קליפתו של האבוקדו הינה בשרנית וצבעה שחור או ירוק והיא עתירת שומנים A, B ו- C. האבוקדו פורח בדרך כלל באביב והפרי מבשיל בחורף, כל עוד לא קוטפים את הפרי אחוז השומן בו עולה, נהוג לקטוף את הפרי לאחר שעבר את 9% שומן.
לאבוקדו 2 שימושים עיקריים: מאכל וקוסמטיקה. מה אומרים המחקרים?
על פי מחקרים שונים שנעשו על האבוקדו נמצא כי האבוקדו יעיל בשמירה על תאי הכבד. ממחקר שנערך ביפן על חולדות, הוזרק לחולדות חומר כימי הפוגע בתאי הכבד. תאי הכבד של החולדות שניזונו מירקות בלבד נפגעו ואילו תאי הכבד של החולדות שצרכו אבוקדו ספגו פגיעה קטנה ביותר. אחת ממסקנות המחקר היתה שאין טעם לחכות עד לתרופה שתגן או תרפא את הכבד, לאכילת אבוקדו שלם יש בדיוק אותה אפקטיביות. פורום גסטרואנטרולוגיה פורום תזונה ודיאטה
מחקרים אחרים מראים כי באבוקדו קיים ריכוז נוטריאנטים גבוה ביותר ומכיל ערכים גבוהים של ויטמין E, מגנזיום ואשלגן. מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, חיזוק עצמות ומניעת סכרת. באבוקדו יש פי 20 כמות מגנזיום מבכל פרי או ירק אחר.
גם לויטמין E תפקיד חשוב. ויטמין E שומר על מערכת העצבים ומחקרים אף מראים כי האבוקדו מסייע במניעת מחלות כגון פרקינסון ואלצהיימר.
ויטמין E, נוגד חמצון, עוזר בשמירה וחידוש תאי העור, על כן מהווה האבוקדו שחקן מרכזי במגוון רחב של תכשירי טיפוח וקוסמטיקה.
ניתן ליצור מהאבוקדו גם בבית מסיכה טבעית לפנים:
מסיכת אבוקדו לעור שמן – אבוקדו (בשל) בשילוב עם מיץ לימון
מסיכה אבוקדו לעור יבש - אבוקדו (בשל) + חלמון ביצה + שמן (זית, שקדים, נבט חיטה) + דבש. אנשים רבים נרתעים מאכילת אבוקדו בשל אחוזי השומן הגבוהים שבו.
האבוקדו אמנם עשיר בשומן, אך מדובר בשומן בלתי רווי, כמו שמן זית, המסייע בהורדת הכולסטרול הרע והעלאת הכולסטרול הטוב. האבוקדו עשיר בפיטוסטרולים שתפקידם חסימת ספיגה של כולסטרול מן החי.
באבוקדו קיים ריכוז הסיבים הממיסים במים הגבוה ביותר מכל הפרות, תפקיד סיבים אלו להוציא את הכולסטרול מהגוף. איך אתה מעדיף את האבוקדו שלך? מתוק או מלוח? מהאבוקדו ניתן להכין מאכלים רבים. בחלק מממדינות דרום אמריקה משמש האבוקדו כפרי ובשל כך מהווה בסיס דווקא למאכלים מתוקים כגון מוסים או בשילוב עם מאכלים מתוקים.
הברזילאים, לדוגמא, אוכלים את האבוקדו עם גלידה או כחלק משייק פירות מתוק.
בארץ האבוקדו מוכר יותר כפרי המשתייך לדווקא לסוג המאכלים המלוחים. פורום תזונה ודיאטה טיפים לטיפול באבוקדו לאחר שנקטף מהעץ האבוקדו כאמור, נקטף מהעץ בעודו קשה ועליו להבשיל לפני שיהיה ראוי למאכל. על מנת לזרז את תהליך הבשלתו ניתן לבצע מספר פעולות:
· לעטוף את האבוקדו בנייר עיתון ולהניחו במקום סגור וחמים. · להשאיר את האבוקדו מחוץ למקרר ולהניחו סמוך לתפוחי עץ. לאחר הבשלת האבוקדו רצוי להכניסו למקרר. האבוקדו יהיה ראוי למאכל עד ארבעה ימים מיום הכנסתו למקרר.
על מנת למנוע השחרה, לאחר קילופו, רצוי לטפטף על האבוקדו לימון.
במידה וקניתם למעלה מאבוקדו אחד ואינכם רוצים שהם יבשילו בו זמנית ניתן לעטוף את השאר בנייר כסף אשר ימנע את הבשלת האבוקדו.