דקסטרוז
דקסטרוז הינו השם הנרדף לגלוקוז , חד סוכר המהווה את הבסיס היסודי לחיים.
כיצד נוצר הדקסטרוז?
צמחים מייצרים גלוקוז בתהליך הנקרא פוטוסינטזה – בתהליך זה מנצל הצמח את הכלורופיל שהינו מרכיב הצבע הירוק וזאת כדי ללכוד את אנרגיית האור ובכך להפוך co2 מהאוויר לגלוקוז.
הצמח מנצל את הגלוקוז הדרוש לו לאנרגיה מיידית ואת עודפי הגלוקוז הוא שומר לעתיד בשרשראות מורכבות הנקראות עמילן.
בתעשיית המזון מפיקים את הגלוקוז על ידי פירוק של עמילן וגיבושו עם 10% מים.
הגלוקוז נמכר תחת השם דקסטרוז ולעיתים ניתן למצוא אותו תחת השם סוכר ענבים.
הדקסטרוז פחות מתוק מסוכר ומרקמו יותר רך. יכולת ההתמוססות שלו פחותה משל סוכר.
באילו מאכלים יש דקסטרוז?
• גלידות
• עוגות ומאפים (לא בכולם)
• ממתקים (לא בכולם) ועוד....
בתעשיית המזון משתמשים בו כממתיק טבעי כשרוצים מתיקות עדינה יותר משל סוכר כמו לדוגמא באוכל לתינוקות.
ניתן גם להשתמש בדקסטרוז כמו באבקת סוכר לקישוט מאפים, הדקסטרוז עמיד יותר לאורך זמן ופחות מתמוסס מאבקת סוכר, אך יש לו תחושת פה מעט "קרירה" (cooling effect).
ניתן לרכוש בחנויות טבע, בחנויות מתמחות באפייה ועוד...
סיטי תוספי מזון בע"מ שיווק לסיטונאים בלבד, הנביאים 11 כפר סבא, טלפון : 097663657 - בין הייתר משווקת את טרמולוס אקסטרים ,שורף השומן הפופולארי ביותר בישראל, טרמולוס אקסטרים מועשר ב-cla ומסייע בתהליך הפחתת אחוזי השומן, בנוסף טרמולוס אקסטרים עשיר בחומצת ל-קרניטין