המאמר יעסוק על משקה השוקו שמאוד פופולארי במדינת ישראל. איך מכינים שוקו? מה זה קקאו ומה מקורו ועוד תמצאו בכתבה הבאה.
מה זה שוקו?
שוקו הוא משקה מתוק ופופולארי בקרב ילדים ובני נוער במיוחד בישראל. משקה השוקו בצבע חום, והוא עשוי בדרך כלל מאבקת קקאו, חלב, מים וסוכר.
השוקו יכול להירכש כשוקו מוכן (שקיות שוקו אישיות או בקבוקי פלסטיק של שוקו) וגם כאבקה להכנה מהירה בבית. שוקו באנגלית נקרא Chocolate Milk (בתרגום חופשי: שוקולד חלב) , ובעברית השטקט קוצר למילה: "שוקו".
איך להכין שוקו בבית?
מצרכים: אבקת קקאו, חלב, מים, סוכר.
אופן ההכנה: מרתיחים בסיר חלב ומים (אפשר גם חלב לבד), שמים אבקת קקאו וסוכר ומרתיחים בסיר.
ניתן לקנות אבקות קקאו להכנת שוקו בסופר השכונתי.
מקורות הקקאו, ומה זה קקאו בכלל?
אבקת קקאו הוא החומר העיקרי ממנו עשוי משקה שוקו. אבקת קקאו היא אבקה כהה המופקת מטחינת פולי עץ הקקאו. מקורו של הקקאו הוא מן הצומח (עץ). אבקת הקקאו גם משתמשת לממתקים נוספים, במיוחד ליצור שוקולד.
מקורם של עצי הקקאו הם במרכז אמריקה.
פולי הקקאו מובאים מאמריקה. האירופאים יצרו את מתכון השוקו המקובל על ידי הוספת חלב וסוכר, כאשר קלומנוס הביא אותו מאמריקה.
מידע נוסף על משקה השוקו
הבסיס של השוקו הוא חלב, יוצא מכך שבתוך השוקו ישנם את אותם מרכיבים כמו החלב שחיוניים וחשובים לגוף, והם: ויטמינים: A,D, B12 , אשלגן, מגזניום, ניאצין, ריבופלאבין.
החלב ומוצריו הם מרכיב חשוב לגוף האנושי, יש בכוחם לשפר את כלל התזונה ולמנוע מחלות. ה FDA האמריקאי ממליץ על צריכה של מינימום שלושה מוצרי חלב ליום (כמובן לאוכלוסיות שאינם סובלות מרגישיות לחלב או רגישות ל ''לקטוז''.