סוגי גבינות
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

סוגי גבינות 

מאת    [ 26/04/2011 ]
מילים במאמר: 257   [ נצפה 38826 פעמים ]

 
 

 

הגבינה הינה תוצר עתיק יומין המוכר לנו עוד משחר ההיסטוריה הרשומה. בעת העתיקה הפרות עדיין לא היו מבויתות לכן ייצור גבינות נעשה מחלב עיזים וכבשים. הגבינה נוצרת בעצם על ידי אנזים מיוחד הגורם לגבינה והמים שבחלב להיפרד לשני תוצרים שונים.

הגילוי של הגבינה לפי הסיפור היה על ידי נווד אשר שמר בנאד שלו חלב. הנאד היה עשוי מקיבה של חיה בה מצוי אותו אנזים הנדרש לייצור הגבינה. כך בעצם מצא אותו נווד תוצר חדש אשר נהיה פופולרי במהלך השנים.

רוב הרכבו של החלב הוא מים. לכן, אנו יכולים לייצר כמות מועטה של גבינה ביחס לכמות החלב בה משתמשים. כך יוצא שמעשרה ליטרים של חלב נייצר קילוגרם גבינה אחד בלבד. ייצור הגבינה מתחיל בחלב העובר פיסטור מיוחד לצורך כך. לאחר מכן מוסיפים לחלב אנזימים המפרקים אותו לגבן ומי גבינה. את הגבן מעבירים למכבשים בהם מוציאים שאריות מים ונותנים לגבינה את המרקם הרצוי. התהליך האחרון הוא יישון הגבינה על ידי שמירתה בתנאים  מיוחדים.

סוגי גבינות מתחלקים לפי מידת רכות הגבינה. הגבינות הרכות ביותר הינן הגבינה הלבנה והיוגורט המכילות כ85% לחות. השלב הבא הינן גבינות בעלי לחות של 55%-85% כמו הקממבר והקוטג'. לאחר מכן יש את הגבינות החצי רכות כגון גבינת הרוקפור. הגבינות הבאות ברשימה הן החצי קשות כגון גבינת הבריק, בעלות 35%-45% לחות. אחריהן באות הגבינות הקשות כגון הצ'דר והגבינה השוויצרית בעלות לחות של 13%-35%. ואל לנו לשכוח את הגבינות הקשות מאוד כגון הפרמזן בעלות אחוזי לחות נמוכים מאוד.

 



למידע על אוכל מתכונים ומרכיבי בישול ניתן לקרוא באתר שף בבית.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב