מערכת מלב"י
צידה לבוקר
אנו מתחילים את מסע חיינו בכל יום מחדש. נטייתם של ישראלים רבים היא לוותר לחלוטין על ארוחת הבוקר, מתוך חשיבה שאין מקום להתרווחות פתאומית בלוח זמנים צפוף של הסעת ילדים לגנים והגעה לעבודה בזמן.
אך לא כך הדבר, חשיבות רבה לארוחת הבוקר. הסינים כבר קבעו: עלינו להזין את מסענו הנפשי בצידה של אנרגיה אמיתית, ארוחה קטנה בישיבה היא הכרחית.
יציאה לדרך ליום עמוס ללא הזנה, פוגמת ביכולתנו להתמודד עימו ואנרגטית אנו פשוט "ריקים" ברגע שקיבתנו ריקה.
אין שום סיבה לדחות את ארוחת הבוקר ולנשנש פחמימות רק אחרי ההגעה למשרד, שכן אז אנו אוכלים יותר בשל היותינו מורעבים ומותשים.
ארוחה קלה המכילה דגנים מלאים ושתייה, בישיבה, מייד לאחר ההתעוררות, היא המומלצת ביותר. היא מטעינה את הגוף באנרגיה הדרושה למסע החיים של היום הנוכחי העומד לפנינו.
טמפרטורת המזון
הרפואה הסינית תומכת באכילת מזון בחום ניטראלי, כלומר מזון בטמפרטורת החדר, מזון שאינו מחומם יתר על המידה או קר יתר המידה.
חום או קור קיצוני פוגמים בערכים התזונתיים של המזון. מאכלים חמים מדי גם מפריעים למערכת העיכול ומאכלים קרים מדי פוגמים גם הם ביכולת הגוף לעכל את המזון.
צבעי המזון
מומלצת אכילה מגוונת של מזון במספר רב במיוחד של צבעים. אכילת מזון שצבעיו מרובים תתרום לגוף ויטמינים ומינרלים שונים. ככול שיש ריבוי צבעים במזוננו, הסיכוי שאנו נקבל מן הארוחה ערכים תזונתיים טובים יותר, הוא גדול. כך בצורה פשוטה למדי, כל אחד מאיתנו הופך למומחה תזונה בעל כורחו.
צבעים שונים במזון לרוב מרמזים על שונות בהרכבים הכימיים של המזון. מגוון של ירקות, אוכל מן הצומח והחי ועיקר העניין: עירוב תדיר ושינוי של הרכבי הצבעים כבר יעשה את העבודה התזונתית עבורנו.
אכילה איטית, ואך ורק אכילה
כאשר אנו אוכלים, אנו אוכלים בלבד, איננו קוראים, איננו צופים בטלוויזיה או "חוטפים" משהו תוך כדי ביצוע משימה בעבודה.
אנו מתייחסים בכבוד לאוכל, לא אל מול המחשב ולא אל מול העיתון. אנו מתסכלים על מה ועל כמה אנו אוכלים ומסייעים לגופנו להתמודד עם המשימה שאנו הולכים להטיל עליו בנושא עיכול המזון.
אכילה בביסים קטנים במיוחד מסייעת למזון לקבל את "הנתונים" הנדרשים לו ולהתחיל בפעולת עיבוד המזון הרלוונטית לסוג המזון אותו אנו מעמיסים לקיבתנו. אכילה בביסים קטנים חיונית להצלחת פעולת העיכול.
חיתכו את המזון לחתיכות קטנות ככל שניתן והקדישו תשומת לב לכל חתיכה קטנה שאתם מכניסים לפה כאל ארוחה שלמה. אין מה לרוץ לשום מקום לאחר אכילת הארוחה, יש לשבת במשך כמה דקות ולתת לגוף להתחיל במהרה בפעולת העיכול ללא הפרעות.
גם אם זה נראה בהתחלה קשה ליישום שכן חלק גדול מהעקרונות הללו מנוגדים לתפיסת החשיבה המערבית שלנו שבה הכול נדרש להתבצע מהר במיוחד, הרי שאחרי זמן קצר של ישום עקרונות אלו, יתרונותיהם ברורים לחלוטין, אנו מתחילים כמעט מיד להרגיש טוב יותר ומתמלאים נינוחות פיזית ונפשית כאחד.
צידה לבוקר
אנו מתחילים את מסע חיינו בכל יום מחדש. נטייתם של ישראלים רבים היא לוותר לחלוטין על ארוחת הבוקר, מתוך חשיבה שאין מקום להתרווחות פתאומית בלוח זמנים צפוף של הסעת ילדים לגנים והגעה לעבודה בזמן.
אך לא כך הדבר, חשיבות רבה לארוחת הבוקר. הסינים כבר קבעו: עלינו להזין את מסענו הנפשי בצידה של אנרגיה אמיתית, ארוחה קטנה בישיבה היא הכרחית.
יציאה לדרך ליום עמוס ללא הזנה, פוגמת ביכולתנו להתמודד עימו ואנרגטית אנו פשוט "ריקים" ברגע שקיבתנו ריקה.
אין שום סיבה לדחות את ארוחת הבוקר ולנשנש פחמימות רק אחרי ההגעה למשרד, שכן אז אנו אוכלים יותר בשל היותינו מורעבים ומותשים.
ארוחה קלה המכילה דגנים מלאים ושתייה, בישיבה, מייד לאחר ההתעוררות, היא המומלצת ביותר. היא מטעינה את הגוף באנרגיה הדרושה למסע החיים של היום הנוכחי העומד לפנינו.
טמפרטורת המזון
הרפואה הסינית תומכת באכילת מזון בחום ניטראלי, כלומר מזון בטמפרטורת החדר, מזון שאינו מחומם יתר על המידה או קר יתר המידה.
חום או קור קיצוני פוגמים בערכים התזונתיים של המזון. מאכלים חמים מדי גם מפריעים למערכת העיכול ומאכלים קרים מדי פוגמים גם הם ביכולת הגוף לעכל את המזון.
צבעי המזון
מומלצת אכילה מגוונת של מזון במספר רב במיוחד של צבעים. אכילת מזון שצבעיו מרובים תתרום לגוף ויטמינים ומינרלים שונים. ככול שיש ריבוי צבעים במזוננו, הסיכוי שאנו נקבל מן הארוחה ערכים תזונתיים טובים יותר, הוא גדול. כך בצורה פשוטה למדי, כל אחד מאיתנו הופך למומחה תזונה בעל כורחו.
צבעים שונים במזון לרוב מרמזים על שונות בהרכבים הכימיים של המזון. מגוון של ירקות, אוכל מן הצומח והחי ועיקר העניין: עירוב תדיר ושינוי של הרכבי הצבעים כבר יעשה את העבודה התזונתית עבורנו.
אכילה איטית, ואך ורק אכילה
כאשר אנו אוכלים, אנו אוכלים בלבד, איננו קוראים, איננו צופים בטלוויזיה או "חוטפים" משהו תוך כדי ביצוע משימה בעבודה.
אנו מתייחסים בכבוד לאוכל, לא אל מול המחשב ולא אל מול העיתון. אנו מתסכלים על מה ועל כמה אנו אוכלים ומסייעים לגופנו להתמודד עם המשימה שאנו הולכים להטיל עליו בנושא עיכול המזון.
אכילה בביסים קטנים במיוחד מסייעת למזון לקבל את "הנתונים" הנדרשים לו ולהתחיל בפעולת עיבוד המזון הרלוונטית לסוג המזון אותו אנו מעמיסים לקיבתנו. אכילה בביסים קטנים חיונית להצלחת פעולת העיכול.
חיתכו את המזון לחתיכות קטנות ככל שניתן והקדישו תשומת לב לכל חתיכה קטנה שאתם מכניסים לפה כאל ארוחה שלמה. אין מה לרוץ לשום מקום לאחר אכילת הארוחה, יש לשבת במשך כמה דקות ולתת לגוף להתחיל במהרה בפעולת העיכול ללא הפרעות.
גם אם זה נראה בהתחלה קשה ליישום שכן חלק גדול מהעקרונות הללו מנוגדים לתפיסת החשיבה המערבית שלנו שבה הכול נדרש להתבצע מהר במיוחד, הרי שאחרי זמן קצר של ישום עקרונות אלו, יתרונותיהם ברורים לחלוטין, אנו מתחילים כמעט מיד להרגיש טוב יותר ומתמלאים נינוחות פיזית ונפשית כאחד.
אתר המרכז לטיפול בהשמנת יתר מרכז מידע מקצועי ומהימן אודות כל האמצעים לטיפול בבעיות השמנת יתר: הרזייה, דיאטה, ספורט, פסיכולוגיה, ניתוחי קיצור קיבה ועוד.
http://www.hashmana.co.il/
http://www.hashmana.co.il/