דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מספר טיפים בעניין בישול פסטה 

מאת    [ 28/12/2010 ]

מילים במאמר: 372   [ נצפה 6467 פעמים ]

מספר טיפים בעניין בישול פסטה 

1.     היחס בין המים לפסטה צריך להיות 1:10 לטובת המים (או לפחות 1:5).

2.     מוסיפים מלח למי הבישול – מלח מוסיף טעם לפסטה ומעלה טמפ' רתיחה.

3.     המים צריכים להיות רותחים (מבעבעים) כאשר מכניסים לתוכם את הפסטה.

4.     לא מחלישים את האש לאחר הרתיחה – פסטה מבשלים על אש חזקה, כדי שתהיה מוכנה לפני שהיא סופגת יותר מדי מים.

5.     לא מכסים את הסיר – משתי סיבות. הראשונה כדי שהמים לא יגלשו, והשניה – כדי שלא ייווצר לחץ בתוך הסיר ויגרום לפסטה להתפרק.

6.     כדאי לשים לב לזמן הבישול שרשום על האריזה, וכאשר עובר הזמן לבדוק אם הפסטה מוכנה.

7.     נהוג להפסיק את הבישול כאשר הפסטה במידת עשייה "אל-דנטה", "על השן" באיטלקית, כלומר, אפשר עדיין לנשוך אותה והיא לא רכה מדי.

8.     ניתן להפסיק את הבישול על ידי הוספת כוס מים קרים למי הבישול.

9.     המצב האידיאלי הוא כאשר "הרוטב מחכה לפסטה", כלומר הרוטב כבר מוכן וכאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ומיד מערבבים אותה עם הרוטב ומגישים.

10.  אם הכנתם כמות גדולה של פסטה, ניתן לקרר אותה היטב במים, ולשמור אותה, ללא רוטב, בקופסא סגורה במקרר. ניתן לשמור כך פסטה במשך כ-3 ימים. כאשר רוצים להשתמש בה ניתן להניח אותה במסננת, לשפוך עליה מים רותחים ולהוסיף אותה לרוטב שהכנתם.

11.  רטבים לפסטה. ישנם אינספור רטבים שונים שאפשר להכין אך יש רוטב אחד שכדאי שתמיד יהיה במקרר - רוטב עגבניות. הסיבה היא שזהו רוטב שניתן להשתמש בו במגוון רחב מאוד של שימושים במטבח: ניתן להשתמש בו במקום לטגן בשמן במקרים רבים – אפשר פשוט לחמם את הרוטב, ולהניח בתוכו כל מה שרוצים לבשל: קציצות מכל סוג (פשוט מביאים את הרוטב לרתיחה ומניחים את הקציצות בפנים), דגים, עוף, ירקות ממולאים, תבשילי ירקות שונים וכו'.

לטיפים נוספים בנושא בישול בריא, בקרו באתר של השף הבריאלחצו כאן

השף הבריא שגיא שורץ שף ותזונאי קליני לאכול טוב. להרגיש טוב. קישור לאתר




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב