דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה ההבדל בין חופש ומיסוד וכיצד מבצעים מעבר ביניהם? 

מאת    [ 17/01/2010 ]

מילים במאמר: 697   [ נצפה 2467 פעמים ]

מה ההבדל בין חופש ומיסוד וכיצד מבצעים מעבר ביניהם? / מאת יואב ברנזון

 

 

 

חופש

  

חופש הוא מצב בו אנשים אינם מחוייבים עד הסוף לשום דבר. במילים אחרות, הם מקפידים שכל הקלפים שלהם יהיו קרובים לחזה ושכל האופציות שלהן יישארו פתוחות כך שאין בחיים שלהם הכרעה חד-משמעית על שום דבר ותמיד יש להם מפלט לסגת אליו. הם בדרך כלל בוחרים בפתרונות קלים, נוחים וזמניים ואינם מתכננים את העתיד קדימה להרבה שנים.

 

למשל, אדם שעובד בעבודה בשעות לא מוגדרות או בעבודה עם דרגות חופש גבוהות הוא אדם שחי בחופש. או למשל, אדם שחי בכמה מדינות הוא אדם שחי בחופש. או למשל, אדם שכל פעם יוצא עם בת זוג אחרת ולא מתחתן אף פעם עם אישה אחת - הוא אדם שחי בחופש. או למשל, אדם שצורך את כל כספו ואינו חוסך ליום המחר - חי בחופש. אדם ששוכר דירות ועובר כל הזמן בין דירות - הוא אדם שחי בחופש.

 

 

מיסוד

 

 

מיסוד הוא מצב של מחוייבות לדברים מסויימים. למשל, אדם שרכש בית והתחייב למשכנתא ל-20 שנים הוא אדם ממוסד או כבול שבחר להיות מחוייב לבית שלו להרבה שנים. או למשל, אדם שהביא 4 ילדים הוא אדם שבחר להתחייב לרווחתם ולטיפוחם של 4 אנשים קטנים בחייו.

 

מיסוד מאפיין אנשים רציניים, "מרובעים" במידה רבה, אנשים שעושים החלטות ולא משנים אותם במשך שנים, הם מקובעים, עקביים, לוקחים על עצמם משימות לא פשוטות שאורכות הרבה זמן וצורכות הרבה השקעה.

 

  

 

מחופש למיסוד

 

כדי לעבור מחופש למיסוד יש לעבור תהליך של קרקוע וייצוב. במצב כזה, מתרחש תהליך של השרשה בקרקע ושינוי כל החיים בכיוון יותר רציני, מחייב, ארוך טווח ויציב.

 

למשל, לעבור מתפקיד לא מחייב וקליל לתפקיד מחייב, אחראי, בחברה רצינית, עקבית שמעניקה תנאים טובים לטווח ארוך ולהישאר בחברה הזו למשך תקופה ארוכה מאוד. או למשל, לבחור בני זוג יציבים המתאימים להורות משותפת, לבית ולנישואים ולהיגמל מהצורך בבני זוג מיוחדים וחריגים שהם גם לא יציבים וחסרי רצון למחוייבות.   

 

 

ממיסוד לחופש

 

כדי לעבור ממיסוד לחופש יש לעבור תהליך של שחרור וריחוף. במצב כזה, מתרחש תהליך של שחרור וניתוק ממחוייבויות, שורשים, נכסים וחובות ושינוי כל החיים לכיוון יותר קליל, חווייתי, ספונטני, כולל נטילת סיכונים כשהמוטו הוא לחיות את ההווה, להעריך את מה שיש ולמצות את ההזדמנויות כאילו אין מחר.

 

למשל, להתגרש מבני זוג שלא אוהבים כדי לחוות חופש אישי ומיני, להיפרד מעבודה טכנית ומשעממת ולחפש מימוש עצמי אמיתי, לחפש את השונה, המעניין, המרגש והאמיתי ולאו דווקא את הדבר "הנכון".

   

 

וטיפ לסיום: אנשים שחוו שנים של מיסוד וקיבעון מחפשים דרך לחופש האישי. אנשים שחוו שנים של חופש אישי מחפשים את הדרך למיסוד. נשים וגברים שמעוניינים להביא ילדים ולבנות משפחה בוחרים להיכנס לתהליך אינטנסיבי של מיסוד עצמי.

 

 

 

יואב ברנזון הוא עורך דין, מגשר, מטפל אישי, יועץ זוגי ומנטור עסקי. הוא עוסק ביעוץ זוגי ועסקי ב-20 השנים האחרונות. הוא פיתח את שיטת 4 הצעדים - שיטה ייחודית להצלחה מהירה ועמוקה בעסקים, בזוגיות ובכל יתר תחומי החיים. הוא כתב 12 ספרים בתחום האהבה העצמית והפיתוח העצמי - חלקם רבי מכר בארץ ובעולם. הוא פרסם למעלה מ-1,800 מאמרים בתחום הצמיחה האישית, הזוגיות, הפיתוח העסקי וההצלחה. הוא פיתח טכניקות ייחודיות המאפשרות לתכנת את תת-המודע מחדש. תכנות הוא תהליך מהיר המאפשר לנצל את היכולות התת-הכרתיות כדי להגיע במהירות להצלחה יוצאת דופן ולרכוש יתרון ניכר על פני אנשים "רגילים" שלא עברו תכנות.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב