אין שום ספק כי השאלה אודות מהם ההבדלים בין יינות של יקב יינות רגיל לבין יינות של יקב בוטיק היא שאלת מיליון הדולר של אינספור צרכני יין אשר מחפשים כל העת אחר היין המושלם. אבל על מנת לדעת מהי התשובה יש קודם כל לדעת מהו יקב, מהו יקב בוטיק ואילו יינות מייצרים שם ואיך. מוכנים? אז קדימה!
ובכן, יקב יינות רגיל הינו מרכז או מפעל אשר בו מפיקים יין מענבים. ברוב המקרים היקבים עצמם הם אלו שמגלים גם את הענבים בכרם סמוך. ובמקרים אחרים היקב רוכש את הענבים מכרמים אחרים. זה במקרה של יקב רגיל. ואילו יקב בוטיק הוא לא רק יקב אשר מגדל לבדו ובאופן עצמאי את הענבים, אלא הוא גם מעניק להם טיפול וגידול כמוסים ומיוחדים ביותר.
הבדלים רבים בין יקב יינות רגיל לבין יקב בוטיק של יינות באים לידי ביטוי גם בכל מה שקשור לתהליך הפקת היין עצמו!
לרוב, יינות אשר מופקים ביקבי יין רגילים מופקים באופן אשר כולל את השלבים הבאים: הפרדה ומעיכה, תסיסה, סחיטה, יישון וביקבוק. כל אותם שלבים מכילים את אותן פעולות רגילות. לעומת זאת, יקב בוטיק, יקב אשר מפיק יינות בוטיק באיכות וברמה שאין שנייה לו שומר בסודי-
-סודות את כל שלבי ההפקה של היין והפעולות שהוא מבצע על מנת להפיק את היינות המיוחדים שלו. ועל אף שרוב הפעולות אשר יקב בוטיק מבצע על מנת להפיק יינות מיוחדים וברמה שאין שנייה להם ידוע כי באופן כללי יקבים מן הסוג הזה מייצרים כמות ומגוון מועט באופן –
יקב בוטיק הינו יקב אשר מפיק יינות משובחים ואיכותיים אשר עוברים תהליך ייצור ברמה שאין שנייה לה!
-יחסי של יינות משובחים אלו וזאת מפאת העובדה שחומרי הגלם עצמם, קרי, הענבים המשובחים ותהליך הייצור הייחודי והסודי שהם עוברים חייבים לבוא במגע אנושי, אישי ופרטני על מנת שהם יוגדרו ויורגשו באמת כיינות של יקב בוטיק. וזאת בניגוד גמור ליינות של יקבים
אחרים אשר מייצרים את היינות שלהם באופן תעשייתי, מכני וללא כמעט שום התערבות אנושית מלבד ניהול ופיקוח.
מאמר זה נכתב על ידי צוות הכותבים של כתיבת מומחים, כתיבת מאמרים מקצועיים בכל תחום.