דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדוע אצות ספירולינה (Spirulina) הן מאוצרות הטבע? 

מאת    [ 19/07/2011 ]

מילים במאמר: 390   [ נצפה 8843 פעמים ]

ספירולינה היא מיקרו אצה חד תאית. היא נפוצה באזורים חמים שטופי שמש כמו באגמי אפריקה ומקסיקו ובימים מלוחים חמים ושטופי שמש.
ספירולינה (Spirulina) מהווה מקור מרוכז של חומרי תזונה. יש לה עד 71% חלבון. למעלה מפי 3 חלבון בקר. זאת ללא שומן וכולסטרול.
וכן מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות. חומצת גמה לינולאית אסיד (=GLA). הספירולינה מכילה סידן בכמות פי 10 מאשר בכמות סידן המצויה בחלב. האצה מאוד יעילה לטיפול במחלת אוסטיאופורוזיס (Osteoporosis) .

מחלת אוסטיאופורוזיס זה תהליך של בריחת סידן מהעצם וירידה במסה שלו. הספירולינה לבדה לא מספיקה. יש צורך גם במתווכי סידן לעצם כמו הויטמינים: A, D, K2 ולעיתים אין ספיגה של סידן מהספירולינה הואיל וקיימת בעית ספיגה במעיים. במקרה כזה חייבים לבצע ניקוי יבודי של המעי הדק (ושל מערכת העיכול בכלל) כדי שהסידן וכל המרכיבים הנחוצים יוכלו לעבור בנקל וללא הפרעה עד לעצם.
לטיפול יעיל ויסודי באוסטיאופורוזיס ניתן לטפל במספר פורמולות סיניות נוזליות ולאחר מכן לטפל באמצעות פורמולה הנקראת "סידן חכם" המכיל יונים של סידן עם מתווכי סידן לעצם והתוצאות אחרי תקופה יחסית קצרה לא מאחרות לבוא. ניתן להוכיח זאת על ידי בדיקה בשיטת אולטרסאונד.

מכילה ברזל פי 50 מתרד. מגנזיום, מנגן, זרחן, סלניום, כלורופיל, ויטמין A, B12 פי 26 לעומת כבד בקר, ויטמין E בכמות דומה לנבט חיטה, בטה קרוטן
פי 25 מאשר בגזר, נחושת ואבץ.

התכונות והיתרונות של הספירולינה (Spirulina):
אצה אנטי אוקסידנטית, מחזקת את מערכת החיסון, מקטינה נזקי קרינה (בעזרת מרכיב בטה קרוטן), מפחיתה עקה חמצונית, מעודדת התפתחות תאי דם,
אנטי היסטמינית,אנטי סרטנית, אנטי ויראלית, מורידה לחץ דם, מורידה כולסטרול, מגנה על הכבד ומפחיתה שומנים בדם.


היא עשויה לשמש לטיפול:
בתסמונת עייפות כרונית, פיברומיאלגיה, השמנת יתר, תת תזונה, חיזוק מערכת החיסון, זירוז בריפוי פצעים, האטת תופעת הזדקנות,
דלקת כבד ויראלית, הורדת יתר כולסטרול רע בדם (LDL), אנמיה, הרעלת מתכות כבדות, סכרת, דלקות פנימיות, דלקות פרקים וכבד שומני (מניעה).

אצה ספירולינה עשויה לשמש כתוסף של חלבון, ברזל, קורטונואידים B1 (תיאמין), B2 (ריפובליבין), ויטמין B12, ויטמין E.

במחקר מחודש אפריל 2005 חוקרים גילו שחולדות שקבלו מרכיבי תרד, אוכמניות ואצה של ספירולינה במזון הפחיתה נזקי מוח ובעיות נוירולוגיות אחרות הנגרמים עקב שבץ.
כלומר המרכיבים הללו מעכבים CVA. ואם כבר עוברים חלילה שבץ, מאוששים מהר מאוד אחריו.
אצת ספירולינה מכילה את הויטמינים והמינרלים שהגוף צריך על מנת לתפקד באופן תקין.
אצה ספירולינה (Green algae) נחשבת ל"מזון על"

יוסי זילברפרב מומחה לטיפולי סו ג'וק (Su Jok), רפלקסולוג בכיר ומטפל באמצעות פורמולות סיניות מדור מתקדם. "פוקוס - יעמיד אותך על הרגליים"  www.time2focus.com   
050-5342196,  03-5249360




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב