דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


העשרת רשת החברים שלי - היכן וכיצד עושים זאת? 

מאת    [ 02/05/2009 ]

מילים במאמר: 777   [ נצפה 2100 פעמים ]

העשרת רשת החברים שלי - היכן וכיצד עושים זאת?

מובא כאן הסבר תמציתי לנושא הרשת החברתית שלך - מקורות קשר לחברויות, שהוא אחד מהנושאים בהם עוסק ספרי:
יש חיים אחרי הגירושין- ספר לעזרה עצמית לנשים, גברים, בני-משפחה וחברים
(ניתן למצוא פרקים וקטעים מהספר באתר שלי ).
כל נושא בספר מתובל בסיפורים מרתקים של נשים חוויותיהן וניסיונן, תרגילים, שאלונים, הסברים, הצעות והמלצות, משחק תפקידים ועוד.
לכולנו יש חברים, נכון? לחלקנו יש יותר חברים, לחלקנו פחות. עם כמה מהחברים אנו בקשרים קרובים ביותר והדוקים מאד, עם אחרים קשרינו רופפים. ועם חברים אחרים אנחנו אי-שם על קו הרצף שבין שני מצבים אלה.
ודאי שמת לב לכך כי בעת הגירושין, כאשר נאלצת לחלק את כל הנכסים שצברתם במשך שנות נישואיכם, התברר לך כי מתרחשת אצלכם גם חלוקת "הנכסים החברתיים". האם הרגשת בזה מייד עם הפירוד? האם רק במשך הזמן חל "פיחות זוחל" במעמדך אצל מישהו מחבריכם המשותפים? לעיתים אפילו בקרב חברים שהרביתם לבלות ביחד, בכל מסיבת פורים שנערכה אצלכם הם התארחו ולא פסחו על כל ערב ריקודים או שירה בציבור שקיימתם, או על ארוחות נפלאות שהתקנת לכבודם מדי פעם בהתכנסות חברתית.
על מנת לתת בידייך כלים להעשרת רשת החברים שלך, אני מזמינה אותך לסקור בקצרה את ממצאי מחקרי בנושא זה. כך, כאשר תעמדי מול "המראה החברתית" של חברייך בנישואין ולאחר הגירושין, יהיה בידייך מידע וכלי יעיל לעריכת בדק בית אישי ולהתמודדות יעילה בתחום החברתי. בעשותך זאת תוכלי להסיק מסקנות יישומיות לצורך העשרת רשת החברים שלך.
מהו מודל "מקורות הקשר לחברויות"?
זהו חלק ממודל שפיתחתי משהתחלתי לחקור את רשת החברים ברשת החברתית הכוללת. מאחר ומחקריי היו חדשניים ורשת החברים לא נבחנה באופן זה קודם לכן, יצרתי מודל (כל הזכויות שמורות למחברת) שחלק ממנו מאפשר חלוקה קטגורית של כל חברי הרשת החברתית שלנו לפי המקום או התקופה בהם הכרנו לראשונה כל אחד מחברינו.
במחקריי ובראיונות שערכתי (קידר, 1996, 2000, 2006) התבקשו משתתפות ומשתתפי המחקר לציין לגבי כל חבר/ה ברשימת הרשת החברתית שלהם מהו מקור הקשר עמו/ה (כלומר: היכן הכירו, היכן נוצר הקשר הראשוני ביניהם), וזאת בהתאם ל - 10 קטגוריות במודל האמור שיצרתי לשם כך:
חברי ילדות, חברים מהצבא, חברים לעבודה, חברים מהקהילה (בעל חנות ברחוב מגורייך/מכר מהגן של ילדייך/ מבית הספר שלהם , מגן המשחקים השכונתי, מהמכולת, בעל חנות ברחוב מגורייך וכו'), חברים ל"מועדון" (בית-כנסת/ויצ"ו/קנטרי-קלאב/חוג ריקוד/חוג פו"פ/ מכון כושר וכו'), ועוד (הכל מפורט במחקריי ובספר).
מודל "מקורות הקשר לחברויות" הנו בעל חשיבות רבה בכך שהוא מספק לך כלי נוסף שבאמצעותו תוכלי לערוך סדר במסת-החברים שלך לאחר גירושייך ולבדוק מי נשאר בקשר אתך ומי נעלם מחייך ולאיזה מקור קשר הו/היא שייכים. חלוקה קטגורית זו של כלל חברייך משמשת גם כלי טיפולי מעשי שמטפלים יכולים להשתמש בו (את יכולה להביאו בפני מי שמטפל בך - עובד סוציאלי/פסיכולוג...) בתהליך הסיוע, ייעץ והכוונה אותו הם מעניקים לנשים וגברים הזקוקים להעשיר את רשתותיהם החברתיות שהתדלדלו או הצטמקו לאחר הגירושין.
כמו כן, את בעצמך יכולה להסתייע במידע זה. באפשרותך לבחון את רשת החברים שלך ולאור ממצאי בדיקתך להחליט על כיוונים חדשים למקורות קשר מסוימים אליהם תוכל/י לפנות מפני שאפשר להכיר בהם חברים חדשים או שתחליט/י לחזק קשרים מהעבר, או קשרים קיימים הנראים ככאלה שיכולים להתאים למצבך הנוכחי ולענות על החסר החברתי הקיים כיום בחייך .
בקוראך פרק זה בספר, את מוזמנת להתעכב על כל מקור קשר לחברות ולברר לעצמך מה נמצא ברשת החברים שלך לעומת הממצאים בקרב משתתפות המחקר. חשבי, האם ממצאי המחקר תואמים את מצבך? דומים או שונים?
בתהליך זה את תאירי לעצמך באור בהיר את תמונת מקורות הקשר האישיים שלך ותעשי סדר במכלול החברים שברשת החברתית שלך. מתוך כך, תוכלי למיין ולבדוק מה טוב עבורך במקורות הקשר שלך כיום, מה ברצונך לשנות, לאן לפנות להעשרת הרשת וכיצד עלייך לפעול להשגת מטרותייך.
סביר להניח כי גם את, כנשים גרושות רבות, זקוקה לאחר הגירושין למענה על מגוון צרכים שאינם נענים עוד על ידי המערכת הזוגית, ולפיכך נחוצים לך משאבים חברתיים שונים מאשר בעת נישואייך. לשם כך עלייך לפנות למקורות קשר שונים, כגון מקורות הקשר שהוזכרו במחקר. את חלקם אפרוש בפנייך כדי שתוכלי באמצעותם להרחיב את רפרטואר מקורות הקשר שלך לחברויות חדשות. הם ישמשו לך מודל למהלכים מעשיים ומועילים, שתוכלי לנקוט בהם לסיוע עצמי. באפשרותך לבחור לך מקורות קשר מבין המוצגים כאן - על פי מה שמתאים לאישיותך, לצרכייך ולנטיות לבך.
**** הסבר מפורט על כל מקורות הקשר, על השינויים שחלו בכל אחד מהם לאחר הגירושין בהשוואה לעת הנישואין, מה משמעותם של מקורות-הקשר-לחברויות עבורך, כיצד ניתן להתייחס לכל מקור-קשר כאל מאגר פוטנציאלי להכרת חברים חדשים, מה התועלת בעבורך בכל מקור-קשר וכיצד תוכלי לנווט את דרכך להעשרת רשת החברים שלך ובנייתה מחדש - כל אלה ועוד מופיעים בהרחבה, בליווי דוגמאות רבות להתנהלות והמלצות לדרכי פעולה, בספרי:
יש חיים אחרי הגירושין
ספר לעזרה עצמית לנשים, גברים, בני-משפחה וחברים
סיפורים, מידע, ייעוץ וכלים להתמודדות

ד"ר דניה קידר
עו"ס קלינית
Ph.D. בעבודה סוציאלית ולימודי מגדר
התמחתה במחקר ובטיפול בנשים המצויות בקשיי-זוגיות, בהליכי פירוד וגירושין או לאחריהם.
www.divorce-dk.com
כל הזכויות שמורות למחברת © 2009
ד"ר דניה קידר
עו"ס קלינית
http://www.divorce-dk.com



מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב