דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


10 עובדות מתוקות על בצק סוכר 

מאת    [ 06/06/2017 ]

מילים במאמר: 406   [ נצפה 4688 פעמים ]

עוגת שוקולד עם מלא סוכריות צבעוניות מעל? הכי חגיגת יומולדת בגן תקווה בשמונים ה-80. היום אף אימא לא מרשה לעצמה, אם היא לא רוצה מרד כיתתי נגד הילד שלה, להביא לקטקטים פחות מעוגת אנגרי בירדס או עוגת הלו קיטי. בבסיס, העוגה היא לרוב עדיין עוגת שוקולד מתוקה להחליא, אלא שמתנוסס עליה ציפוי מרשים בכיכובן של דמויות אהובות או צורות צבעוניות. לציפוי הזה קוראים בצק סוכר ובשנים האחרונות הוא הגיע מעוגות הכלה הענקיות אל עוגת היומולדת של כל עולל כמעט. מה הסיפור של הבצק הזה? איך מכינים אותו? מתי הוא הגיע לישראל? קבלו 10 עובדות מתוקות לאללה.

בצק סוכר הומצא בתחילה לטובת ציפוי עוגות כלה מפוארות בארצות הברית ובאירופה. עם השנים החלו להשתמש בו לטובת עוגות וקינוחים שהוגשו גם באירועים אחרים.

ממה מורכב בצק סוכר ביתי, כזה שמכינים לבד? בגדול אבקת סוכר, מים, ג'לטין, איזשהו שומן מוקשה, גלוקוזה נוזלית וחומרי טעם וריח. המתכון קצת משתנה וכולל לעתים תוספות, אבל זה הבסיס.

בצק סוכר צבעו המקורי הוא לבן. צבעים אחרים מתקבלים כמובן על ידי תוספת של צבע מאכל לפני הרידוד.
בצק סוכר שקונים יכול להחזיק עד שנה באחסון מתאים. לעומת זאת, בצק סוכר שמכינים בבית טוב לשימוש עד מספר חודשים.
מהו "רויאל אייסינג"? ובכן, מדובר בקרם מלכותי – סוג של זיגוג המבוסס על אבקת סוכר שנוסף אליה חלבון ביצה בהדרגתיות ובערבוב. הקרם משמש לקישוט של עוגות.

את בצק הסוכר למעשה גילו לפני שנים רבות בטעות בעת הכנה של קרם "הרויאל אייסינג".
יש אנשים שמציירים על בצק סוכר באמצעות מכחולים הטבולים בצבע מאכל שמדולל עם קצת אלכוהול בריכוז גבוה. מסתבר שזה מסייע להם להגיע לרמות דיוק גבוהות ביותר!

בישראל אף אחד לא העז להשתמש בבצק סוכר עד לסוף שנות ה-80. למה? מסתבר שעד אז בצק סוכר הכיל שומן חזיר! למרבה השמחה, חיבור עסקי בין חברת "המרשלג" לבין קונדיטור ששמו רוני פרדי מרדכי הוליד פיתוח ישראלי של בצק סוכר כשר להפליא שכונה "FRM". זה היה בצק הסוכר היחידי שנמכר בישראל עד שנת 2000.

בשנים האחרונות מיובאים לארץ מספר סוגים פופולאריים של בצק סוכר: בצק "בשינה" – זה בצק סוכר רגיל מה שנקרא, בצק "פסטילג'" שנחשב לבצק ייעודי למפסלים הרציניים, בצק "פרחים" שכמו כן הוא, דק ונוח מאוד לרידוד, וכן גם בצק "מקסיקני" שיותר מתאים למי שמכין תבניות.

שני טיפים חשובים במחיר של אחד: חייבת להיות איזושהי שכבה מתווכת בין בצק הסוכר אל העוגה עצמה (קרם, ממרח שוקולד, ריבה, חמאת בוטנים, יו ניים איט). וכדאי שתהיו זריזים כשאתם מצפים, כי בצק סוכר מתבייש נורא מהר, וחבל שתיתקעו עם סדקים באמצע יצירת המופת שלכם...

פיסול נעים ומתוק!




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב