היום.
מכללת אורנים היא מכללה אקדמית לחינוך מהגדולות,הוותיקות והמובילות בישראל.המכללה הוקמה בשנת 1951 ומהווה מוסד אקדמי, חינוכי ותרבותי, המשלב מגוון תכניות לימוד בניהול סגל מרצים מוביל, המחויב לשמירה על סביבה אקדמית גבוהה, תוך הקפדה על איכות ההוראה לצד אווירת לימודים תומכת ויחס אישי. מיקומה האסטרטגי של המכללה, מעל גבעה ירוקה סביב חורש טבעי יפהפה, מעיד על אופי הלימודים בה, איכות ההוראה ועל הערך המוסף המוענק לבוגריה.