דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


מדוע לא מומלץ לחתום על זיכרון דברים לרכישת או מכירת דירה? 

מאת    [ 06/11/2014 ]

מילים במאמר: 398   [ נצפה 2431 פעמים ]

החיפוש אחר "דירת החלומות" או לחילופין "דירה להשקעה" עלול להיות מייגע ומתיש עבור כל רוכש פוטנציאלי, וכמובן כאשר מגיע הרגע המיוחל והדירה המבוקשת נמצאה הרי שעולה וצפה התחושה המובנת והברורה שאין יהיה זה נכון לפספס את "ההזדמנות" שנקרתה בדרכנו, על כך יש  להוסיף את הלחצים המופעלים על הרוכש מצד המוכר ו/או מצד מתווך שמעורב בעסקה, והתוצאה הבלתי נמנעת עלולה להוביל אותנו למסקנה המתבקשת (אך שגויה) כי עלינו להזדרז ולחתום על זיכרון דברים עכשיו ומיד, מבלי לקחת בחשבון את הסיכונים הטמונים בצעד פזיז מסוג זה.

טעות נפוצה היא לחשוב שזיכרון הדברים איננו מסמך מחייב מאחר ומדובר, לכאורה, בשלב ראשון של רכישת דירה, שלב אשר עשוי שלא להבשיל לכדי עסקה במידה והצדדים לא יחתמו על הסכם מכר מסודר אצל עורך-דין. אם כן, כדאי לדעת שלא כך הדבר, מאחר ולזיכרון דברים יש תוקף משפטי מחייב בדיוק באותה המידה שיש לכל הסכם משפטי שנחתם במשרדו של עורך הדין ואף ניתן לאכיפה בבית המשפט.

לידיעת המוכר

על מנת לפשט את הדברים אציג מצב שבו מוכר משרבט על נייר טואלט! את פרטי העסקה, הצדדים תוקעים כף ונפרדים לשלום. האם מדובר בעסקה כשרה? בוודאי שכן. עקרונית, הקונה יכול ליטול לידיו את הנייר שנחתם ולנסוע היישר למשרדי רישום המקרקעין על מנת לרשום הערת אזהרה לטובתו על הדירה הרלוונטית, וזאת כאשר יתכן מצב שהמוכר עדיין לא קיבל לידיו תמורה כלשהי או לחילופין קיבל סכום כסף זניח ובלתי משמעותי. או אז, במידה ובהמשך הדרך הצדדים יוותרו חלוקים על מספר נקודות והלכה למעשה לא יתקיים מפגש רצונות בין הצדדים, הרי שעד מהרה יגלה המוכר כי "נתקע" עם הערת אזהרה הרובצת על הנכס שבבעלותו, דבר אשר ימנע ממנו, לפחות לתקופה זמנית, את האפשרות להציע את הדירה שבבעלותו בשוק הנדל"ן.

לידיעת הקונה

בהנחה שזיכרון הדברים שנחתם כאמור על נייר טואלט! אינו כולל פרטים חשובים, כגון: לוח תשלומים מסודר וריאלי (לא כל שכן כאשר הקונה ייאלץ לקחת משכנתא), מצב הנכס, בדיקת מצבו המשפטי של הנכס הן בעירייה והן בלשכת רישום המקרקעין ובדיקות נוספות אחרות, הרי שמדובר בלקיחת סיכון בלתי מחושב שבדיעבד הקונה לא היה מעז לעשות.

הימנעות מחתימה חפוזה ובלתי שקולה על זיכרון דברים ופניה לעורך דין המתמחה בתחום הנדל"ן לצורך ליווי העסקה תוך ביצוע כל הבדיקות הדרושות בטרם ייחתם הסכם כלשהו בין הצדדים עשויה להיות הדרך הנכונה והבטוחה בענייננו.

מילות סיום, ברור ונהיר לכל כי לא מומלץ לערוך זיכרון דברים בין צדדים בעסקת מקרקעין, אלא לפנות לעורך דין אשר ילווה את העסקה משלב ניהול המו"מ ועד לרישום הנכס בלשכת רישום המקרקעין.


  • שרון גמליאל, עו"ד (L.L.M) 

  • רחוב ז'בוטינסקי 16, קניון לב ראשון, ראשון לציון, 7522903

  • טל': 072-2221997

  • פקס': 153-72-2221998

  • נייד: 052-2730500


 




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב