בשנים האחרונות, אופנת הקפה והאספרסו על כל הוריאציות שלו כבשה גם את הישראלים אשר גילו את ההנאה והכיף שבשתיית קפה איכותי לא רק בבתי קפה אלא גם בבית באמצעות מכונת אספרסו ביתית. אספרסו הוא כינוי מקצועי לדרך ההכנה של קפה בצורת החליטה ההפוכה. אם בעבר היינו מרתיחים את הקפה יחד עם המים בפינג'אן ומחכים לשקיעת הגרגירים, הרי שכיום האספרסו מוכן ע"י מעבר של מים רותחים דרך הקפה, כאשר המים "סוחבים" איתם את כל הטוב, הטעם והארומה שיש לקפה להציע, מבלי לשרוף או לפגוע בו.
אם בררתם לגבי רכישת מכונת אספרסו לבית או המשרד, בוודאי גם אתם נתקלתם במושגים "קפסולה" ו- "קפה טחון". מלבד להבדלי המחירים בין סוגי מכונות אלה, קיימים גם הבדלים נוספים אשר קשורים לנוחות וקלות התפעול ע"י המשתמש.
קפסולות
מכונת אספרסו אשר פועלת באמצעות קפסולה מאופיינת בנוחות מקסימאלית למשתמש ובדר"כ זולה יותר ממכונת הקפה החשמלית אך יקרה יותר ממכונת הקפה הידנית. הטענת המכונה בקפסולה אשר מכילה גרגירי קפה טחונים אינה מערבת לכלוך ולא דורשת מיומנות מצד המשתמש. חשוב לציין כי לא כל קפסולה מתאימה לכל מכונה, דבר אשר יש לקחת אותו בחשבון כאשר אתם אוהבים סוג קפה מסוים ולא מוכנים להתפשר על סוגים אחרים.
מכונות האספרסו החשמליות והידניות
בבתי קפה מקובל לראות מכונות אספרסו מקצועיות ידניות. בוודאי שמתם לב כיצד הברמן ממלא את הכלי בקפה ומועך אותו קלות ורק אז מעביר את המים. מכונת אספרסו ביתית ידנית פועלת באותו אופן ולכן יש לצפות ללכלוך כמו גם לזמן מה עד שתהיו מיומנים דיו להכנת הקפה המושלם. ישנן מכונות אספרסו יקרות יותר, אשר פועלות בצורה דומה אך ללא התערבות של מגע יד אדם. הזרמת תערובת הקפה הטחון מתבצעת בהן באופן חשמלי דיגיטאלי וכל שעליכם לעשות הוא רק לרוקן את מיכל הקפה. מכונת אספרסו ידנית או אוטומאטית מאפשרת להשתמש בכל סוג של קפה ואף לערבב מספר סוגים במקביל, לפי טעמכם האישי ושל האורחים שלכם.
עכשיו, שקללו את עניין המחיר, הלכלוך, המגוון והמיומנות הנדרשת והחליטו איזו מכונת אספרסו מתאימה עבורכם.
רונן צור - מקדם אתרים