דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


קאפקייקס - אמנות הקאפקייקס 

מאת    [ 06/12/2016 ]

מילים במאמר: 430   [ נצפה 3155 פעמים ]

קאפקייקס הם בין המאפים והקינוחים המפורסמים ביותר בעולם. ישנם להם אינסוף ואריאציות אפשריות אשר משלבות טעמים שונים יחדיו לכדי עוגונית אחידה וטעימה. זיגוגים וקישוטים בראשם הפכו לאמנות כשלעצמה ומייצרת קינוחים מרהיבים ביופיים. יחדיו, הופכים הקאפקייקס לתוספת מתוקה שמתאימה לכל מצב, מאירועים משפחתיים וחגיגות יום-הולדת ועד קינוח אישי ואינטימי לאווירה ביתית. המאפים המיוחדים הם חוויה עשירה אשר מתחילה במראה המיוחד והיפהפה שלהם ונמשכת אל חגיגת טעמים מתוקה ומספקת.

 

שורשי הקאפקייקס הם בבן-דודו הקרוב, המאפין. מאפין קיים כמאפה מתוק מאז המאה ה-11, ובמשך הדורות התפתחו סוגים שונים שלו מבחינת הטעמים ואופני ההכנה. בשלב מסוים, לפני למעלה ממאתיים שנה, פותחו הקאפקייקס שאנו מכירים היום בצורתם המקורית. המאפה הפך לפופולארי ונהייה נפוץ במהירה. אופים וטבחים מקצועיים זיהו את האפשרות לקשט את ראשו והחלו לייצר זיגוגים וקישוטיים שבמשך השנים הפכו ליותר מורכבים ויותר מרשימים. כך קיבעו הקאפקייקס את מעמדם כמאפים אהובים ונשארו עד ימינו כ - קינוחים לאירועים החביבים על ילדים ומבוגרים כאחד.

 

הבלילה ממנה מכינים את הקאפקייקס היא אחידה ומכילה גוון אחיד של טעם מתוק כלשהו. הבחירה בשוקולד כטעם המרכזי נפוצה, אך לצידה ישנם שלל אפשרויות נוספות, החל מטעמים מתוקים כמו קינמון, קרמל או וניל ועד טעמים אחרים שמשתלבים היטב בקינוחים כמו קפה. על תוספות הטעם אחראי הציפוי. הציפוי על ראשי הקאפקייקס יכול להיות אחיד, כמו קרם מתוק כלשהו, אך תוספות זיגוגים וקישוטים יכולות להעשיר אותו במגוון צורות. החל ממרחים, קרמים וקצפות, דרך סוכריות צבעוניות ובצורות שונות ועד פירות המסודרים באופן כלשהו.

 

ככלל, קאפקייקס אינם קשים להכנה. מדובר בבלילת עוגה ובציפוי, כאשר אפילו קאפקייקס חסרי ציפוי יהיו טעימים מאוד. מתכונים פשוטים לעוגות ושילוב יצירתי להכנת הציפוי יניבו תוצאות נהדרות שיהיה בהן גם טעם משובח וגם מראה יפהפה. עם אימון וניסיון, הקאפקייקס יהפכו למיוחדים יותר ומקוריים יותר במראם ובטעמם.

 

הרעיון הפשוט של בלילת עוגה עם ציפוי ססגוני פותח צוהר למרחב אמנותי שמתאפיין בשילוב נכון של עיצובי הטעם והמראה. זה מאתיים שנה שהקאפקייקס מלווים אותנו והם ככל הנראה לא מתכוונים לעזוב בקרוב. זה קינוח שהוא פשוט ומורכב גם יחד, מאפה שמהווה איזון מושלם בין טעם למראה. הערך שלו אינו נמדד לפי מורכבות ההכנה אלא על פי היצירתיות שבה ועל פי הדקדוק שבפרטיה.

האופה המומחה יידע כיצד לבחור את כלי הציפוי שלו כך שיעניקו למאפה בשלמותו טעם ערב, עשיר ומקורי, וכן יידע גם לסדר את הציפוי בחן כך שיהיה מרשים לעין. היצירה השלמה היא מלאכה מדוקדקת מלאה בכישרון ואהבה. אין כמו לראות מאפה עגלגל עם צבעים עזים, בעל קישוט קצפתי מסולסל או מניפת פלחי פרי, אשר טעימה ממנו תממש עונג מתקתק ועשיר בעל מרקם קטיפתי ורך.

 

 

להזמנת קאפקייקס וקינוחי גורמה


https://goo.gl/kW0JqJ


או בטלפון 09-8858447




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב