כונן גיבוי בבית
אם אתם רוצים לעשות כונן גיבוי בבית – אתם יכולים לעשות זאת באמצעות מחשב ישן. אתם צריכים להתאים אותו לנפח שאתם צריכים + לוודא שהוא תומך בתוכנות שאתם צריכים. נקודה חשובה שיש לשים לב אליה בהתאמת מחשב ביתי לגיבויים היא שהנפח שלו יהיה גדול יותר מאשר המקסימום תוכן שאתם רוצים לגבות. החלטתם שאתם הולכים על זה? כמה נקודות חשובות (טכניות) שצריך לשים לב אליהן לפני שלוקחים את המחשב הישן לתפקד ככונן גיבוי:
• לא להשתמש במברג מגנטי, זה הורס את הכונן!
• כמובן לנתק את החשמל לפני "הניתוח"
• זהירות בעת ניתוק הIDE, הוא עלול להיהרס; גם אל תכניסו אותו בכוח, יש רק דרך אחת להכניס אותו
• לפני שמתקינים את הכונן החדש במחשב הישן – שישמש לגיבוי – צריך לוודא שהJUMPER נמצא במצב MASTER
• בדקו את התאמת הברגים
איזה תוכנה צריך כדי לעשות גיבוי רציני בבית?
תוכנה טובה לגיבוי בבית היא BOBIAN BACKUP 7. היא קלה להפעלה ומסוגלת לעשות כמה וכמה עותקים ותיקיות של כל קובץ שתרצו לשמור. היא גם לא מכווצת או שומרת בפורמטים מיוחדים לה, היא "רגילה" לגמרי. כמובן שאפשר לעשות את זה בתוכנה, אבל דרושה הוראה מפורשת מכם כדי לעשות זאת. כדי לשחזר קובץ צריך רק לעשות CTRL Z או להחזיר את הקבצים לספריה המקורית שלה. והכי נחמד זו תוכנה חינמית!!!
ישנם כמה סוגים של גיבויים, כל אחד מתאים למטרה אחרת. למשל, כמה עותקים מכל גיבוי אתם שומרים? האם עותק חדש מוחק עותק ישן? בכמה מקומות אתם מפצלים תיקיות? ועוד. אפשר לעשות גיבוי מלא מה שנקרא דיפרנציאלי. אפשר לעשות גיבוי רק לקבצים שהשתנו מאז הגיבוי האחרון, אינקרמנטלי. חשוב להגדיר גם לתוכנה אם אתם רוצים שהיא תסרוק לגיבוי את המחשבים על הרשת או את השרת.
משה אלון