מדוע אצות ספירולינה (Spirulina) הן מאוצרות הטבע?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מדוע אצות ספירולינה (Spirulina) הן מאוצרות הטבע? 

מאת    [ 19/07/2011 ]
מילים במאמר: 390   [ נצפה 7067 פעמים ]

 
 

ספירולינה היא מיקרו אצה חד תאית. היא נפוצה באזורים חמים שטופי שמש כמו באגמי אפריקה ומקסיקו ובימים מלוחים חמים ושטופי שמש.
ספירולינה (Spirulina) מהווה מקור מרוכז של חומרי תזונה. יש לה עד 71% חלבון. למעלה מפי 3 חלבון בקר. זאת ללא שומן וכולסטרול.
וכן מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות. חומצת גמה לינולאית אסיד (=GLA). הספירולינה מכילה סידן בכמות פי 10 מאשר בכמות סידן המצויה בחלב. האצה מאוד יעילה לטיפול במחלת אוסטיאופורוזיס (Osteoporosis) .

מחלת אוסטיאופורוזיס זה תהליך של בריחת סידן מהעצם וירידה במסה שלו. הספירולינה לבדה לא מספיקה. יש צורך גם במתווכי סידן לעצם כמו הויטמינים: A, D, K2 ולעיתים אין ספיגה של סידן מהספירולינה הואיל וקיימת בעית ספיגה במעיים. במקרה כזה חייבים לבצע ניקוי יבודי של המעי הדק (ושל מערכת העיכול בכלל) כדי שהסידן וכל המרכיבים הנחוצים יוכלו לעבור בנקל וללא הפרעה עד לעצם.
לטיפול יעיל ויסודי באוסטיאופורוזיס ניתן לטפל במספר פורמולות סיניות נוזליות ולאחר מכן לטפל באמצעות פורמולה הנקראת "סידן חכם" המכיל יונים של סידן עם מתווכי סידן לעצם והתוצאות אחרי תקופה יחסית קצרה לא מאחרות לבוא. ניתן להוכיח זאת על ידי בדיקה בשיטת אולטרסאונד.

מכילה ברזל פי 50 מתרד. מגנזיום, מנגן, זרחן, סלניום, כלורופיל, ויטמין A, B12 פי 26 לעומת כבד בקר, ויטמין E בכמות דומה לנבט חיטה, בטה קרוטן
פי 25 מאשר בגזר, נחושת ואבץ.

התכונות והיתרונות של הספירולינה (Spirulina):
אצה אנטי אוקסידנטית, מחזקת את מערכת החיסון, מקטינה נזקי קרינה (בעזרת מרכיב בטה קרוטן), מפחיתה עקה חמצונית, מעודדת התפתחות תאי דם,
אנטי היסטמינית,אנטי סרטנית, אנטי ויראלית, מורידה לחץ דם, מורידה כולסטרול, מגנה על הכבד ומפחיתה שומנים בדם.


היא עשויה לשמש לטיפול:
בתסמונת עייפות כרונית, פיברומיאלגיה, השמנת יתר, תת תזונה, חיזוק מערכת החיסון, זירוז בריפוי פצעים, האטת תופעת הזדקנות,
דלקת כבד ויראלית, הורדת יתר כולסטרול רע בדם (LDL), אנמיה, הרעלת מתכות כבדות, סכרת, דלקות פנימיות, דלקות פרקים וכבד שומני (מניעה).

אצה ספירולינה עשויה לשמש כתוסף של חלבון, ברזל, קורטונואידים B1 (תיאמין), B2 (ריפובליבין), ויטמין B12, ויטמין E.

במחקר מחודש אפריל 2005 חוקרים גילו שחולדות שקבלו מרכיבי תרד, אוכמניות ואצה של ספירולינה במזון הפחיתה נזקי מוח ובעיות נוירולוגיות אחרות הנגרמים עקב שבץ.
כלומר המרכיבים הללו מעכבים CVA. ואם כבר עוברים חלילה שבץ, מאוששים מהר מאוד אחריו.
אצת ספירולינה מכילה את הויטמינים והמינרלים שהגוף צריך על מנת לתפקד באופן תקין.
אצה ספירולינה (Green algae) נחשבת ל"מזון על"

יוסי זילברפרב מומחה לטיפולי סו ג'וק (Su Jok), רפלקסולוג בכיר ומטפל באמצעות פורמולות סיניות מדור מתקדם. "פוקוס - יעמיד אותך על הרגליים"  www.time2focus.com   
050-5342196,  03-5249360

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב