מה זה בכלל אבן שמוט?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מה זה בכלל אבן שמוט? 

מאת    [ 02/09/2011 ]
מילים במאמר: 320   [ נצפה 4796 פעמים ]

 
 

אבן שמוט שתהפוך את התנור שלך מתנור ביתי לטאבון איכותי אבן שמוט מאפשרת אפייה מהירה מאוד של פיצה, פוקצ'ה, פיתות וכל מאפה דק אחר.

האפיה באבן שמוט דורשת זמן אפייה קצר ביותר בחום מעל 300 מעלות והתוצאה בעלת טעם משובח אפוי, שחום - "קריספי" בחוץ ורך בפנים. 

אבן השמוט הלוהטת (שחוממה בתנור לחום המירבי) אוגרת בתוכה חום רב, כאשר מכניסים הפיצה ומניחים ישירות על אבן השמוט הלוהטת הפיצה מתלהטת במהירות תוך שהיא סופגת את החום מהאבן ונאפית תוך 5-7 דקות.

מה היא אבן שמוט?

אבן שמוט (Chamotte או Schamotte) היא אבן ההופכת את התנור הביתי לטאבון, בכך היא מעצימה את הטמפרטורה שלו ומקרינה את

חומו לבצק הנאפה בו, תוך שהיא מעניקה לו פריכות מבחוץ ורכות מבפנים.  

מדובר באבן גדולה וכבדה (38X34 ס"מ, עובי 2.5 ס"מ, משקל 5 ק"ג), העשויה מחומר קרמי שמורכב מסיליקה ואלומינה או אלומינה וברזל. בייצור האבן נשרף חומר זה בתנור, הופך לעמיד בפני חום (עד 1400 מעלות צלזיוס) ובעל יכולת אגירת חום והעברתו במהירות. אם המילה שמוט מזכירה לכם את תפוז השמוטי, אין זה מקרי: השמוטי, שהתפתח בפרדס יפואי במאה ה-19 כמוטציה על זן אחר, זכה לשמו בהשראת שמוט, עששיות חרס מוארכות (בדומה לצורתו המוארכת של הפרי) שהיו אז בשימוש.

כיצד עובדים עם אבן שמוט?

כשהתנור כבוי מניחים את האבן בתחתיתו, על רשת-תנור צמודה לתחתית - או ישירות על התחתית. מחממים לחום הגבוה ביותר (300-350 מעלות) וממתינים כשעה, עד שהתנור ילהט. מרגע שהפעלתם את התנור לטמפרטורה המקסימלית ועד שהאבן הצטננה לחלוטין – קרוב לוודאי שלא תוכלו לאפות מאכלים אחרים, שיישרפו חיש-קל. מומלץ בשלב זה להרחיק ילדים מן המטבח ולהתקרב לתנור אך ורק כשאתם מצויידים בכפפות, רצוי ארוכות, או בכף לפיצה בעלת מוט ארוך, שתסייע לכם להכניס ולהוציא את הפיצה מבלי להתקרב יתר על המידה.

כיצד מנקים אבן שמוט?

כשהאבן קרה לחלוטין ניתן לנקותה, מומלץ לשטוף את האבן במים בלבד, ללא חומרי ניקוי, בעזרת ספוגית או מברשת גסה.

 

שימוש מועיל ומהנה! ותשמרו על הצמכם, זה די חם כל הסיפור הזה..

 

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:


שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2015
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS
כתיבת מאמרים

מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב