מופע בישול
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

מופע בישול 

מאת    [ 28/07/2010 ]
מילים במאמר: 417   [ נצפה 1505 פעמים ]

 
 

באירוע חביב בו השתתפתי לאחרונה, נדהמתי לראות גוון שונה של חוויה למשתתפים, למשפחה. האירוע נחגג עבור ילדה קטנה שהגיעה לגיל 12 כאירוע בת מצווה. על רחבה מקושטת בצורה מיוחדת נכחה משפחה, חברים ועוד אורחים שונים וביניהם אחד שהפעיל את כל החגיגה, שף פרטי. לשם ההתפעלות ניגשתי אל אם הילדה בשאלה " מאיפה הגיע הרעיון? " והיא ענתה בצורה מיוחדת, " לקחנו מתכונות הילדה, בעיקר בישול ואפייה ועל הצד הזה ניסינו לחפש הפעלות לא רק לילדי הכיתה או חברות קרובות אלא גם למבוגרים שבינינו האוהבים לבשל ולאפות ".

שף פרטי כינס את כולם לחוויה שכללה הרצאה והצגה קצרה, אחריה טעימה שהייתה ממש ארוחה. המשפחה שילבה מספר אלמנטים נוספים לכבוד החגיגה ושוב חזר השף הפעם עם "קינוחים" לסיום ההצגה וטעימות מכל הבא ליד. אני שהייתי שותפה מלאה באירוע טעמתי, נהניתי והרחתי כל מילה, נהניתי נורא אפילו יותר מן הרעיון והמטרה, יצאתי עם מספר מתכונים פשוטים, קלי הכנה לאמצע השבוע, לארוחה קלה, תוספות מעניינות וגם כמה סוגי סלטי ירקות, בטן מלאה והמון חשק לעשייה.

אלא שחשבתי על כך שכדי להזמין שף כהפעלה לאירוע וזה יכול להיות אפילו חגיגת יום הולדת או מסיבת פרידה, חשוב להתאים את המקום לעשייה, מקום נוח לבישול קצת לכלוך ובלגן אבל בד בבד גם מקומות ישיבה, מקום בו ניתן להעמיד בופה להגשה, קיימת אופציית חשמל ומים זמינה גם לשף וגם לבאי החגיגה. ועל עוד כמה פרטים קטנים מומלץ לשאול לפני כן את השף בעצמו. תיהנו מן החגיגה.           

שף הוא תפקיד הנגזר מעולם המטבחים והעיר צרפת, שילוב של בישול ועיצוב באוכל. תפקידו של השף הוא לפקח על מטבח, על הטבחים העומדים על האש, התנור וההכנה הפיזית של המלית או הבצק, חיתוך הירקות והלחם. שף פרטי לעומת שף רגיל ימצא במטבחים קטנים יותר של בתי קפה ומסעדות, סביבו יעבדו כמות קטנה של עובדים, את הרב יעשה במו ידיו בדיוק לפי בקשתכם האישית. לכל אדם המבין באוכל ובפרט לשף צריכה להיות נגיעה מיוחדת באוכל.

לימודי שף פרטי הם בחירה מתוך אהבה של אלו המוצאים את עצמם רב היום במטבח, מדובר באנשים שידעו תמיד להניח את כמות המלח הנכונה ביותר על האוכל, את הטיבול הטוב ביותר שעדיין שאיר לכם טעם בפה. שף פרטי צריך להיות אדם יצירתי, עם קצת יותר חוש הומור והרבה אומץ לשלב בין השניים ובין מרכיבי האוכל השונים, הוא תמיד יהא זה אשר יתחדש בתחום האוכל, הצבע והטעמים החדשים שימצאו על צלחות בתי הקפה, קייטרינג והמסעדות המיוחדות. על מנת לתפוס תאוצה ושם בעולם הבישול, השף צריך לדעת להלך בין הטיפות על מנת שמגוון הטעמים וסוגי האנשים השונים יהיו שבעי רצון למוגש להם באהבה.

 

הכותב הינו מעצב רהיטים ומרחבים פנימיים. מתמצא בין היתר בתחומי הרפואה והאומנות.

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב