כבדי עוף על מצע פרוסות אננס מעדן מלכים של נחמן סוזי
השילוב המנצח בהכנת כבדי עוף מעט פיקנטיים על מצע מתקתק של דבש תמרים (סילאן) ופרוסות אננס.
השילוב מעניין וטעים בפה,אקסטרה אורדינר.
מנת ביניים זו המוגשת בצורה מעניינת ומקורית מקפיצה לכם את מראה השולחן.
אני מציעה גם לאלה שלא אוהבים אוכל מתקתק לנסות את המתכון וליהנות מהטעמים המנוגדים בפה.
חומרים:
500 גר' כבדי עוף
3 כפות שמן קנולה
בצל חתוך לטבעות
קורט פפריקה חריפה
קורט פפריקה מתוקה
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס
1 כפית שמן קנולה
פרוסות אננס מקופסא מסוננים
4 כפות סילאן תמרים
1/2 כוס יין תירוש/פומפידתא(יין מתוק)
4 כפות ריבת בצל
אופן ההכנה:
1. יש לאדות את הבצל עם שמן כ 4 ד'
2.יש לתבל תחילה את כבדי העוף עם כל התבלינים וכפית השמן.
3.הוסיפו לבצל את כבדי העוף עד שהוא מוכן כ 10 ד'
4.הוסיפו את ריבת הבצל יחד עם דבש התמרים ומיזגו את היין,על אש גבוהה תנו בישול קצר עד לאידוי מרבית הנוזלים.
5. הוציאו את כבדי העוף מהמחבת ללא הנוזלים, הניחו את פרוסות האננס על גבי הרוטב שנשאר במחבט על אש נמוכה, הפכו את הפרוסות בעדינות כ 2-3 ד'.
6. סדרו צלחת מרובעת יפה והניחו תחילה את טבעות האננס ובמרכזם הניחו את כבדי העוף.
מנה טעימה יפה ומרשימה, בהצלחה.
נחמן סוזי משתפת אתכם במתכונים פרי המצאתה.
www.orlaor.co.il
www.orlaor.co.il