דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קפה ברד - זהירות לשומרים על איזון הסוכרת ומשקל 

מאת    [ 09/06/2017 ]

מילים במאמר: 357   [ נצפה 2365 פעמים ]

ימי החמים הגיעו ועימם הרצון להצטנן ולהתקרר מקפה ברד קר.
הדבר מסוכן ובעייתי למי שמתמודד עם בעיות סוכר או רוצה לשמור על משקלו.

בימי הקיץ החמים קורה שאני חולפת על פני קיוסק או בית קפה ורואה אנשים שלוגמים ברד צונן מכוסות גדולות.
ובהחלט נראה שהם נהנים ומרוצים.
מצפונם נקי אם הזמינו קפה ברד דיאט או קפה ברד ללא סוכר. הם שומרים על הכללים ונזהרים מהאיסורים.
כמה טוב.

פעם ראיתי כתבת תחקיר שנאמר בה"
"If its too good to be true don't bleive it".
כלומר, אם זה טעים מידי וקשה להאמין שזה דיאט או ללא סוכר, סימן שזה לא כזה.
שיהיה ברור, זה לא שאני טוענת שאין קינוחי דיאט או ללא סוכר טעימים. למרות שמרביתם מכילים מלטיטול המכיל קלוריות ופחמימות רבות. אבל יש כאלו שלא והם טעימים ומתאימים אבל פחות מהרגילים.
לכן, יום אחד החלטתי לבדוק את נושר קפה הברד הקר. 
כזה המוכן למזיגה ממיכלי זכוכית גדולים. על חלק מהמיכלים כתוב "דיאט" או "ללא תוספת סוכר".

מה שלא טורחים לגלות לנו, זה שקפה הברד שמכינים מראש, באותם מיכלי הזכוכית הגדולים,
עשוי על פי רוב מתערובת מוכנה  של קפה נמס, סוכר ואבקת חלב.

כמות הסוכר יכולה להגיע עד 20% מהאבקה במטרה להוריד את נקודת הקיפאון של המים ולמנוע קפיאה מוחלטת של הקפה,
כדי לשמור על המרקם הגבישי של הקפה. בנוסף, גם אבקת החלב מכילה לא מעט פחמימות (וגם 24% שומן, וקלוריות רבות).

כלומר, גם אם לא הוסיפו עוד סוכר למיכל, הסוכר כבר נמצא בפנים, מהתערובת ממנה מכינים את הקפה.

כמובן שקפה ברד כזה איננו בריא ולא מתאים לנו.

אז מה בכל זאת עושים כשרוצים  להצטנן קצת ביום קיץ חם וגם לשמור על הבריאות? לשם כך יש להמנע מקפה ברד מוכן מראש.
במספר רשתות אפשר להזמין קפה ברד שמכינים בבלנדר על המקום, בהתאמה אישית.  מעבר לכך שמקבלים קפה אספרסו אמיתי (ולא אבקת קפה),
אפשר גם לשלוט במרכיבים השונים, כמו:
סוג החלב, כמות החלב (אפשר לבקש על בסיס מים עם מעט חלב), כמות וחוזק הקפה,
כמות הקרח ואופן ההמתקה (סוכרלוז נמס במשקה קר)

הידע הנתון על כמות הפחמימות עוזרת מאד. לכן אני מסבירה לא לקנות דברים בתפזורת 
כותרות כמו "קפה ברד דיאט" או "קפה ברד ללא סוכר" מטעות פעמים רבות

במתכונים בחינם שאפשר להוריד מאתרי יש חישוב מדויק של כמות הפחמימות במתכון.
אין צורך להסתמך על ססמאות, כותרות או השערות.   לגישה למתכונים בחינם יש ללחוץ ==> כאן <== 

להתראות איריס פלג,
מומחית לחיים טובים עם סוכרת

 


מומחית לחיים מוצלחים לסוכרתיים. אפשר לחיות טוב גם עם סכרת.
www.irispeleg.com




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב