דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ייעוץ זוגי וחינוך הילד הראשון 

מאת    [ 09/07/2011 ]

מילים במאמר: 515   [ נצפה 2277 פעמים ]

המעבר מזוג שחי בעצמו לזוג הורים המגדלים את הילד הראשון מעביר את בני הזוג שינוי משמעותי בקשר ביניהם. אחד הדברים שעולים במהלך ייעוץ זוגי הם הבדלים בגישות החינוכיות והערכיות כלפי חינוך וגידול הילד. כל אחד מבני הזוג חווה ילדות שונה במהלכה דעותיו לגבי מיקום הילד במשפחה, היחס אליו, אופן יצירת הגבולות והמשמעת התעצבו וגובשו. עם הגעת הילד הראשון לעולם בני הזוג מוצאים את עצמם פועלים למען הטמעת הגישה שלהם לתוך חייו של הילד שנכנס לתוך חייהם. תוך כדי גידול הילד הם מוצאים את עצמם לעיתים נאבקים זה בזה. גישה פשרנית של אחד מהם נתקלת בכעס מצדו של האחר. רצון לשים גבולות ברורים מתנגש עם מוכנות לגמישות וסבלנות מרובה. הופעתו של הילד מעוררת את הפערים בין בני הזוג בתחום חינוך הילד. מחלוקות חדשות נוצרות ביניהם ומאתגרות את הקשר ביניהם ואת יכולת התקשרות שלהם.

ייעוץ זוגי בא לברר את הפערים התפיסתיים

לרוב נתקשה לראות אצל בני הזוג שיחה המבררת את הפערים ביניהם. הדברים נראים לכל צד כמובנים מאליו. כל כך ברורים לכל אחד מהם שהמחשבה על להסביר את העמדה האישית ומהיכן היא נובעת לעיתים אפילו לא עולה ביניהם. מנגד גישה הישרדותית קיומית תאפיין את צורת התקשורת שלהם. יועץ זוגי יבקש במהלך ייעוץ זוגי שכל אחד מהצדדים יברר עם עצמו את הערכים שלו לגבי חינוך הילד, את מה שהוא ראה בבית ילדותו ומה הוא לוקח משם או נמנע מלקחת. ייעוץ זוגי למעשה מביא את בני הזוג להבנת הצרכים והעמדות האישיים. ייעוץ זוגי יוביל אותם לתקשורת ולהבנת העמדה של האחר. ניתן להגיע להסכמות משותפות המביאות את בני הזוג לפעול ביחד לטובת הילד.

יצירת מוטיבציה לשינוי באמצעות ייעוץ זוגי

יועץ זוגי ידגיש את מחיר המאבק כתוצאה מהרצון לחנך את הילד ולעזור לו. בני הזוג למעשה נמצאים בתחושת מתח מול הילד. האישה עלולה למצוא את עצמה מרגיעה את הבית ואת הילד ועם הגעה של בן הזוג לבית עלול להיווצר מתח שיעכיר את האווירה, ויצור מתח וקושי בגידול הילד אשר חווה את המאבקים בין ההורים שלו. למעשה המאבק הזוגי פוגע בכל אחד מבני הזוג והן בילד שהם רוצים בטובתו. ייעוץ זוגי ידגיש את המחירים לחוסר ההסכמה ויוביל את בני הזוג לרצון ליצירת שינוי. גישה חינוכית המראה לבני הזוג כיצד ניתן ליצור הסכמות משותפות ביניהם, תוך כדי הבנה כי טובת הילד דורשת התנהלות משותפת. למעשה עדיף לילד לקבל "חינוך פחות טוב", בעיני בני הזוג ממקום רגוע ואוהב. מאשר "חינוך טוב" שיוצר מאבקים ומחלוקות.

ייעוץ זוגי בא להפריד בין העולם האישי לחוויה ההורית

ייעוץ זוגי יעזור לבני הזוג לזהות כי הם למעשה פועלים מתוך חוויה אישית היסטורית ולעיתים הסטרית הבאה למנוע מהילד מצוקות שהם חוו בעצמם, או לשחזר אצלו חוויות מוצלחות שהם חוו בעצמם בילדותם. העניין הוא שכל אחד מהם חווה ילדות שונה ומכאן גישתו לחינוך הילד נבדלת מזו של בן הזוג. חשוב שבני הזוג, כל אחד מהם, יצאו מתוך עולם האישי. שיתבוננו בילד בצורה ריאלית ויוכלו לזהות את צרכי הילד ומשם לתת לו את המענה שהוא צריך. ייעוץ זוגי יוביל את בני הזוג לפעול לטובת הילד, לפי הצורך האישי שלו ולא מתוך העולם האישי שלהם.

במהלך ייעוץ זוגי בבאר שבע, בני הזוג יוכלו ללמוד לשתף פעולה ולהביא את עצמם להיות הורים ובני זוג טובים יותר.

ד"ר כרמי אומרו- מנהל מכון פתרונות. מומחה לתקשורת בינאישית, ייעוץ זוגי, טיפול זוגי ואישי, גישור גירושין, גישור עסקי, וסכסוכים בתחום המשפחה. פועל באמצעות גישות פילוסופיות ותרגומן לחיי היום יום, מרצה ומנחה סדנאות 0523-100-104




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב