חג שבועות מזמן לנו חגיגה לבנה של גבינות נפלאות עם טעמים מיוחדים. חגיגה נפלאה של אפשרויות והתנסויות במטעמים ומנות שבדרך כלל פחות מכינים.
שמי אילן בראף, ואני הבעלים של קייטרינג "עגבניות ירוקות מטוגנות" - קייטרינג חלבי לאירועים קטנים ומיוחדים, ולכן יש באמתחתי מגוון עצום של מנות מיוחדות, סלטים מלאי טעמים וצבעים ואיך לא, קינוחים חלביים מעולים ומגוונים.
אני רוצה להזמין אתכם להתנסות בארוחה הכוללת מנות מיוחדות ולקינוח עוגת גבינה חמה - ללקק את האצבעות.
המנות המוצעות: מיני קיש קישואים, טרין חצילים ולצידם אנטיפסטי של פלפלים צבעוניים.
קינוח: עוגת גבינה חמה
מיני קיש קישואים
המיני קיש הוא מנה מנצחת בכל אירוע. אנו מציעים קישים קטנטנים, מעין קיש-ביס ומסתבר שהאורחים מצפים ומחכים להם בשקיקה.
מיני קיש קישואים ל- 45 יח' ( תבנית סיליקון)
6 קישואים
3 ביצים
150 גבינה בולגרית/ או עיזים רכה.
50 גרם פרמזן
מלח ופלפל שחור.
איך תכינו?
בפומפייה מגרדים את הקישואים, ממליחים מעטומשאירים להגרת הנוזלים
למשך 10 דקות, וסוחטים אח"כ היטב.
מוספים לקישואים ביצים, גבינות, מתבלים ומערבבים.
יוצקים את התערובת שהתקבלה לשקעים בתבנית ואופים למשך 15/20 דקות
בטמפ' 160 מעלות עד הזהבה ויצבות של הקישים.
טרין חצלים בתבנית English Cake
הנה מתכון מעולה שיהפוך את הארוחה שלכם לחגיגית במיוחד:
4-5 חצילים בינוניים
2 עגבניות טריות קצוץ דק
כוס פטרוזיליה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק
1 בצל חתוך קטן
1 שיני שום קצוצים דק
1 חופן אגוזי מלך קלויים
100 גר' גבינת רוקפור מגוררת דק
50 גר 'גבינה פרמזן או קשקבל
איך תכינו?
3 חצילים אנחנו פורסים לאורך פרוסות בעובי 1 ס"מ
זורעים מלח ומורחים שמן זית ולתנור עד הזהבה.
2 חצילים נוספים קולים מעל גז או על גחלים, ולאחר מכן מורידים את הקליפה ואת בשר החציל חותכים גס.
את הבצל והשום נטגן קלות עד הזהבה ולאחר מכן נוסיף את כל חומרי הגלם לקערה ונערבב.
את תבנית האינגליש נשמן ונרפד בתחתית ומסביב עם פרוסות החציל כאשר נשאיר יתרה של 3/4 ס"מ לכיסוי עליון.
נוסיף את כל המרכיבים לתוך התבנית, נכסה היטב מלמעלה, ונשמן קלות עם שמן זית.נחמם תנור ל- 160 מעלות למשך 30 דקות.לאחר מכן נוציא, ונהפוך על כלי הגשה.
אנטי פסטי של פלפלים צבעוניים
למה תזדקקו:
5 פלפלים אדומים
5 פלפלים כתומים.
2 שיני שום כתושות.
100 מ"ל חומץ בלסמי
1 כף טימין קצוץ.
100 מ"ל שמן זית כתית.
מלח ופלפל שחור טחון טרי.
איך תכינו:
מחממים תנור ל- 180 מעלות.
מכניסים פלפלים לתבנית עד שהקליפה מתחילה להשחיר ומסובבים לכל הצדדים, למשך 20 דקות.
מוציאים מהתנור ושמים בשקית ניילון וקושרים, כך שהקליפה תתרומם בקלות לאחר 15 דקות.
קולפים את הפלפלים, וחותכים לרצועות עבות.
מסדרים את הפלפלים שחתכנו על גבי קערה שטוחה.
ומפזרים את התבלינים, ובסוף נשפוך בעדינות את השמן הזית והחומץ.
הסדר כאן חשוב מאוד, כי אם נשפוך את הנוזלים קודם, נביא לאיטום חדירת התבלינים לפלפלים.
ולסיום, קבלו את הקינוח: עוגת גבינה חמה
למה תזדקקו?
1 גביע גבינה לבנה 9%
2 שקיות אבקת סוכר (200 גרם)
100 גרם קורנפלור (1 כוס פחות 2 כפות)
31 כוס אינסטנט פודינג (אבקה)
6 ביצים מס. 2
41 כוס חלב
קליפה מגורדת מתפוז
קליפה מגורדת מלימון
1/2 כפית תמצית וניל ואם יש עדיף גרגרים מתרמיל וניל.
איך תכינו?
מחממים תנור ל- 150 מעלות
מערבלים את כל החומרים במיקסר וו בלון להקצפה עד קבלת מרקם יציב.
את התערובת ממשיכים להקציף לעוד 3 עד 4 דקות נוספות לקבל מרקם אוורירי,ויוצקים לתבנית בקוטר 24 ס"מ.
אופים למשך 35 דקות עד שהעוגה יציבה בשוליים ורוטטת במרכזה.
מצננים מעט ל 50-60 מעלות ומגישים חם.
להגשה :
שמנת חמוצה ואפשר אך לא חייבים פירות יער.
העוגה קלה להכנה, טעימה ביותר וגם לא מאוד משמינה. ואני מצרף גם אזהרה קטנה מפני הגשה לאורחים. הם עלולים להתאהב ולא יוכלו להפסיק לאכול ממנה, אז אל תצפו שהיא תישאר לזמן רב. ואם בכל זאת? ניתן לחמם אותה לטמפרטורה של 100 מעלות למשך 10 דקות והיא טרייה כאילו יצאה עכשיו מהתנור.
שיהיה לכם חג שבועות שמח ועשיר בטעמים נפלאים.
אילן בראף
אילן בראף, קייטרינג "עגבניות ירוקות מטוגנות" - מעל 20 שנה מעניק שירותי קייטרינג חלבי, קייטרינג גורמה ועוד, להגשמת החלום שלכם ובהתאמה לתקציב המיועד לאירוע. http://ilanbraaf.co.il/ את צעדי הראשונים בקייטרינג עשיתי במטבחה המשובח של אמי. אהבתי את הריחות והטעמים העשירים ובאופן טבעי התמחיתי בתחום הקייטרינג לאירועים קטנים ויחודיים. אנו מעניקים שירותי קייטרינג איכותיים ומלאי טעמים וצבעים לאירועי בר / בת מצווה, חתונות אינטימיות, בריתות, ימי נישואין, אירועי חברה ומסיבות קוקטייל, ימי הולדת מיוחדים ועוד.