דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


לימודי רפלקסולוגיה: מחפשים עבודה? 

מאת    [ 18/02/2011 ]

מילים במאמר: 585   [ נצפה 2501 פעמים ]

 כיום, יותר ויותר אנשים שואפים ללמוד את ענף הרפואה האלטרנטיבית לא רק כתחום עניין, אלא כמקצוע אשר יפרנס אותם בעתיד. אחד התחומים היותר מבוקשים בתוך ענף זה, הוא תחום לימודי רפלקסולוגיה. הביקוש הרב שיש לתחום זה לעומת תחומים אחרים (כמו למשל טווינה או צמחי מרפא), כנראה נובע מכך שתחום הרפלקסולוגיה מזה כמה עשורים הינו בעל הכרה ומקום גם  בתוך הרפואה הקונבנציונלית.

כיום בתי חולים ומוסדות ציבוריים בריאותיים מעסיקים אנשים בעלי תעודה של לימודי רפלקסולוגיה ושוכרים את שירותיהם לטווח ארוך. פרט למוסדות רשמיים אלו, ישנם גם מכונים פרטיים המחפשים בנרות אנשים בעלי תעודה של לימודי רפלקסולוגיה, מהסיבה שהביקוש למטפלים בעלי מקצוע זה הוא עצום.

הצורך שנולד נובע מההבנה שהרפואה הקונבנציונלית, למרות כל האמצעים הטכנולוגים העומדים לרשותה, לעיתים קרובות נכשלת מלתת מענה לאנשים הסובלים מבעיות בריאותיות כרוניות או בעיות פתאומיות שצצו בהפתעה.

אולי דווקא בגלל שהרפואה הקונבנציונלית נטשה בהדרגתיות את המגע האנושי לטובת מכשירים כאלו ואחרים, החלה הנהירה לתחומים בהם מרפאים באמצעות כפות הידיים, כמו רפלקסולוגיה.

אך אל תטעו, רפלקסולוגיה הוא תחום הדורש מומחיות רבה והיא אינה בגדר מסאג' נעים שכל אחד יכול לעשות. מכאן, שגם לימודי הרפלקסולוגיה הם לימודים הדורשים מחויבות, רצון והתמדה מצד הסטודנט.

 

ישנם שיטות שונות של רפלקסולוגיה ולכן גם לימודי רפלקסולוגיה הם מגוונים.

באופן כללי, רפלקסולוגיה נשענת על התורות ההוליסטיות המסתכלות על מכלול הגוף ולא מפרקות אותו לגורמים כדי לפתור את הבעיה הרפואית. משמעות הדבר היא שרפלקסולוגיה שואפת לטפל בשורש הבעיה אם זה אפשרי,  וגם אם הטיפול יהיה בסופו של דבר רק בסימפטום (למשל הפחתת כאב) אז ההתייחסות לגוף תהיה כיחידה אחת שלמה.

לימודי רפלקסולוגיה, מתחילים בכך שבמהלכם, הסטודנט לומד איך להתייחס לגוף כאל אורגן שלם והוליסטי. הסטודנט ילמד איך לגשת לכל מטופל ואיך לגרום לו להיפתח בפניו ולספר לו, המטפל, על בעיותיו. עידוד שיחה עם המטופל היא חלק חשוב מהטיפול ההוליסטי עליו מתבססת הרפלקסולוגיה. במהלך טיפול זה המטפל אמור לדלות מהמטופל פרטים אודות מצוקותיו הרגשיות ובעיות רפואיות אחרות שכביכול אינן קשורות לבעיה שהובילה אותו לטיפול הרפלקסולוגי.  

בהמשך לימודי רפלקסולוגיה לומדים על הנקודות השונות בכף הרגל המשפיעות באופן ישיר על האורגנים השונים בגוף. לימוד כף הרגל כמפה המורה כיצד לטפל בנבכי הגוף, היא חלק עיקרי מתוך לימודי רפלקסולוגיה יחד עם למידה מעשית. 

 בחלק התיאורטי לומדים על עשרות הנקודות השונות הנמצאות בכף הרגל, אשר כל אחת מהן מקושרת באופן עצבי לאיבר אחר בגוף, ואילו בחלק המעשי, לומדים אייך לטפל בחולים בפועל.  בסופו של דבר המטרה של לימודי רפלקסולוגיה היא להכשיר אנשי מקצוע שישתלבו בשוק העבודה, ולכן לא מעט שעות יושקעו בלמידה מעשית.

במהלך החלק הזה של הלימודים הסטודנט ילמד, למשל שאזור הראש מושפע אם לוחצים על נקודות מסוימות בחלק העליון של כף הרגל ואילו אזור העיניים מושפע מהפעלת לחץ מתחת לאצבעות כף הרגל.

חלק נוסף של לימודי רפלקסולוגיה הוא ללמוד את ההתמחויות השונות שקיימים בתחום. ישנה למשל התמחות מיוחדת בטיפול בילדים, והתמחות מיוחדת לטיפול בנשים, בין היתר נשים בהריון, ועוד תחומים נוספים שמלמדים את המטפל החדש כיצד לגשת לכל מטופל ומטופל. ההסתעפות הענפה בתחום, נובעת  מכך שתורת הרפלקסולוגיה הוכיחה את עצמה כיעילה בפתרון מגוון רחב של בעיות. 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב