דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קניית פינת אוכל 

מאת    [ 19/09/2007 ]

מילים במאמר: 729   [ נצפה 4575 פעמים ]

בין אם נרצה בכך או לא, נכריז צום או נפתח מהר בדיאטת כאסח, לא נוכל להתעלם מהעובדות: אנחנו חיים במדינה שאוהבת לחגוג סביב השולחן, ולכן חשוב למצוא פינת אוכל מתאימה. לא מדובר בהרמת כוסית חפוזה, אלא בחגיגת מטעמים עם תפריט עתיר קלוריות תוך כדי סעודה שנמשכת שעות רבות. כמעט בכל הזדמנות פוקדים את פינות אוכל הביתיות סועדים מבחוץ, בין אם זה במסגרת סעודות משפחתיות, ימי הולדת או חגים. לא פלא שבמרוצת הזמן הפכו פינות אוכל מפינה צנועה ונחבאת בחללו של מטבח לפינה מכובדת ודומיננטית בנוכחותה עם שולחן מרשים וכסאות מעוצבים לישיבה. ישנם אפילו בתים הכוללים שתי פינות אוכל נפרדות: האחת מיועדת לאירוח בהזדמנויות מיוחדות והשנייה בשימוש בני הבית. כיום המגמה מכוונת להקצאה של חלל או הסבת פינה לצורך אירוח. בחללים בעלי שטח קטן ניתן לשלב פינת אוכל במטבח ולהסב אליה תשומת לב על ידי חיפוי קירות מעניין או אריחים מיוחדים, גופי תאורה דקורטיביים ומפות צבעוניות. פינות אוכל ממוקמות במרחק קרוב יחסית למטבח מהסיבה שישנה תנועה בין המטבח לחדר האוכל. מומלץ שלא למקם את רהיטיהם של פינות אוכל בסביבה צפופה ואפלולית בבית, אלא במרחב, מרווח ומאוורר יחסית, קורן אווירה חמה מכיוון שסביבה נעימה תשפר פלאים את תחושת הסועדים בעת הארוחה. ברכישת פינת אוכל מומלץ להתחשב במימדי החלל. רצוי שלא להצטייד בשולחן גדול מדי, אלא בשולחן סטנדרטי כדי לא לצופף את הסועדים. לחלל מרובע יתאים שולחן אוכל מרובע ההולם את הפרופורציות של החדר או שולחן אוכל עגול לשבירת הקווים הישרים. לחלל ארוך גם אם הוא צר יתאים שולחן מלבני.יש לשקול את מספר הסועדים בארוחה כדי לרכוש שולחן וכסאות לפי מספרם. כדאי לקחת בחשבון מספר סועדים בממוצע שמזדמן לארוחות כולל משתתפים מתחלפים. אם אתם מרבים לארח מספר רב יחסית של סועדים כדאי להשקיע בשולחן גדול יחסית, או לפחות לוודא שלשולחן משטחים שניתן להוסיף לו בעת הצורך. גובהו הממוצע של שולחן פינת האוכל הוא 75-80 סנטימטר וגובה המושב של הכסא בממוצע במרחק מהרצפה הוא כ-40-45 סנטימטר. את הכיסאות כדאי לבחור כך שבסידורם סביב השולחן הם ימוקמו בהפרדה זה מזה של מרווחים שנעים בין 50-80 ס"מ, זאת כדי ליצור מרווח נכון חופש תנועה סביב השולחן. כדאי לשבת סביב השולחן בחלל התצוגה בחופשיות רבה ולבדוק אם הטריטוריה מספיקה לכל סועד במרווחים שבין הכיסאות. רוחב שולחן נע בין 75-80 ס"מ בממוצע ואורכו של שולחן נקבע לפי מספר הכיסאות שמיועד להקיף את השולחן כשהסטנדרט הוא 60 -70 ס"מ אורך מהשולחן לכל כסא. כדאי לבדוק שיש תוספות לשולחן משני הצדדים. הבחירה בחומר ממנו עשויים השולחנות והכסאות פינות אוכל נעה בין עצים טבעיים בסגנון מאסיבי לבחירת סט קליל יותר עם רגלי ניקל ושולחנות מנירוסטה. פופולארי להשתמש בעץ גושני מלא אך יש לקחת בחשבון שבמקרה של עץ מלא, העץ מהיותו חומר טבעי משתנה במשך הזמן בטקסטורה ובמראהו. בין השולחנות הפופולאריים אורן מלא, ואנגה, טיק, בוק ועוד, כשהחזות היא כפרית ורומנטית. שולחנות אבן הם שולחנות עמידים מאוד אך כבדים למדי. שולחנות אבן משתלבים נהדר בסביבה הטבעית שלהם, בחוץ, במקרה ופינת האוכל שלכם היא בגינה או במרפסת. המתחרה הגדול של העץ והפורניר בזירת השולחנות היא הזכוכית המחוסמת, שמעניקה לשולחן מראה קליל, נקי ואלגנטי ואפקט של שקיפות שיוצרת אשליה אוורירית יותר בחלל הנתון. זכוכית חלבית היא קלה לניקוי כך שהשולחן תמיד נראה מצוחצח. כיום ישנם גם שולחנות נירוסטה במראה היי טקי מעודן עם רגלי כרום ניקל עדינות ואף שולחנות וכסאות מפלסטיק ופי וי סי ששומרים על עמידות לאורך זמן. השולחנות מגיעים בסגנונות מגוונים בעיבודים, אם בעץ אז בגילופיו אם במתכת בצורניות שלה. ישנם שולחנות בעלי בסיס מרכזי ושולחנות עם מספר רגליים בעובי המשתנה משולחן לשולחן. הכיסאות אינם תמיד מגיעים בסט ביחד עם השולחן וניתן להתאים לכל שולחן כסאות אחידים או שונים זה מזה כדי ליצור גיוון. היופי הוא שניתן לרפד את הכיסאות בריפודים שונים דוגמת עור למראה יוקרתי או בד צבעוני, ריפוד שניתן לשליפה וניקוי בעת הצורך או כריות דקורטיביות שמניחים על גבי המושב למתן נגיעה צבעונית. ניתן להצטייד בכיסאות בעלי משענת גב גבוהה או במשענות קצרות יחסית וישנם גם כסאות עבור פינות אוכל שמגיעים עם משענות יד. כיום ניתן לראות שילובים רבים של גוונים כמו לבן-אדום ועץ צבוע בצבעים שונים. כדאי להלביש על רגלי השולחן רגליות שימנעו את שחיקת הרצפה וניתן להוסיף אפילו גלגלים לרגלי השולחן כך שניתן יהיה קל להזיז אותו ממקום למקום לפי הצורך או בעת הניקוי. להגדלת שטח השולחן הנתון, ישנם משטחי תוספת המשולבים בשולחן עצמו ובשולחנות מסוגים שונים התוספות מגיעות כחלק נפרד הניתן להרכבה עצמית בעת הצורך. רצוי כמובן שהתוספות יהיו משולבות בגוף השולחן, שכן, כך יהיו קלים להשגה. התוספת מקופלת מעל או מתחת לבסיס השולחן ובהזזה פשוטה נמשכת החוצה או מתקפלת פנימה. בשולחנות מסוג אחר, ישנה הזזה מרכזית, בסיס השולחן נע לשני כיוונים והתוספת מוספת במרכז השולחן.
מערכת ישרהיט
פורטל רהיטים הגדול בישראל
מידע נוסף ותמונות פינות אוכל



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב