דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדוע כדאי לבצע בדק בית - בדיקת ליקויי בניה בדירות יד שניה לפני רכישה 

מאת    [ 01/04/2011 ]

מילים במאמר: 401   [ נצפה 2561 פעמים ]

כאשר אתם ניגשים לקנות רכב, בין אם מדובר ברכב שעלותו עשרות אלפי שקלים או בענתיקה שבקושי סוחבת, אתם תמיד לוקחים אותו למכון בדיקה או מוסך לפני הקניה: בודקים ביסודיות את המנוע, המצבר, המצמד, הבלמים וכל היתר ורק אחר כך ניגשים להתמקח עם המוכר.

 

הדירה נראית נוצצת ומבטיחה - האמנם ?

אבל כשמדובר בדירה, לכל הדעות נכס יקר בהרבה, שהשקענו חודשים רבים בחיפושים אחריו, אנחנו מסתפקים במראה העיניים בלבד. למען האמת, זה ממש לא מספיק. גם אם הדירה נראית נוצצת ומבטיחה, קיימים ליקויי בניה רבים שאינם ניתנים לגילוי בעין בלתי מיומנת: בעיות בצנרת ובמערכת החשמל, חריגה מתקנות הבניה, בעיות איטום בחלונות ובדלתות, רטיבויות מתחת לריצוף ועוד. גם כשמדובר בבעיה נראית לעין, כמו כתמי רטיבות, סדקים בקירות, בריקים רופפים, או ריצוף רופף, קשה לדעת מהו מקור הליקוי והאם מדובר בעניין שולי שניתן להתעלם ממנו או בליקוי משמעותי שעלול להוות מטרד ואף להחמיר עם הזמן. שלא לדבר על ליקויי בניה שיש להם השלכות בטיחותיות, למשל בניית עמוד או קורת תמיכה בצורה לא נכונה, מרפסת שאינה בטיחותית מספיק ועוד.

 

כדאי להזמין בדיקת ליקויי בניה לפני הרכישה

לכן, לפני רכישת דירה יד שניה (וגם יד ראשונה מקבלן), כדאי להזמין בדיקת ליקויי בניה. במהלך בדק בית שכזה, מהנדס בנין מומחה, מטעם חברת בדק הבית, יבחן את כל חלקי הדירה מהמרצפות ועד גג המבנה. בסיום הבדיקה הוא יגיש לכם חוות דעת יסודית ובו פירוט כלל הליקויים שנמצאו בנכס וכן דרכים לתיקונם ומחיר משוער לכל תיקון. בהתאם לדו"ח זה, שהנו אובייקטיבי ומקצועי, תוכלו לנהל משא ומתן עם הבעלים הנוכחיים של הדירה, על סמך ערכה האמיתי.

 

כיצד נעשית בדיקת ליקויי בניה ?

במהלך בדיקת ליקויי בניה, המהנדס משווה בין היתר בין הבניה בפועל לבין תכניות הבניה המקוריות. לעתים הוא מאתר חריגות בניה שבוצעו על ידי הבעלים הנוכחיים של הדירה, למשל הרחבות בגגות או סגירת מרפסות שנעשו ללא היתרים, כלומר שלא על פי החוק. במקרה כזה ניתן לתבוע מבעלי הדירה הנוכחיים את ביצוע התיקונים הנדרשים כדי להחזיר את הדירה למצבה המקורי. אם נתגלו ליקויי בניה אחרים, שאינם בגדר חריגות בניה, הם באחריותו של קבלן הבנין. "חוק המכר" מגדיר את משך תקופת האחריות של הקבלן לגבי כל רכיב בנכס. תקופת האחריות נמשכת בין שנה לשבע שנים (ואף יותר במקרים של ליקויים משמעותיים ומסוכנים). בתקופה זו ניתן לפנות לקבלן עם דו"ח המהנדס ולדרוש את תיקון הליקויים שנמצאו. על פי החוק הקבלן מחוייב לתקן את הליקויים.

בהצלחה !

 

בדק בית פריזמה מספקת שירותי ביקורת מבנים, מידע אודות אפשרויות הטיפול בליקויים שהתגלו וכן ייעוץ והכוונה לגבי אחריות הקבלנים בנושא ליקויי הבנייה.


http://www.prizma-peles.com


  טל. 1-700-706-001




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב