תזונה נכונה על פי הרמבם - מה לאכול, איך, כמה ומתי?
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

תזונה נכונה על פי הרמבם - מה לאכול, איך, כמה ומתי? 

מאת    [ 02/09/2007 ]
מילים במאמר: 494   [ נצפה 14563 פעמים ]

 
 
בס"ד

תזונה נכונה לפי הרמב"ם: מה, איך, מתי, וכמה לאכול?

--איך לאכול?--

- לא ישבע אדם. מילוי הקיבה יחייב התרחבותה והיא תתבלה. ואז לא יתעכל טוב האוכל.

- רצוי לא לשתות הרבה מים בזמן האוכל או אחרי האוכל. בודאי לא משקאות אחרים מתוקים או תוססים למיניהם.

- כדאי לשתות קצת יין או מים עם מעט יין מהול.

- מומלץ לא לערבב מינים רבים של מאכלים בסעודה אחת.
א. כדי שלא ירבה באכילה ותיפסק האכילה קודם השובע - וינצל.
ב. כי זה מתיש את הגוף שצריך להתאים את העיכול לרמות שונות.

- אחרי האוכל לא להרבות בתנועה אלא ימעיט במידת האפשר, כדי לא להגביר את חום הגוף ואז העיכול לא יהיה בחום טבעי.

- כשחם - ימעיט באוכל חם. כשקר - ימעיט באוכל קר. זאת כדי לשמור על החום הטבעי של הגוף.

- לאכול רק כשרעבים ולשתות רק כשצמאים. גם אם מרגישים רעב או צמא, ימתין מעט. כי לפעמים זה רק גירוי של הקיבה ולא אמיתי.

- להפסיק מן האכילה מעט לפני שחש שובע, מפני שלקיבה לוקח זמן לשדר תחושת שובע -
ואז עלול לחוש בבטנו.

- כדאי להתאים המאכלים למזג האוויר.
בימים חמים רצוי לאכול מאכלים קלים שאז אין הגוף מתייגע מידי בעיכולם.
ולהיפך - בימים קרים מאוד שפעילות הגוף בעיכול מחממת, אפשר לאכול מאכלים
כבדים יותר.

- רצוי לאכול מאכלים המתאימים לטבעו - שלא יגרמו לגאזים, שלא יגרמו לצמא רב
ושייהנה מהם.

- רצוי לאכול על קיבה ריקה, לאחר היציאה.
ואמרו חז"ל: "הנצרך לנקביו ואוכל, דומה לתנור שהסיקוהו על גבי אפרו".


--מה לאכול?--

מוצרי חיטה - כדאי שיעדיף לחם מחיטה מלאה שלא קולפה ממנה הקליפה הפנימית לפני הטחינה כך יהיו בלחם הסיבים שמאוד טובים לעיכול.
ועל זאת אומר הרמב"ם שהוא טוב במאכלים.

ישתדל לא לאכול לחמים הנקראים פת נקייה. העשויים מחיטה נקייה. (לחם לבן, בגטים ופיתות למיניהם).

וכן כל הבישולים העשויים מחיטה נקייה. כגון: האיטריות למיניהם, וכל מה שדומה.

לגבי כל סוגי החיטה והקטניות שאנו שמים בחמין, אלה - אם יתבשלו הרבה, טובים לאיסטומכא (קיבה).
רק שבישולם בגוף רב יותר ולכן ירבה יותר במנוחה אחריהם.


הסולת - כל בישולי הסולת רעים מאוד. כגון: קוסקוס, או "אסידה", או כל הדייסות העשויות מסולת נקייה.

בשר העוף - בשר העוף לסוגיו טוב. כי הוא קל יותר וממהר להתבשל.

מאכלים מומלצים:

הזיתים - מחזקים את הקיבה. מומלץ בחומץ.

הצימוקים - משפרים את העיכול ומחזקים את הכבד.

ביצים - מחזקים.

אגסים - מחזקים הקיבה ומבטלים הצמא.

הרימון - רימון מתוק סגולתו נפלאה וטוב לקיבה.

השקדים - מסייעים לשינה טובה וטובים בבישול.
השקדים הם המשובחים שבפירות. מחזקים הכבד והקיבה. טוב עם סוכר או עם
צימוקים.

הכרוב - נא או מבושל - מזכך את הקול ומסיר צרידות.

הפלפל - מועיל לעיכול ודוחה המיותר מהקיבה.


עוד מאכלים שיש להיזהר בהם:

הלחם - לחם שלא החמיץ דיו, שהוא חסר מלח ולא נאפה טוב.

אגוזים - לא להרבות בהם מפני שמעכבים הדיבור. לא מומלץ להרבות במיוחד לילדים.

כל מה שהוא קשה לעיכול, מקשה בקיבה, וגורם תחושה רעה, הוא רע ויש להיזהר בהם. כל אחד לפי מה שמרגיש.


* * *

ואמר הרמב"ם:

מוטב לאכול מעט מאכלים רעים
ולא לאכול הרבה
מהמאכלים הטובים!









צפורה בראבי -
ד.א. teilot1@walla.com
האתר שלי:
http://site.2all.co.il/gamt
מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב