ניתן למצוא אותה (כמעט) אצל כל אחד במטבח.
הפטרוזליה תורמת את טעמה וערכיה התזונתיים לתבשילים, סלטים ותיבולים שונים, ומהווה מרכיב כמעט הכרחי לבישול.
אז כמה באמת ידוע לנו את תרומתה של הפטרוזיליה לבריאותינו?
מסתבר שהפטרוזיליה משמשת במאות השנים האחרונות תוסף תזונה. אך עוד קודם לכן שמשה כתרופה.
עם הזמן, בשל טעמה של הפטרוזיליה ומחירה הנמוך יחסית, הפכה להיות דומיננטית יותר בגבולות המטבח ופחות ברפואה.
את השמן הנמצא בשורש הפטרוזילה ניתן למצוא גם בבשמים, סבונים או קרמים.
• הפטרוזיליה מסייעת בהורדת לחץ הדם
• מנקה את כלי הדם ומקלה על נפיחות של ורידים
• מכילה כמות רבה של נוגדני חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.
• מסייעת בהקטנת הסיכוי לסרטן ובייחוד סרטן ריאות.
• מגבירה את פעולת העיכול
• מונעת היווצרות אבנים בכליות ומשתנת.
• מסייעת לריפוי מחלות של קנה הנשימה
• מסייעת במניעת ריח רע מהפה.
• טובה נגד דלקות אוזניים
• מסייעת בהורדת כולסטרול וטרגליצרידים
• מונעת היווצרות קרישי דם.
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית מה יש בפטרוזילה? לפטרוזיליה פרופיל תזונתי עשיר המורכב ממגוון רחב של וויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקליים ושמנים החיוניים לגוף, וכל זאת ברמת צפיפות טובה עד מצויינת. בכמות סמלית 30 גר' פטרוזיליה:
• רמה מצויינת של הויטמינים A ו C (75% מעל הדרישה היומית)
• ברזל רמה טובה מאוד (50% מעל הדרישה היומית)
• רמה טובה של אשלגן, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ויטמין E ומנגן (25% מעל הדרישה היומית)בכוס פטרוזיליה יש יותר בטא קרוטן מבגזר גדול, פי 2 ויטמין C מבתפוז, יותר סידן מכוס חלב, ופי 20 ברזל ממנה של כבדים
• הפטרוזיליה מכילה כמות גבוהה של אוקסלטים. כאשר חומר זה מצוי בגוף בכמות מוגברת הוא עלול לעבור התגבשות וליצור בעיות. על כן, על אנשים בעלי בעיות בכיס המרה או אבנים בכליה נדרשים לא לצרוך פטרוזיליה בצורה מוגברת.
• מומלץ לנשים בהריון להמנע מצריכה פטרוזיליה בשל החשש לזירוז הלידה.
• צריכה מעטה עד אפסית של פטרוזיליה מומלצת גם לנשים מניקות בשל החחש לייבוש החלב.
• את גרעיני הפטרוזיליה יש לצרוך באופן מדוד ומבוקר. צריכת מוגברת של הגרעינים עשויה לגרום לבחילה, כאב ראש, פגיעה לאורך זמן בכבד ובכליות.