דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


כמה באמת אנחנו יודעים על מה שאנו אוכלים? הפטרוזיליה... 

מאת    [ 29/11/2009 ]

מילים במאמר: 360   [ נצפה 2774 פעמים ]

ניתן למצוא אותה (כמעט) אצל כל אחד במטבח.
הפטרוזליה תורמת את טעמה וערכיה התזונתיים לתבשילים, סלטים ותיבולים שונים, ומהווה מרכיב כמעט הכרחי לבישול.

אז כמה באמת ידוע לנו את תרומתה של הפטרוזיליה לבריאותינו?
מסתבר שהפטרוזיליה משמשת במאות השנים האחרונות תוסף תזונה. אך עוד קודם לכן שמשה כתרופה.
עם הזמן, בשל טעמה של הפטרוזיליה ומחירה הנמוך יחסית, הפכה להיות דומיננטית יותר בגבולות המטבח ופחות ברפואה.
את השמן הנמצא בשורש הפטרוזילה ניתן למצוא גם בבשמים, סבונים או קרמים.


    • הפטרוזיליה מסייעת בהורדת לחץ הדם
    • מנקה את כלי הדם ומקלה על נפיחות של ורידים
    • מכילה כמות רבה של נוגדני חמצון הנלחמים ברדיקלים חופשיים בגוף.
    • מסייעת בהקטנת הסיכוי לסרטן ובייחוד סרטן ריאות.
    • מגבירה את פעולת העיכול
    • מונעת היווצרות אבנים בכליות ומשתנת.
    • מסייעת לריפוי מחלות של קנה הנשימה
    • מסייעת במניעת ריח רע מהפה.
    • טובה נגד דלקות אוזניים
    • מסייעת בהורדת כולסטרול וטרגליצרידים
    • מונעת היווצרות קרישי דם.
 פורום תזונה ודיאטה
פורום נטורופתיה ותזונה טבעית   מה יש בפטרוזילה? לפטרוזיליה פרופיל תזונתי עשיר המורכב ממגוון רחב של וויטמינים, מינרלים, פיטוכימיקליים ושמנים החיוניים לגוף, וכל זאת ברמת צפיפות טובה עד מצויינת.   בכמות סמלית 30 גר' פטרוזיליה:

    • רמה מצויינת של הויטמינים A ו C (75% מעל הדרישה היומית)
    • ברזל רמה טובה מאוד (50% מעל הדרישה היומית)
    • רמה טובה של אשלגן, סידן, סיבים תזונתיים, מגנזיום, ויטמין E  ומנגן (25% מעל הדרישה היומית)בכוס פטרוזיליה יש יותר בטא קרוטן מבגזר גדול, פי 2 ויטמין C מבתפוז, יותר סידן מכוס חלב, ופי 20 ברזל ממנה של כבדים
  כדי להנות מיתרונות הפטרוזיליה, יש להקפיד לאכול אותה טרייה.   נא לשם לב:

    • הפטרוזיליה מכילה כמות גבוהה של אוקסלטים. כאשר חומר זה מצוי בגוף בכמות מוגברת הוא עלול לעבור התגבשות וליצור בעיות. על כן, על אנשים בעלי בעיות בכיס המרה או אבנים בכליה נדרשים לא לצרוך פטרוזיליה בצורה מוגברת.
    • מומלץ לנשים בהריון להמנע מצריכה פטרוזיליה בשל החשש לזירוז הלידה.
    • צריכה מעטה עד אפסית של פטרוזיליה מומלצת גם לנשים מניקות בשל החחש לייבוש החלב.
    • את גרעיני הפטרוזיליה יש לצרוך באופן מדוד ומבוקר. צריכת מוגברת של הגרעינים עשויה לגרום לבחילה, כאב ראש, פגיעה לאורך זמן בכבד ובכליות.
 פורום תזונה ודיאטה
     

מערכת אתר iCosmetics


www.icosmetics.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב