דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מיץ עשב החיטה - עניין של טרנד חולף?? 

מאת    [ 29/11/2009 ]

מילים במאמר: 459   [ נצפה 4280 פעמים ]

 

מסתבר שמיץ עשב החיטה שהפך להיות כל כך טרנדי בשנים האחרונות, כלל אינו עניין של טרנד. מיץ עשב החיטה קיים ונצרך כבר למעלה מ- 30 שנה. עשב החיטה נוצר מהנבטה של זרעי חיטה וצמיחתם לגובה של 10-15 ס"מ. חשוב להקפיד לגזום את העשב כשמגיע לגובה זה כיוון שמעבר לכך הצמח עושה שימוש ברכיבים התזונתיים לצורך גדילתו. פורום נטורופתיה ותזונה טבעית החיטה מורכבת משלושה חלקים עיקריים:
  1. הנבט – מכיל שפע של חלבונים וויטמינים.
  2. עיקר הגרעין (אנדוספרם) – מכיל כמות גדולה של עמילן, המשמש לאספקת מזון לצמח הצעיר בזמן הנביטה.
  3. סובין – מכיל חלבונים, מינרלים, ויטמינים ותאית.
אז מה יש בעשב הזה שכל כך תורם לבריאותינו? המרכיב העיקרי בעשב חיטה הוא כלורופיל. חשיבותו של הכלורופיל אינה מסתכמת רק בהענקת הצבע הירוק אלא גם בתרומתו הגדולה לתהליך הפוטוסינתזה.
הכלורופיל מהווה 70% מתכולתו המוצקה של עשב החיטה ודומה במהותו למולקולות של תאי הכדוריות האדומות של גוף האדם. לכלורופיל ולהמוגלובין מבנה אטומי דומה, ההבדל הממשי בין המולקולות הוא אלמנט האטום המטאלי: הדם האנושי וההמוגלובין מכילים ברזל, בעוד שבכלורופיל האטום המטאלי הינו מגנזיום. בנוסף מכיל עשב החיטה שפע של ויטמינים ומינרלים, סיביים תזונתיים, נוגדני חימצון וחומצות אמינו.
יש הטוענים שצריכת 1 ק"ג עשב חיטה שוות ערך לאכילת 35 ק"ג של וירקות, מאידך, יש הטוענים שאמירה זו כלל אינה נכונה כיוון שאין מדד אחיד להשוואה (הרי לא בכל הירקות הירוקים קיים אחוז זהה של כלורופיל). סגולותיו של מיץ עשב החיטה ממריץ אנרגטי ומדכא תאבון – העמילן של גרגיר החיטה הוא אנרגיה מצטברת כשאשר היא הופכת לסוכר פשוט היא מהווה מקור אנרגיה מהיר. עמילן הטוב במיוחד לספורטאים. מאחר ואנו צורכים את עשב החיטה כנוזל העמילן נספג מהר יותר בגוף. החיטה קולטת 92 מתוך 102 מינרלים באדמה ומכילה את כל המינרלים המוכרים למדע. כיוון שהחיטה עשירה כל כך היא גורמת לתחושת שובע ובכך "מדכאת" את התאבון. פורום נטורופתיה ותזונה טבעית פורום תזונה ודיאטה מסייע בריפוי דלקות חניכיים – עשב החיטה מייבש איזורים מודלקים. ניתן ללעוס עשב חיטה סמוך לאיזור המודלק בפה, את גוש העשב הלעוס יש להצמיד לאיזור המודלק. העשב הלעוס סופח אליו את הדלקת. אופן השימוש מומלץ לשתות רבע כוס ביום. עדיף בבוקר על בטן ריקה. שתיה מרובה של עשב החיטה עלולה לגרום לשלשולים והתייבשות.
ניתן לשלב את המיץ עם מיצים אחרים בכדי להפיג את טעמו של מיץ עשב החיטה.
ניתן לקחת כמוסות של עשב חיטה או לשתות מיץ מוקפא, אך הרכבו התזונתי יהיה נמוך יותר מזה של המיץ הטרי. קיימים סייגים והגבלות נוספות שחלקן שנויות במחלוקת לגבי שתיית מיץ עשב החיטה, כגון הריון, נשים אחר לידה, אנשים הלוקחים תרופות לדילול הדם וכו'.
על כן, במידה והינכם מעוניינים להוסיף את המשקה לתפריט היומי שלכם ולקבלת מידע נוסף, מומלץ לעשות זאת בתיאום עם נטורופת מוסמך.
 

מערכת iCosmetics


www.icosmetics.co.il




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב