מה זה בעצם פסטה?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מה זה בעצם פסטה? 

מאת    [ 16/09/2011 ]
מילים במאמר: 497   [ נצפה 3224 פעמים ]

 
 

המילה Pasta מקורה בשפה האיטלקית ופירושה בצק. הפסטה עשויה מקמח, בדרך כלל קמח סמולינה מחיטת דורום, ממים ולפעמים גם מביצים. את הפסטה מבשלים במים מומלחים או אופים אותה ומגישים עם רטבים בטעמים שונים או במילוי. למרות הזיהוי המובהק של פסטה עם איטליה ידוע כיום שמי שהמציא את הפסטה היו הסינים. האגדה מספרת שהפסטה הגיעה לאיטליה בדרך המשי בעזרת מרקו פולו - הנוסע האיטלקי המפורסם. כלים לייצור פסטה התגלו בחורבות פומפי, וכנראה שהם עשו את כל הדרך לאיטליה מסין עוד בתקופה הרומית. באיטליה היה מקובל להכין פסטה בבית בידיים אבל כשהיא הגיעה עם המהגרים האיטלקים לארצות הברית הפכה הכנת הפסטה לתעשייה והמפעל הראשון ליצור פסטה נוסד בניו יורק כבר בשנת 1848.

 

סוגי פסטה

מבצק הפסטה אפשר לעצב צורות שונות שלכל אחת מהן יש שם ציורי באיטלקית ומקובל להגיש אותן בצורה שונה ועם רוטב מתאים לה. לכל אזור באיטליה יש סוג פסטה אופייני לו ומומחים מונים יותר ממאה סוגים שונים של פסטה:


    • מקרוני – חוטים דקים וארוכים של פסטה
    • פטוצ'יני – רצועות פסטה ארוכות ושטוחות עשויות מחיטה או מביצים
    • פסטה פנה – צינורות פסטה דומים למקרוני אבל רחבים וקצרים יותר
    • פסטה לזניה – דפי פסטה שטוחה ורחבה שמיועדת לאפייה
    • פסטה פוזילי – ברגי פסטה מסולסלים, לעיתים מגוונים את צבעם לירוק בתוספת תרד או לאדום בתוספת עגבניות.
    • פסטה רוטיני – דומה בצורתה לפוזילי אך רחבה ועבה יותר.
    • פסטה פרפאלה – פסטה בצורת עניבת פרפר.
    • פסטה קונקיליה – פסטה בצורת קונכייה.
    • פסטה רוטלה – פסטה בצורתה גלגל.
    • פסטה קנלוני – גלילי פסטה חלולה שנועדו למילוי בגבינות או בירקות ולאפייה בתנור עם רוטב.

 

סוגי פסטה שהם לא אטריות

ישנם מספר סוגים של פסטה אשר אינם אטריות. ביניהם ניתן למצוא:


    • טורטליני - כיסוני פסטה קטנים מקופלים בצורת טבעת, (מזכירים בצורתם את הקרפעלך) מקורם בבולוניה, שם נוהגים למלא אותם בבשר ולהגיש אותם בתוך מרק. בכל מחוז באיטליה נהוג להכין אותם בגודל ועם מילוי אחר מבשר בקר עד לגבינות וירקות.
    • ניוקי - כופתאות פסטה עם תפוחי אדמה המוכנות בנוסחים שונים בכל רחבי איטליה. את הניוקי נהוג להגיש עם רוטב עגבניות, או רוטב חמאה וגבינה. באזור טוסקנה שבאיטליה הניוקי עשויים מתרד וריקוטה ומכונים סטרוזפרטי (שפירושי חונקי הכומר), בעקבות אגדה מקומית המספרת על כומר שנחנק למוות בגלל אכילת ניוקי.

 

בישול פסטה - הוראות

בישול פסטה הוא תהליך פשוט מאוד אבל חייבים להקפיד למלא את ההוראות בדייקנות כי רק דקה אחת מפרידה בין פסטה מבושלת כהלכה אל דנטה ובין עיסת פסטה חסרת טעם ורכה מידי. אל דנטה הוא מונח איטלקי שפירושו על פי השן והכוונה שעל הפסטה להיות במידת קושי הולמת כך שאפשר לנשוך אותה ולכן בתהליך בישול פסטה אסור להתרשל וצריך להשגיח כל הזמן.


    • ממלאים סיר במים, מוסיפים כף מלח שטוחה ומרתיחים.
    • מוסיפים למים הרותחים את הפסטה ומערבבים עד שהם רותחים שוב ואז מנמיכים את האש ומבשלים ללא מכסה. מערבבים מדי פעם למניעת הידבקות, וטועמים עד שמרגישים שהפסטה היא אל דנטה.
    • בתום הבישול מסננים את הפסטה במסננת כך שאין בה יותר מים ומחזירים אותה לסיר מוסיפים מעט שמן זית למניעת הידבקות ומערבבים היטב.
    • מוסיפים רוטב ואוכלים. בתיאבון!

חגי בר-שבע

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב