דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


יצוא שירותים לתושב חוץ - כיצד עדיין ניתן לקבל שיעור אפס במע מ 

מאת    [ 16/05/2011 ]

מילים במאמר: 421   [ נצפה 2888 פעמים ]

מאת: עו"ד אריה ליבוביץ 

 

 במסגרת תיקון 23 לחוק מע"מ תוקן נוסח סעיף 30(א)(5) לחוק מע"מ (בעקבות פסק הדין בעניין קסוטו (ע"א 41/96)). סעיף 30(א)(5) אשר קובע כי מתן שירות לתושב חוץ יזכה את נותנו בשיעור אפס. נוסח הסעיף כולל גם שני סייגי באשר למקרים בהא לא יהא אותו יצואן שירותים זכאי לשיעור אפס. אחד מסייגים אלו תוקן כך שעתה הוא קבע כדלקמן:
"(5)... לא יראו שירות כניתן לתושב חוץ כאשר נושא ההסכם הוא מתן השירות בפועל, נוסף על תושב החוץ, גם לתושב ישראל בישראל...".
לכאורה, משתמע מכאן, כי אם קיים נהנה נוסף מן השירות, שהוא תושב ישראל בישראל (גם אם הוא נהנה משני); לבד מהנהנה (העיקרי) שהוא תושב חוץ, לא יהא זכאי נותן השירות למס בשיעור אפס. לדוגמא במקרה בו בעל מעבדה לתיקון מוצרי חשמל בישראל מגיע להסכם עם חברת טלויזיות מחו"ל כי בתקופת האחריות אותה היא מעניקה לרוכשי הטלויזיות אותן היא מייצרת ומשווקת (בישראל) יהא הוא נותן שירותי התיקון עבורה בישראל, לא יהא ניתן לראות אותו כמי שנותן שירות לתושב חוץ, היות ובפועל קיימים נהנים נוספים תושבי ישראל - רוכשי הטלויזיות. מצלב דברים זה הפך את הפשרות לקבל את ההטבה בדמות שיעור אפס הגלומה בסעיף לכמעט בלתי אפשרית להשגה.
אלא שניתן להציג עמדה פרשנית לפיה ביקש המחוקק לסייג את מתן הטבת המס לייצואן השירותים רק במקרים בהם מקבל הישרות בישראל ומקבל השירות תושב החוץ מקבלים את אותו שירות. משמע מקום בו ניתן להראות כי למעשה אין המדובר באותו שירות, על אף ששני השירותים הינם תוצאה של אותה מערכת הסכמים, הרי שניתן יהיה לזכות בהטבה של שיעור האפס.
עמדה תומכת לפרשנות כאמור ניתן למצוא בדברי כבוד הנשיא אהרון ברק (בדעת מיעוט) כפי שמצאה את ביטויה בפסק הדין העליון בעניין גלמן פינץ (ע"ש 1946/97) במקרה זה נידונה שאלת זכאות המערערת למס בשיעור אפס בגין פעילותה כסוכנת מכירות של דירות נופש בחו"ל עבור חברה שוויצרית. כבוד השניא ברק קבע שלשם קבלת שיעור האפס ניתן היה לטעון (על אף שלא נטען על ידי המערערת) לקיומו של פיצול בשירות ובעמלה שניתנו לתושב החוץ, לעומת השירות שניתן לתושב ישראל:
"אמנם, יתכן שעקרונית יש מקום לפצל את העמלה לשני חלקים. החלק האחד משולם בגין שירותי הסוכנות שניתנו לספק השווייצרי, שזכאי לשיעור מס אפס. החלק השני משולם בגין השירותים השונים שניתנים ללקוחות הישראלים, שעליו אין להטיל מס בשיעור אפס."
אין ספק כי טענה, כאמור, תהיה בעלת משקל רב יותר במקום, שבו תושב החוץ ותושב ישראל משלמים שניהם בנפרד לנותן השירות. נדגיש, שפרשנות, כאמור, תואמת את העקרונות הפרשניים, ואת תכלית החקיקה של סעיף 30(א)(5) לחוק.

הרעיון שיוצג להלן מתבסס על מאמר שנכתב על ידי ועל ידי עו"ד זיו שרון ממשרדינו.

(30.12.05)

עוסק במיסוי בינלאומי, מיסוי נאמנויות, מיסוי מקרקעין, מע"מ, ירושת וצוואות - לרבות הלבנת הון, מיסוי יהלומנים, מיסוי ענף ההי-טק, רילוקיישן( relocation) ועוד.
מחבר הספרים: "אמנות מס - 111 טבלאות השוואה"; אנציקלופדיית אמנות מס כרך ב'; "נאמנויות ומיסוי נאמנויות" ; '"חוק מס הבולים"; סדרת ספרי מס ערך מוסף (כרכים א'-ד'); בעל מדור קבוע: לתכנוני מס בירחון "ידע למידע". ובעיתון "ליצואן" של מכון היצוא הישראלי, מחברם של עשרות פרסומים בירחונים מקצועיים; מרצה ב: לשכות עורכי הדין, רואי החשבון ומכון היצוא הישראלי. מ"מ יו"ר ועדת המיסים וסגן יו"ר ועדת הנאמנויות בלשכת עוה"ד בת"א. ליצירת קשר - טל: 077-7051717; E- mail: aryetax@gmail.com; סלולרי: 599600 - 0544, מקור המאמר באתר המשרד - http://www.atax.co.il>




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב