בוז'ולה נובו| חגיגות הבוז'ולה על מה ולמה
דף הבית  >>  >>  הרשם  |  התחבר
מאמרים

בוז'ולה נובו| חגיגות הבוז'ולה על מה ולמה 

מאת    [ 08/11/2009 ]
מילים במאמר: 486   [ נצפה 2578 פעמים ]

 
 

בוז'ולה נובו הוא היין הצרפתי הראשון שיוצא לשוק מידי שנה.
בוז'ולה הפך להיות שם ודבר ברמה עולמית  לא בזכות איכויות יוצאות דופן של היין
כי אם בזכות  חגיגות ההשקה להן מחכים מאות אלפי חובבי יין בכל העולם,
וחגיגות הרי הן תמיד דבר מבורך. 

חגיגות הבוז'ולה - מנהג מקומי שהפך לחגיגה עולמית

אירועי הבוז'ולה מציינים היסטוריה בת למעלה מ- 100 שנה של חגיגות ליין צעיר.
חגיגות הבוז'ולה נובו החלו כמנהג צרפתי מקומי, בו חגגו את שנת הבציר החדשה בלגימת היין הצעיר שמיוצר בתהליך קצר יחסית, בעוד היינות האחרים של האזור ממשיכים להשתפר בקצב איטי .
עם השנים מוסדו החגיגות ונקבע להן תאריך קבוע.
מידי שנה בשנה, ביום חמישי השלישי בחודש נובמבר בדיוק בדקה לאחר חצות,
נחלצים בקבוקי הבוז'ולה נובו.
באלפי מסעדות, חנויות יין ובארים בצרפת וכיום בעולם כולו, מצלצלים פעמונים ומסמלים את תחילת החגיגות של הבציר החדש.
לקראת האירוע, המצטיין בטיימינג מוקפד, יוצאות למעלה ממיליון תיבות בוז'ולה נובו לפריז
ומשם לרחבי העולם, כשהיבואנים בכל מדינה מחוייבים שלא למכור את היין לפני יום חמישי השלישי של חודש נובמבר.

הפיכת הבוז'ולה לתופעה חברתית הנחשבת ביותר בעולם היין, נזקפת לזכותו של ז'ורז' דובף,
משווק יין מהמובילים בצרפת ובן למשפחת כורמים ותיקה באזור הבוז'ולה,
שבאמצעות מערך שיווק גדול וקמפיין עולמי, בסוף שנות ה-70, תחילת ה-80, של המאה שעברה, הפך את הבוז'ולה-נובו לבינלאומי.

 אזור בוז'ולה - Beaujolais

אזור יין חשוב מבחינה כמותית בחלק המזרחי של מרכז צרפת.
חבל בוז'ולה שוכן בדרום מערב מחוז בורגון ובו מייצרים יינות אדומים מזן ה Gamay בעיקר.
האזור ידוע בעיקר בשל היינות הצעירים, ללא יישון אשר מהווים את פתיחת חגיגות הבציר כל שנה בשבוע השלישי של נובמבר.
אולם, באזור בוז'ולה מייצרים גם יינות אשר התיישנו בעץ זמן מסוים לפני היציאה של השוק.
באזור מעל 200,000 דונם כרמים באזורים כגון Maconnaise, Moulin-a-Vent, Morgon אשר בהם מייצרים יינות דורות רבים, יינות מפתיעים ואיכותיים. 

ייצור יינות Nouveau  Beaujolais
תסיסה פחמתית   Carbonic Maceration
 

בתהליך  תסיסה של יין רגיל הענבים מופרדים ונמעכים והתערובת עוברת תסיסה ע"י שמרים.
בתסיסה קרבונית (פחמתית), הענבים אינם מופרדים ואשכולות שלמים מוכנסים למיכל התסיסה,
ומכוסים בשכבת  CO2 על מנת למנוע את תסיסת שמרי הבר.
בתנאים אלה שמרי הבר תוקפים תחילה את התירוש שהשתחרר, בעוד הענבים השלמים או/ו הסדוקים ממשיכים לנשום את שאריות החמצן שבתוכם וסביבם.
כאשר החמצן לנשימת הענבים אוזל כליל, לאחר זמן קצר (כיום לערך), מתחילה תסיסה בתוך הענבים , תוך פירוק עצמי, ויצירת כמות קטנה של כוהל.
תאי הענבים, מתים ומתפוררים בהגיע רמת הכוהל לכדי % 2.5 - 2.0. הכוהל המשתחרר עובר לתסיסה הרגילה.
תהליך תסיסה זה, משפר את מיצויים של הצבע מזגי הענבים חומרי ריח וטעם, חמיצות היינות פחותה (בשל ניצול חלקי של חומצות לייצור כוהל)
והיינות רכים, צבעוניים, בעלי טעמים וריחות העולים על אלה שביינות המיוצרים בתהליך תסיסה רגיל.

בוז'ולה נובו

אחסון
בוז'ולה נובו אינו מיועד להשביח אלה לשתיה, ניתן ליהנות ממנו מספר חודשים מהשקתו .
הגשה
הנובו הוא יין אדום קליל ופירותי. מומלץ לשתות אותו מקורר כמו יין לבן .

 

 

http://www.wr1993.co.il
דרך היין ,רשת חנויות יין ומרכז תרבות יין בישראל.


חנויות יין


מאמרים נוספים שעשויים לעניין אותך:

שליחת המאמר שלח לחבר  הדפסת המאמר הדפסת המאמר  קישור ישיר למאמר קישור ישיר למאמר  דווח מאמר בעייתי דווח על מאמר בעייתי  כתוב לכותב המאמר פניה לכותב המאמר  פרסום המאמר פרסום המאמר 

©2017
כל הזכויות שמורות

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
רשימת כותבים
כותבים מומחים
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים
פרסם אצלנו
לכותבי מאמרים: פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
לבעלי אתרים:



מדיה חברתית:
חלון מאמרים לאתרך
תנאי שימוש במאמרים
ערוצי מאמרים ב-RSS Recent articles RSS


מאמרים בפייסבוק מאמרים בטוויטר מאמרים ביוטיוב