דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


המלצות חשובות למרקים טעימים ובריאים לבעיות סוכר ובכלל 

מאת    [ 08/12/2014 ]

מילים במאמר: 362   [ נצפה 2886 פעמים ]

החורף הגיע ועימו הרצון והשאיפה למרק חם, וטעים.

בעיקר ימים גשומים וסוערים מחזקים את הרצון למאכל מחמם ומרגיע.

מרק הינו פיתרון נהדר. 

אבל מה מתאים לנו אנשים  עם בעיות סוכר או נטיה לבעיות סוכר שרוצים להשמר מבעיות סוכר?

כיצד שומרים על הבריאות?

כמובן שיש גם הבדל בין מרקים שמכינים בבית ושולטים במרכיבים

או אם מזמינים את המרק בחוץ ואין שליטה על מרכיביו.

גם כשמכינים לבד, חשוב לדעת איך להכין מרק נכון עבור בעיות סוכר.

אחרי הכל, לא כל מה שמתאים ובריא לאחרים בריא וטוב לבעיות סוכר.

הנה דוגמא אמיתית - לא סתם תאוריה:

לפני שבוע ביום חורף קר, נכנסתי למסעדה שהגישה מספר סוגי מרקים.

אני ביקשתי מרק ירקות ואלו לידי ביקשו מרק עדשים.

אני קיבלתי צלחת עמוסה במרק (צלול יחסית), מעט אורז והרבה ירקות.

אלו לידי הזמינו מרק עדשים.

הם קיבלו קערה עמוסה בעדשים ומעט מים.

אני אפילו ראיתי שמזגו את המרק  - שלוש מצקות עדשים

נחשב בריא. אין ספק.

אבל, לא עבור סוכרת. 

גם אם במרק שלי היה מעט אורז או קצת או הרבה תפוחי אדמה,

היו בו הרבה פחות פחמימות מבמרק העדשים. 

שהרי עדיף לבעיות סוכר כף אורז מהמוני עדשים שלא ניתן לשלוט בהם.

לכן שאלת השאלות שלי במסעדות היא : "האם המרק צלול?"

למה זאת שאלה חשובה? וכיצד היא עוזרת?

 

יש להבחין בין שתי קבוצות עיקריות – מרק צח (או צלול), ומרק סמיך.

מרקים סמיכים כוללים מרקים מוקרמים בעזרת קמח, דגנים (כגון שיבולת שועל) או שמנת, ומרקים מחיתייםהמתקבלים מרסק של הירקות או הקיטניות שמרכיבים אותם (שעועית, אפונה, עדשים, בטטות וכדומה).

במרק צלול הנוזל נשאר צלול, וניתן להפריד בקלות בינו ובין שאר המרכיבים. רוב המרקים הצלולים מתקבלים על ידי בישול המרכיבים במים ללא ריסוק או הקרמה.

כשאוכלים מרק, כמו כל מזון אחר, חשוב לנו לדעת כמה פחמימות יש במנה שאנו אוכלים.
כשמכינים מרק בבית, אפשר וצריך לספור ולחשב את כמות הפחמימות במנה או במצקת.

הרבה המלצות אפשר לקרוא בדף המיוחד על מרקים

יש בו גם מתכון למרק עדשים וכיצד מחשבים את כמות הפחמימות שבו.

שני השלבים הראשונים במתכון מכילים הוראות שעוזרות להפחית מעט את כמות הפחמימות בעדשים.

אלו בעצם הוראות להמבטת עדשים (בלי סיפורי צמר גפן ומשטחים).

כמובן שמספיק רק להשרות בלי ההנבטה המלאה.

למידע על מרקים יש ללחוץ כאן.

להתראות ובתאבון, 

איריס פלג, 

מומחית לחיים עם סוכרת

 


מומחית להקניית חיים מוצלחים לסוכרתיים. אפשר לחיות טוב גם עם סכרת.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב