מספר טיפים בעניין בישול פסטה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מספר טיפים בעניין בישול פסטה 

מאת    [ 28/12/2010 ]
מילים במאמר: 372   [ נצפה 5222 פעמים ]

 
 

מספר טיפים בעניין בישול פסטה 

1.     היחס בין המים לפסטה צריך להיות 1:10 לטובת המים (או לפחות 1:5).

2.     מוסיפים מלח למי הבישול – מלח מוסיף טעם לפסטה ומעלה טמפ' רתיחה.

3.     המים צריכים להיות רותחים (מבעבעים) כאשר מכניסים לתוכם את הפסטה.

4.     לא מחלישים את האש לאחר הרתיחה – פסטה מבשלים על אש חזקה, כדי שתהיה מוכנה לפני שהיא סופגת יותר מדי מים.

5.     לא מכסים את הסיר – משתי סיבות. הראשונה כדי שהמים לא יגלשו, והשניה – כדי שלא ייווצר לחץ בתוך הסיר ויגרום לפסטה להתפרק.

6.     כדאי לשים לב לזמן הבישול שרשום על האריזה, וכאשר עובר הזמן לבדוק אם הפסטה מוכנה.

7.     נהוג להפסיק את הבישול כאשר הפסטה במידת עשייה "אל-דנטה", "על השן" באיטלקית, כלומר, אפשר עדיין לנשוך אותה והיא לא רכה מדי.

8.     ניתן להפסיק את הבישול על ידי הוספת כוס מים קרים למי הבישול.

9.     המצב האידיאלי הוא כאשר "הרוטב מחכה לפסטה", כלומר הרוטב כבר מוכן וכאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומיד מערבבים אותה עם הרוטב ומגישים.

10.  אם הכנתם כמות גדולה של פסטה, ניתן לקרר אותה היטב במים, ולשמור אותה, ללא רוטב, בקופסא סגורה במקרר. ניתן לשמור כך פסטה במשך כ-3 ימים. כאשר רוצים להשתמש בה ניתן להניח אותה במסננת, לשפוך עליה מים רותחים ולהוסיף אותה לרוטב שהכנתם.

11.  רטבים לפסטה. ישנם אינספור רטבים שונים שאפשר להכין אך יש רוטב אחד שכדאי שתמיד יהיה במקרר - רוטב עגבניות. הסיבה היא שזהו רוטב שניתן להשתמש בו במגוון רחב מאוד של שימושים במטבח: ניתן להשתמש בו במקום לטגן בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל מה שרוצים לבשל: קציצות מכל סוג (פשוט מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים את הקציצות בפנים), דגים, עוף, ירקות ממולאים, תבשילי ירקות שונים וכו'.

לטיפים נוספים בנושא בישול בריא, בקרו באתר של השף הבריאלחצו כאן

השף הבריא שגיא שורץ שף ותזונאי קליני לאכול טוב. להרגיש טוב. קישור לאתר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב