פיצה, מילה שגורמת לרובנו רעב. ומה עולה בדעתך כאשר אתה חושב על פיצה?
האם אתה אוהב את זה עם גבינה קריספית ונמסה ומעל כל התוספות, הטעמים הברורים בכל נגיסה? לא?
אולי הדימוי שלך הוא יותר גבינה עבה, בצקי קרום, סיבי וטעם כבד של רוטב פיצה.
אם התיאור האחרון הוא זה שמתאים לך, אז ההרגלים שלך של קניית פיצה כנראה של פיצה קפואה, אבל בהחלט לא תוצרת בית.
אנחנו בפיצריית פיצה פאי החלטנו לשתף אותכם בחלק מהסודות הקמוסים שלנו להכנת פיצה בייתית, הכי טעימה שתטעמו אי פעם.
בבית ניתן להכין פיצה מעולות. כל מה שצריך הוא חומרים טובים וקצת דמיון.
תנסה לדמיין פיצה שהיא כבר מעבר לגבינה ורוטב פיצה. פיצה היא כמו סנדוויץ פתוח, ובעצם כל סנדוויץ יכול להיות פיצה.
אפשר להכין את הפיצה עם סרדינים, רוטב חרדל בשילוב רוטב העגבניות , ולשים למעלה גבינה שוויצרית לדוגמא.ראיתי פעם מישהו מכין פיצה אפילו מתוך ג'חנון. השילובים הם אינסופיים.
פיצה איכותית צריכה רק 5 מרכיבים - קרום, רוטב, המרכיב העיקרי, מרכיב אחד, וגבינה אחרת נוספת. למה רק 5? כאשר יש יותר מדי פריטים על הפיצה, הלשון מתקשה להפריד את הטעמים ובכך מאבדת את התעוזה שלה.
היזכר ברעיון כריך - יש לכם לחם, חרדל או מיונז, בשר, טונה או אולי נבטים, וגבינה. ואם אתם אוהבים את כל זה בסנדוויץ שלכם, אין סיבה שעל הפיצה לא.
הנה כמה טיפים ליצירת פיצה גורמה.
*לא להתפרע עם הרוטב - יש להשתמש ברוטב בצורה נכונה ונבונה, לא לשים יותר מדי רוטב, הכמות המספקת היא למרוח שכבה דקה את כל הפיצה ולא יותר מזה. כאשר מורחים את הפיצה ביותר מדי רוטב, הטעם של הרוטב משתלט על הפיצה.
*מומלץ להשתמש בסוג אחד או 2 סוגי גבינה. ידוע שגבינת המוצרלה היא האהובה על כולם והיא בחירת הרוב, אך יש עוד הרבה גבינות שיעשו את העבודה, מלבד הגבינות הדיאטטיות שלא נמסות כראוי. כשמונה גרם של הגבינה השניה על הפיצה תעשה את העבודה בתור גבינה שניה. גבינה שוויצרית וגם גבינת עיזים יכולה לעבוד מצויין. כדי שהגבינה לא תצא שרופה ושחומה יותר מדי, מומלץ להכניס את הגבינה לחמש דקות האחרונות של האפייה.
מאת פיצריית פיצה פאי
רועי בן עמי, פיתוח אינטרנטי ושיווק במנועי חיפוש