דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מה זה הקפאת הליכים ? 

מאת    [ 17/02/2015 ]

מילים במאמר: 435   [ נצפה 2364 פעמים ]

כאשר חברה מגיעה למצב בו היא אינה יכולה לשלם את חובותיה, היא מוגדרת כחדלת פירעון, באם מסתבר כי גם כלל נכסיה אינם מספיקים לכסות את חובותיה.

במצב הזה יש שני תרחישים אפשריים.האחד- שהחברה תלך לפירוק, מה שיגרום לסגירתה של החברה, או למצוא משקיע או שותף שירכשו את החברה ויזרימו לה כספים.

במצב הזה של ניסיון להבריא את החברה, צריך להוציא צו להקפאת הליכים שאומר שבמשך 9 חודשים לא יוכלו הנושים לפעול כנגד החברה, ועל החברה יהיה להציג הוכחות כי היא עושה מעשים לשיקום והבראת החברה, ועל הנושים יהיה להסכים לכך.
במצב של הקפאת הליכים, לא ניתן יהיה לנקוט בהליכים משפטיים נגד החברה ע"י הנושים, עד לשיקומה ולהבראתה. לא ניתן לפתוח בהליך נשייה כלשהו נגדה. לא ניתן להמשיך בהליך שכבר נפתח וביהמ"ש יכול לאשר בקשות של נושים למימוש נכסים, רק במידה ואין במימוש הנכס פגיעה בתוכנית השיקום או ההבראה של החברה.

מהם התנאים לקבלת צו להקפאת הליכים ?

התנאים להוצאת צו להקפאת הליכים הם כאשר בית המשפט מתרשם כי יש סיכוי להבראתה או לשיקומה של החברה. התוכנית הכלכלית שלה מאפשרת הגעה להסדר עם הנושים, כולל תזרים המזומנים העתידי, תחזית הרווח וההפסד, צעדי הייעול של החברה ועוד.
אם כל אלה מראים יכולת שיקום והבראה, תוך עמידת החברה בחובותיה כלפי נושים, ספקים ועוד,יאשר בית המשפט הוצאת צו להקפאת הליכים.

דווקא היום כאשר נטיית השוק היא לבצע מיזוגים ורכישות, קיים סיכוי גדול לכך שע"י בקשה למתן צו להקפאת הליכים, תצליח החברה למצוא משקיע ולהשתקם. אומנם זוהי דרך לא קלה, אך היא עדיפה מכל הבחינות על פני פירוק וסגירת חברה. פגיעה בעובדים, לקוחות, ספקים ועוד.

בית המשפט לא ייתן צו להקפאת הליכים כאשר הוא מתרשם כי לא ניתן "להציל" את החברה ואין ברירה אלא לפרקה, והוא גם לא יאריך צו להקפאת הליכים אם החברה לא הוכיחה יכולת הבראה.

מדובר על מקרים כמו למשל מיתון קשה, נזק מוכח מול יתרון של הקפאה וחוסר אפשרות ויכולת אמיתית להגיע להסדר עם הנושים.

מהו תפקידו של הנאמן בצו להקפאת הליכים ?

נאמן הוא אדם שמונה ע"י בית המשפט לפקח על תהליך ההבראה והשיקום של החברה. הוא זה שילווה את החברה בכל תהליך השיקום והוא זה שצריך לגבש הצעת פשרה או הסדר בין החברה לבין הנושים שלה או בעלי מניותיה. הוא יצרך לקיים אסיפות נושים, ואם ההסדר של החברה מולם יאושר על ידם הוא יגיש אותו לאישור בית המשפט כדי לקבל תוקף של פסק דין.

במצב זה יעשה הסדר נושים לעניין סדרי הפירעון של חובות החברה. ההסדר עצמו יכול לכלול פטור מערבויות, סיווג הנושים לקבוצות בהתאם לאופי החוב כלפיהם ואופן חלוקת הכספים והנכסים ושעבודם בהתאם להסדר.

מטרתו של ההסדר והקפאת ההליכים היא להביא את החברה למצב שהיא תצליח להשתקם בסופו של דבר, ולעמוד תוך כדי הבראתה גם בתשלום חובותיה לנושיםף ספקים, לקוחות ועוד.

הקפאת הליכים, משרד עורכי הדין דורון טיקוצקי צדרבוים




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב