בס"ד
"איפה אני יושב"?
מאת: בר דניאל מנהל שיווק ומכירות "גן סיטי אירועים".
אחת ההתלבטויות המוכרות והנפוצות של זוג לפני החתונה היא כיצד ואיך לתכנן ולסדר את הישיבה סביב השולחנות באירוע?
האם להעדיף סידור הושבה מסודר המכונה בז'רגון המקצועי Sitting או "הושבה מראש"? האם לתת דרור ליצר האורחים שישבו כל אחד ליד מי שהוא רוצה?
ללא ספק, חלק מהצלחת האירוע תלויה בהושבת האורחים מאחר, והכימיה ביניהם במהלך החתונה חשובה ואף מהווה מנוף לאווירת האירוע ולשמחה כולה.
אפרט את סוגי ההושבות שעומדות בפניכם תוך הסברת היתרונות והחסרונות של כל סגנון הושבה כדי שתקבלו החלטה לסגנון ההושבה המתאים ביותר לאירוע שלכם.
1. הושבה מראש- הושבה מתוכננת הדורשת עבודה רבה לפני האירוע אך, פותרת בעיות רבות במהלכו ולאחריו. בהושבה מראש נדרשים בני הזוג ו/או שליחיהם כגון: קרובי משפחה (היום יש אפילו חברה שעושה זאת עבורך בתשלום וחוסכת אי נעימות) לוודא את הגעת האורחים באופן מדויק כך, שידוע להם המספר המדויק של כמות האורחים ליום האירוע כשסטיית התקן שואפת או אמורה לשאוף לאפס.
לאחר מכן, עושים רשימה של האורחים שאישרו הגעה ומחלקים אותם לפי הכרות מוקדמת למשל: כל החברים מהאוניברסיטה או החברות מהשירות הצבאי/ הלאומי ומשבצים אותם לשולחנות עפ"י סקיצה שקיבלתם בפגישת התיאום מול מנהל האירוע בגן האירועים. לאחר מכן, ממלאים בפתקאות את שם האורח ובן/ בת זוגו עם מספר השולחן. יש לשים לב, לא לשבץ בשולחן אחד אנשים שידוע לכם על אינטריגות, לא תרצו שסכסוך על ירושה במשפחה יעלה דווקא באירוע החשוב בחייכם.
יתרונות: כמות ידועה אין הפתעות כספיות, סדר מופתי אין בלאגן לוגיסטי/ תפעולי.
חסרונות: פתח להפסד כספי מאחר ואורחים שאישרו הגעה בסופו של דבר לא הגיעו והזוג סופג את התשלום בכל מקרה, חוסר גמישות אין מקום ל"הפתעות", לא מתאים לכל סוג קהל, עבודת הכנה רבה ותכנון בימים הכי לחוצים לפני החתונה.
2. "כעדר ללא רועה"- האורחים נכנסים במכה אחת ומתיישבים כראות עיניהם.
יתרונות: אין עבודה קשה, כל אחד יושב איפה ועם מי שהוא רוצה, גמישות רבה.
חסרונות: פתח להפסד כספי כגון שולחנות לא מלאים ופתיחת שולחנות רזרבה מיותרים, לא מתאים לכל סוג קהל וחוסר סדר משווע.
3. הושבה גושית- מין הכלאה של שתי השיטות הראשונות. מניחים פתק גדול במרכז השולחן ומייעדים אותו לקבוצת אורחים מסוימת למשל: "חברים מהעבודה -חתן" או "בזק" כך, שלעובדי "בזק" שמורים 2-3 שולחנות קרובים אחד לשני יחסית (גוש), והם יתחלקו בין השולחנות לפי רצונם. מומלץ באירועים גדולים לצרף בכניסה מפה של המקום לשם נוחות.
יתרונות: עבודה יחסית קלה, קצת סדר בבלגן, גמישות ומתאים לכל סוג קהל.
חסרונות: עדיין לא מסודר כמו הושבה מראש והוצאת הפתקים באופן מכוון ע"י אורחים אחרים כדי לשמור מקומות לחברים יוצר אי- סדר.
בהצלחה ומזל טוב!
לתגובות ושאלות: db09@walla.com
"איפה אני יושב"?
מאת: בר דניאל מנהל שיווק ומכירות "גן סיטי אירועים".
אחת ההתלבטויות המוכרות והנפוצות של זוג לפני החתונה היא כיצד ואיך לתכנן ולסדר את הישיבה סביב השולחנות באירוע?
האם להעדיף סידור הושבה מסודר המכונה בז'רגון המקצועי Sitting או "הושבה מראש"? האם לתת דרור ליצר האורחים שישבו כל אחד ליד מי שהוא רוצה?
ללא ספק, חלק מהצלחת האירוע תלויה בהושבת האורחים מאחר, והכימיה ביניהם במהלך החתונה חשובה ואף מהווה מנוף לאווירת האירוע ולשמחה כולה.
אפרט את סוגי ההושבות שעומדות בפניכם תוך הסברת היתרונות והחסרונות של כל סגנון הושבה כדי שתקבלו החלטה לסגנון ההושבה המתאים ביותר לאירוע שלכם.
1. הושבה מראש- הושבה מתוכננת הדורשת עבודה רבה לפני האירוע אך, פותרת בעיות רבות במהלכו ולאחריו. בהושבה מראש נדרשים בני הזוג ו/או שליחיהם כגון: קרובי משפחה (היום יש אפילו חברה שעושה זאת עבורך בתשלום וחוסכת אי נעימות) לוודא את הגעת האורחים באופן מדויק כך, שידוע להם המספר המדויק של כמות האורחים ליום האירוע כשסטיית התקן שואפת או אמורה לשאוף לאפס.
לאחר מכן, עושים רשימה של האורחים שאישרו הגעה ומחלקים אותם לפי הכרות מוקדמת למשל: כל החברים מהאוניברסיטה או החברות מהשירות הצבאי/ הלאומי ומשבצים אותם לשולחנות עפ"י סקיצה שקיבלתם בפגישת התיאום מול מנהל האירוע בגן האירועים. לאחר מכן, ממלאים בפתקאות את שם האורח ובן/ בת זוגו עם מספר השולחן. יש לשים לב, לא לשבץ בשולחן אחד אנשים שידוע לכם על אינטריגות, לא תרצו שסכסוך על ירושה במשפחה יעלה דווקא באירוע החשוב בחייכם.
יתרונות: כמות ידועה אין הפתעות כספיות, סדר מופתי אין בלאגן לוגיסטי/ תפעולי.
חסרונות: פתח להפסד כספי מאחר ואורחים שאישרו הגעה בסופו של דבר לא הגיעו והזוג סופג את התשלום בכל מקרה, חוסר גמישות אין מקום ל"הפתעות", לא מתאים לכל סוג קהל, עבודת הכנה רבה ותכנון בימים הכי לחוצים לפני החתונה.
2. "כעדר ללא רועה"- האורחים נכנסים במכה אחת ומתיישבים כראות עיניהם.
יתרונות: אין עבודה קשה, כל אחד יושב איפה ועם מי שהוא רוצה, גמישות רבה.
חסרונות: פתח להפסד כספי כגון שולחנות לא מלאים ופתיחת שולחנות רזרבה מיותרים, לא מתאים לכל סוג קהל וחוסר סדר משווע.
3. הושבה גושית- מין הכלאה של שתי השיטות הראשונות. מניחים פתק גדול במרכז השולחן ומייעדים אותו לקבוצת אורחים מסוימת למשל: "חברים מהעבודה -חתן" או "בזק" כך, שלעובדי "בזק" שמורים 2-3 שולחנות קרובים אחד לשני יחסית (גוש), והם יתחלקו בין השולחנות לפי רצונם. מומלץ באירועים גדולים לצרף בכניסה מפה של המקום לשם נוחות.
יתרונות: עבודה יחסית קלה, קצת סדר בבלגן, גמישות ומתאים לכל סוג קהל.
חסרונות: עדיין לא מסודר כמו הושבה מראש והוצאת הפתקים באופן מכוון ע"י אורחים אחרים כדי לשמור מקומות לחברים יוצר אי- סדר.
בהצלחה ומזל טוב!
לתגובות ושאלות: db09@walla.com
דניאל בר, מנהל שיווק ומכירות בגן סיטי אירועים רחובות, בעבר, מנהל תפעול אירועים ואח"כ מנהל שיווק ומכירות ב"ויטראז' מרכז אירועים" בנס ציונה, מנהל מכירות אזורי ב"מירס" ומנהל תפעול אירועים ב"גן הפקאן".
כיום, מתעסק בנוסף בייעוץ, הדרכה ואימון בנושאי השיווק המכירות והשירות לגני אירועים, מסעדות ובתי-מלון כפרילנסר. ומפיק שבתות אירוח לשמחות ועיון והרצאות.
עיתונאי חובב: כותב באופן קבוע ב"הד-העיר" מקומון דתי באזור השפלה, ובנוסף, באתר של "האיחוד הלאומי" ובNFC.
נשוי+1.
כיום, מתעסק בנוסף בייעוץ, הדרכה ואימון בנושאי השיווק המכירות והשירות לגני אירועים, מסעדות ובתי-מלון כפרילנסר. ומפיק שבתות אירוח לשמחות ועיון והרצאות.
עיתונאי חובב: כותב באופן קבוע ב"הד-העיר" מקומון דתי באזור השפלה, ובנוסף, באתר של "האיחוד הלאומי" ובNFC.
נשוי+1.