דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כך תגרמו למשקיעים להתאהב בחברה שלכם 

מאת    [ 23/09/2007 ]

מילים במאמר: 635   [ נצפה 2183 פעמים ]

מחשבות רבות ושיקולים רבים עוברים במוחם של משקיעים בטרם יקבלו החלטה לבצע השקעה בחברה כלשהי. מצגות והצעות השקעה למכביר עשויות לזרום אליהם. רק למיעוט מהפניות יינתן מענה חיובי ראשוני אשר משמעותו המעשית הינה כי המשקיע מוכן לקבל עוד מידע על ההשקעה המוצעת. ברם, גם משקיע אשר מראה התעניינות ראשונית בהשקעה פוטנציאלית כלשהי בחברה עלול להחליט בשלב די מוקדם כי אינו מעוניין להמשיך בתהליך.
מה יגרום בכל זאת למשקיע פוטנציאלי, להשקיע בחברה שלכם לאחר שהביע בה עניין ראשוני?
ברור כי היותם של תחום הפעילות של החברה, מוצריה והישגיה עד כה, תואמים למדיניות ההשקעה של המשקיע ולציפיותיו הינם בבחינת תנאי סף ואולם ישנם מספר פרמטרים נוספים התלויים דווקא בהתנהלות מול המשקיעים אשר יסייעו לכם מאוד לגרום למשקיעים לבצע את ההשקעה דווקא בחברה שלכם.

1. נהגו בשקיפות- נהגו כלפי המשקיעים בשקיפות מקסימאלית, ובקלפים גלויים וחשפו בפניהם את כל העובדות והנסיבות. אם יגלו המשקיעים במהלך בדיקת הנאותות או לאחריה, שלא נהגתם כלפיהם בגילוי נאות, סביר להניח שיסוגו מההשקעה. אם יגלו זאת לאחר ביצוע ההשקעה- תהיו חשופים לתביעות.

2. היו מציאותיים- המשקיעים נותנים משקל רב לתוכנית העסקית שתציגו בפניהם. הם מבססים עליה את ציפיותיהם לרווחים מההשקעה. דאגו אפוא שהנתונים שעליה מבוססת התוכנית העסקית יהיו מציאותיים.

3. קבעו אסטרטגיה ל-Exit- עליכם להציג כבר בשלב מוקדם של המו"מ את תוכניתכם האסטרטגית לפיה יוכלו המשקיעים לממש בעתיד את השקעתם, תוך השאת תשואה מקסימאלית. זכרו, האינטרס העיקרי של המשקיעים הוא להשיא תשואה על השקעתם. זוהי צפייתם העיקרית. הצלחת המוצרים, הצלחות והישגים אחרים של החברה הינם משניים למטרה זו. "היכנסו לנעליהם" של המשקיעים בנושא זה ויקל עליכם להבין את שיקוליהם בבואם לנהל עמכם את המו"מ להשקעה בחברתכם.

4. העובדים- העובדים הם בדרך כלל הנכס העיקרי של החברה. המשקיעים נוהגים להתעניין ביחסי העבודה בחברה, מעמדם של העובדים ובמיוחד בעובדי המפתח. הקפידו על קיום ההסכמים והוראות הדין ביחס לעובדי החברה והציגו בפני המשקיעים את כל הנתונים הקשורים לעובדי החברה לרבות כל הסכם, הסכמה או הבטחה בע"פ שניתנה לעובד כלשהו.

5. שיתוף בקבלת החלטות- בעת המו"מ על הסדרי הניהול העתידיים בחברה קחו בחשבון שלמשקיעים הזכות להשפיע על האופן שבו תפעל בעתיד החברה שתמומן בכספם. החשש שלכם מאובדן האוטונומיה בניהול החברה מובן, אולם ישנם גם סיכויים רבים לכך שניסיונם של המשקיעים וקשריהם, יסייעו לכם לנהל את החברה טוב יותר ולקדם את עסקיה.

6. הזכות למידע- הזכות לקבלת מידע שוטף היא זכות בסיסית של המשקיעים. אל תנהלו ויכוחים מיותרים על דרישות המשקיעים לקבלת מידע שוטף ודו"חות תקופתיים לאחר ביצוע ההשקעה.

7. דילול- לפני שאתם מגיעים למבוי סתום עקב מחלוקת עם המשקיעים על היקף דילול אחזקותיכם בחברה, כדאי לזכור כי דילול הוא מוצדק כאשר הוא נעשה כנגד העלאת ערך לחברה. עדיפות אחזקות בשיעור זעיר בחברה בעלת ערך גבוה מאשר להיפך.
היו מודעים לכך כי ההשקעה אמורה להעלות את שווי החברה ולכן חשוב כמה אחוזים תחזיקו בחברה לאחר ההשקעה אולם חשוב יותר מה יהיה ערך אחזקותיכם.

8. הימנעו מסכסוכים משפטיים- משקיעים אוהבים להשקיע בחברות "נקיות" מסכסוכים וממחלוקות משפטיות. במובן זה, ראוי לפעמים להיות חכם ולא להיות צודק, כאשר מתעוררת מחלוקת עם צד שלישי אשר עשויה להתפתח לתביעה משפטית. מובן כי אין האמור לעיל בבחינת המלצה להיכנע לתביעות סחטניות. בכל מקרה מומלץ תמיד לנסות ולהגיע להליך של גישור ע"מ לסיים את הסכסוך באיבו.

9. התכוננו לבדיקת הנאותות- בצעו את ההכנות לבדיקת הנאותות מבעוד מועד. תוצאות בדיקת הנאותות הינן מהותיות מבחינת המשקיעים וישפיעו ללא ספק על החלטתם הסופית האם להשקיע בחברה. דאגו מראש כי דיווחי החברה, אצל הרשויות יהיו עדכניים, כי המרשמים הפנימיים של החברה יתנהלו ע"פ הדין וכי העתקי כל המסמכים וההסכמים המהותיים של החברה יהיו בהישג יד ע"מ שניתן יהיה להציגם בפני נציגי המשקיעים ללא דיחוי. טפלו בהשגת כל הרישיונות הרלוונטיים לפעילות החברה, הקפידו למלא את תנאיהם ונהלו את פעילות החברה בהתאם להוראות הדין. ככל שהחברה מעורבת בהליך משפטי או שקיים לגביה איום בנקיטת הליך משפטי, דאגו מבעוד מועד לקבלת חוות דעת משפטית מתאימה מעורך הדין המטפל אודות הסטטוס של ההליך המשפטי, ע"מ להציגה בפני המשקיעים.

מומלץ לבצע מפעם לפעם בדיקת נאותות עצמית ע"מ לוודא שתוצאת בדיקת הנאותות האמיתית תהינה מוצלחת.
עו"ד משה כאהן בעל יותר מעשרים שנות ניסיון בתחום המשפט העסקי. מתמחה בליווי שוטף של חברות ישראליות וחברות בינלאומיות מובילות הפועלות בישראל ובייצוג וליווי משפטי בעסקאות מסחריות מורכבות בארץ ובחו"ל, לרבות עסקאות רכישה, מכירה והשקעות בתאגידים, הסכמי הפצה וסוכנות, עסקאות מקרקעין, טיפול בחברות סטארט אפ, וייצוג בליטיגציה מסחרית בבתי משפט ובבורריות. מכהן מ2004 כמ"מ יו"ר ועדת ההייטק של לשכת עורכי הדין בישראל וחבר בועדת התאגידים ושוק ההון של הלשכה. ניסיונו הרב והתמחותו המגוונת הביאו למינויו כחבר בדירקטוריונים של חברות כולל חברה בנאסד"ק. לעו"ד כאהן רישיון לעריכת דין בישראל (1984) ובארה"ב (מדינת ניו יורק 1987) והוא עסק בארה"ב כעורך דין במשך 3 שנים במשרד Rosenman כיום Katten Muchin Rosenman בניו יורק



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב