עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח.
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

עוגת שוקולד ואגוזים אוורירית ללא קמח. 

מאת    [ 07/04/2010 ]
מילים במאמר: 193   [ נצפה 8536 פעמים ]

 
 

החומרים:

6 ביצים, 200 גרם אגוזים שבורים גס,  200 גרם שוקולד  (איזה שרוצים, כדאי שוקולד מריר, אבל אפשר גם לצרף מס' סוגי שוקלד) שבור גס, 3 כפות גדושות שמן, כף גדושה אבקת קקאו, 5 כפות סוכר, תמצית וניל, כף גרידת תפוז (אם יש).

ההכנה:

1. מקציפים את החלבונים + הסוכר לקצף קשה מאד.

2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים ואת כל יתר החומרים, למעט כף אגוזים שבורים.

3. מאחדים את תערובת האגוזים והשוקולד עם קצף החלבונים בתנועות קיפול ז ה י ר ו ת.

4. משמנים תבנית קפיצית (26) ויוצקים לתוכה את התערובת, ומפזרים מעל את כף האגוזים שהשארנו.

5. אופים בתנור שחומם מראש בחום של 170 - 160 מעלות במשך 50 דקות.

6. כאשר העוגה מוכנה, לא מוציאים אותה מהתנור (כי היא נוטה לצנוח) - מכסים את העוגה במגבת מטבח ומשאירים את דלת התנור פתוחה מעט, להשוואת טמפרטורות.

7. כאשר הטמפרטורה בתנור ובחדר זהות, מוציאים את העוגה ומגישים.

אופציות:

- העוגה תשמור על טריות על השיש  עד שלושה ימים (בתנאי שתכסו אותה בנייר אלומיניום)

- מי שרוצה להוסיף לעוגה הזו ציפוי, יכול להקציף שמנת מתוקה עם מעט אגוזים, או לבשל שמנת מתוקה ו-250 גרם שוקולד בבון מארי, לצנן את הקרם ולצפות את העוגה.

 

בישולים עם ילדים המתכונים מתפרסמים אחת לשבוע במדור זאטוטון בעריכת דפנה לוי בעיתון העיר

מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב