מה זה בכלל אבן שמוט?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר

מה זה בכלל אבן שמוט? 

מאת    [ 02/09/2011 ]
מילים במאמר: 320   [ נצפה 4505 פעמים ]
מאמרים


 
 

הרשם כעת לרשימת התפוצה!
קבל דיוור אוטומטי של מאמרים חדשים
בנושאי מתכונים ואוכל
דואר אלקטרוני:


אבן שמוט שתהפוך את התנור שלך מתנור ביתי לטאבון איכותי אבן שמוט מאפשרת אפייה מהירה מאוד של פיצה, פוקצ'ה, פיתות וכל מאפה דק אחר.

האפיה באבן שמוט דורשת זמן אפייה קצר ביותר בחום מעל 300 מעלות והתוצאה בעלת טעם משובח אפוי, שחום - "קריספי" בחוץ ורך בפנים. 

אבן השמוט הלוהטת (שחוממה בתנור לחום המירבי) אוגרת בתוכה חום רב, כאשר מכניסים הפיצה ומניחים ישירות על אבן השמוט הלוהטת הפיצה מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך 5-7 דקות.

מה היא אבן שמוט?

אבן שמוט (Chamotte או Schamotte) היא אבן ההופכת את התנור הביתי לטאבון, בכך היא מעצימה את הטמפרטורה שלו ומקרינה את

חומו לבצק הנאפה בו, תוך שהיא מעניקה לו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.  

מדובר באבן גדולה וכבדה (38X34 ס"מ, עובי 2.5 ס"מ, משקל 5 ק"ג), העשויה מחומר קרמי שמורכב מסיליקה ואלומינה או אלומינה וברזל. בייצור האבן נשרף חומר זה בתנור, הופך לעמיד בפני חום (עד 1400 מעלות צלזיוס) ובעל יכולת אגירת חום והעברתו במהירות. אם המילה שמוט מזכירה לכם את תפוז השמוטי, אין זה מקרי: השמוטי, שהתפתח בפרדס יפואי במאה ה-19 כמוטציה על זן אחר, זכה לשמו בהשראת שמוט, עששיות חרס מוארכות (בדומה לצורתו המוארכת של הפרי) שהיו אז בשימוש.

כיצד עובדים עם אבן שמוט?

כשהתנור כבוי מניחים את האבן בתחתיתו, על רשת-תנור צמודה לתחתית - או ישירות על התחתית. מחממים לחום הגבוה ביותר (300-350 מעלות) וממתינים כשעה, עד שהתנור ילהט. מרגע שהפעלתם את התנור לטמפרטורה המקסימלית ועד שהאבן הצטננה לחלוטין – קרוב לוודאי שלא תוכלו לאפות מאכלים אחרים, שיישרפו חיש-קל. מומלץ בשלב זה להרחיק ילדים מן המטבח ולהתקרב לתנור אך ורק כשאתם מצויידים בכפפות, רצוי ארוכות, או בכף לפיצה בעלת מוט ארוך, שתסייע לכם להכניס ולהוציא את הפיצה מבלי להתקרב יתר על המידה.

כיצד מנקים אבן שמוט?

כשהאבן קרה לחלוטין ניתן לנקותה, מומלץ לשטוף את האבן במים בלבד, ללא חומרי ניקוי, בעזרת ספוגית או מברשת גסה.

 

שימוש מועיל ומהנה! ותשמרו על הצמכם, זה די חם כל הסיפור הזה..

 

מקור המאמר: Articles.co.il/סברס מרכז שטח ישראלי

אהבת את המאמר? שתף בבקשה!

תגיות של המאמר:

תגובות למאמר:

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי APA:
    מרכז שטח ישראלי, סברס. (02/09/2011).  מה זה בכלל אבן שמוט?. [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים.
    נדלה בתאריך:25/04/15 מ:https://www.articles.co.il/article.php?id=122151

  • ציטוט אקדמי של המאמר לפי כללי MLA:
    מרכז שטח ישראלי, סברס. "מה זה בכלל אבן שמוט?" . [גרסה אלקטרונית]. אתר מאמרים. 02/09/2011
    נדלה בתאריך:25/04/15 מ:https://www.articles.co.il/article.php?id=122151

  •  מאמרים אחרונים בקטגוריה בישול ואפיה
      bullrtl מתחילים לאכול בריא
      bullrtl סדנאות בישול - אופציות הקיימות בשוק ועבור מי הן מתאימות.
      bullrtl שף פרטי - ארוחת מלכים
      bullrtl כל מה שרציתם לדעת על עוגות בצק סוכר
      bullrtl כל מה שאפילו לא ידעתם שיש לדעת על שף עד הבית
      bullrtl בישול עם ילדים
      bullrtl שקשוקה מיניאטורית פיקנטית בתחתיות גמבה
      bullrtl איך להפוך לשף פרטי או סתם לבשלן מוצלח במיוחד- סדנאות בישול, בתי ספר לקולינריה ומה שביניהם
      bullrtl כיצד להגיש סושי?
      bullrtl כל מה שרציתם לדעת על סדנאות בישול
      bullrtl כל מה שרציתם לדעת על סדנת עוגיות מעוצבות
      bullrtl על סדנאות בישול, שפים פרטיים ומה שביניהם
      bullrtl קואופ מיתוג מחודש
      bullrtl סדנאות בישול
      bullrtl מאפינס תירס ב-5 דקות



    מאמרים

    ©2014
    כל הזכויות שמורות

    מורנו'ס - שיווק באינטרנט

    אודותינו
    שאלות נפוצות
    יצירת קשר
    יתרונות לכותבי מאמרים
    מדיניות פרטיות
    רשימת כותבים
    כותבים מומחים
    עלינו בעיתונות
    מאמרים חדשים
    פרסם אצלנו
    לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
    כניסה למערכת
    יתרונות לכותבי מאמרים
    תנאי השירות
    הנחיות עריכה
    לבעלי אתרים:



    מדיה חברתית:
    חלון מאמרים לאתרך
    תנאי שימוש במאמרים
    ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
    כתיבת מאמרים

    מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב