מתכונים קלים ונהדרים במיוחד לילדים
בשנים האחרונות יותר ויותר ילדים מגלים את נפלאותיו של המטבח ומתחילים הם עצמם לבשל ולהכין מאכלים מיוחדים. גם האינטרנט, שכולל שפע של מתכונים מסוגים שונים, המתאימים במיוחד לילדים, מאפשר להם להתנסות במגוון של מתכונים, המתאימים במידת הקושי שלהם לגילאים הצעירים. הכנת מאכלים שונים עם הילדים היא הזדמנות נפלאה לבלות זמן איכות משותף וכן גם דרך מצוינת לחשוף אותם למבחר של מאכלים מסוגים שונים וטעמים חדשים, שאולי אינם רגילים להם או מכירים אותם. הנה דוגמא לכמה מתכונים קלים במיוחד, המתאימים לילדים.
פיצות קטנות ואישיות
זהו מתכון פשוט וקל להכנה. שלא כמו פיצות רגילות, מתכון זה איננו כולל, במסגרתו, הכנת בצק כי אם עושה שימוש בבצק עלים מוכן. לצורך הכנת הפיצות, יש לרדד בצק עלים מוכן ועל כל עלה להניח מגוון של תוספות שונות, בהתאם לבחירתכם. כמו, למשל, עגבניות, בצל, תירס, זיתים, אננס, אנשובי, פלפל אדום ועוד ועוד. את העלה יש לגלגל לרולדה ולחתוך ממנה פרוסות. את הפרוסות יש להניח על תבנית מכוסה בנייר אפייה, ועל כל אחת יש לפזר גבינה צהובה מגוררת. את התבנית יש להכניס לתנור שחומם מראש לחום בינוני של 180 מעלות ולאפות עד להזהבה. מתכון זה איננו אורך זמן רב ומבטיח תוצאות נפלאות וטעימות במיוחד.
נשיקות על הלחי
מתכון זה נחשב אחד המתכונים האהובים על ילדים רבים. הנשיקות (מרנג) קלות להכנה אולם יש להפקיד לפעול בהתאם להוראות מתכון זה. לצורך הכנתן יש להשתמש בשמונה חלבונים וחצי קילו סוכר. יש להקציף היטב את החלבונים תוך כדי הוספת הסוכר. כשהקצף יציב יש להעבירו בעזרת כף (בכל פעם כמות של כף) לתבנית עם נייר אפייה ולהכניס לתנור שחומם מראש לחום נמוך של 50 מעלות. את הנשיקות יש לאפות בחום זה במשך שעתיים-שלוש עד שהן יבשות לחלוטין. לאחר מכן יש לשמור אותן בכלי אטום.
כדורי תמרים בריאים
אם אתם מחפשים מתכונים בריאים, המתאימים לילדים, הנה דוגמא למתכון מצוין ובריא במיוחד. על מנת להכין כדורי תמרים אלה, כל שעליכם לעשות הוא ליצור גוש של תמרים (ללא גרעינים) וללוש אותו היטב. אליו יש להוסיף פתי בר מרוסקים ואגוזים ולערבב היטב. מהעיסה המתקבלת יש ליצור כדורים קטנים, שאותם ניתן לגלגל בתוך מגוון של קישוטים שונים, כמו קוקוס, סוכריות צבעוניות, שוקולד צ'יפס לבן או שוקולד צ'יפס כהה וכדומה. זהו ללא ספק מתכון מהיר וקל להכנה.
למה חשוב לשים לב
על מנת לאפשר לילדים שלכם להכין מתכונים שונים, הנה כמה נקודות שכדאי לכם לשים לב אליהן לפני ההכנה. ראשית, הרחיקו מהילדים מכשירים או סכו"ם העשויים להיות מסוכנים להם. במידה והמתכון דורש טיגון, בישול או הרתחה, עמדו ליד הילדים ועשו זאת יחד איתם (במידה ומדובר בילדים צעירים). למרות השימוש במתכון, עודדו את הילדים להיות יצירתיים. אפשרו להם לעשות שימוש בחומרים נוספים (ובתנאי כמובן שמתאימים למתכון) וחשפו אותם למגוון של מתכונים ומוצרים מסוגים שונים. בדרך זו הילדים שלכם יתנסו בהכנת מתכונים מגוונים וגם ילמדו על מאכלים מסוגים ומטעמים שונים. לצד כל אלה, הקפידו כי הילדים שומרים על ניקיון וסדר במהלך תהליך הבישול והניחו מולם את כל המוצרים השונים, הנדרשים למתכון, על מנת להקל עליהם בתהליך ההכנה. עמדו לרשותכם, אולם אפשרו להם להתנסות וגם לטעות.
משה אלון