פולי קפה- מה אנו יודעים עליהם?
שתיית קפה מלווה אותנו בחיי היום יום פעמים רבות בין אם זה בבית,בבתי קפה ומסעדות ואפילו בסופם של אירועים משפחתיים.
שתיית קפה היא משמשת לעיתים כבילוי לרבים מאיתנו אך האם פעם עצרנו לחשוב לעומק ולהבין איך כל כך מהר הוא השתלט על חיינו.
לא הרבה יודעים אבל הקפה התגלה באתיופיה והוא עבר תהפוכות רבות עד שהגיע לצורתו היום ובכלל עד שהגיע לשימוש ב מכונות קפה של ימינו הנפוצות ששוכנות כמעט בכל מטבח או משרד.
ההיסטוריה וההיסטריה סביב הקפה החלה למעשה שרועה צאן הבחין בעיזים שלו שהפכו לערניות ונמרצות יותר לאחר שהחלו לאכול מפרי של שיח קפה.
מאז ועד היום, כל בני האדם כמעט אוהבים לשתות קפה כאשר כל אחד אוהב את הקפה שלו בטעם מיוחד אותו הוא רוצה לחזור ולשתות כל פעם מחדש.
מדוע מתאפשרת קשת רחבה של טעמים לקפה?
הסוגים הרבים של פול הקפה הקיימים מאפשרים לנו להכין תערובת שונה בכל פעם שמניבה את הטעם הייחודי מהם.
היום, אנו שומעים יותר ויותר על פולי קפה בהקשר של מכונות קפה אוטומטיות שהפכו את חיינו לקלים יותר והרבה יותר טעימים, הן אלו המאפשרות מיצוי מרבי של פולי הקפה הנבחרים על ידנו וכך אנו מגיעים לטעם האהוב של כל אחד מאיתנו.
הכנת קפה בדרך הרגילה על ידי הוספת מים רותחים על אבקה מוכנה של קפה אינה דומה להכנת קפה במכונה שבה רק הרגע נטחנו הפולים לשם טריות מקסימאלית וארומה נפלאה.
פולי הקפה, מעבר לכך שמגיעים מארצות שונות, מורכבים ממספר אלמנטים חשובים המשפיעים על הטעם ואחראיים למידת האיכות שלו: ארומה, חומציות, טעם ושארית הטעם. ייחודיות הקפה נמדדת בעיקר על פי מידת החומציות שלו ולפי טעמו.
תערובת קפה שמשלבת מספר טעמים מסוגי פולי קפה שונים תיצור שילוב ייחודי, מעניין ועשיר ולכן טעמה יהיה שונה מטעם הקפה שנוצר מזן פולי קפה יחיד.
זאת גם הסיבה שבמסעדות ובבתי קפה אשר מכינים את הקפה ב מכונות קפה מקצועיות טעם הקפה ייחודי ועשיר במיוחד ויש לו ארומה שאין כדוגמתה.