דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


ביקורת יין יקב רמאן ויקב קדמא 

מאת    [ 27/08/2013 ]

מילים במאמר: 832   [ נצפה 5405 פעמים ]

ביקור ביקבים (יקב רמאן ויקב קדמא )

כשאני כותב ביקורת יין המונח טעים לא טעים לא כל כך רלוונטי בביקורת עצמה. כשאני טועם יין אני בודק אותו גם על ידי חיפוש פגמים ביין בין אם זה נעשה בכרם או על ידי היינן. כשהיין טוב מהבחינה הזאת אז המושג טעים או לא טעים בא לידי ביטוי כעוד פרמטר בביקורת.

 

התלוותי לסיור בשני היקבים הנ"ל עם אילנית צמח אשר מלווה את היקבים הנ"ל בפיתוח העיסקי שלהם והפיכתם מיקבים ביתיים שנחבאים אל הכלים ליקבים בעלי אמירה ונוכחות בסביבה.

 

יקב רמאן: יינן יאיר רמאן . היקב ממוקם בניר בנים.

את יאיר והיקב הכרתי לפני שש שנים כאשר היינות הראשונים של רמאן בוקבקו והיינן התחיל במסע המפרך לנסות לשווק את היינות במסעדות. היינות כמו היינן והיקב היו צעירים מאוד, לא מגובשים ולא הצליחו לפרוץ את הטבעת התל אביבית. בביקור העכשווי הגעתי עם ציפייה די נמוכה כי לא יצא לי לטעום את היינות בשנים האחרונות וחשבתי כי לא באמת יכול להיות שינוי ביין גם מהסיבה שלא כל כך שמעתי על היקב. ההפתעה הייתה עצומה ומרתקת מבחינתי.

היין הוא משנת הבציר 2010 ויוצע לטעימה בימים אלה לקהל שיפקוד את היקב.

היינות בוגרים, לעיסים בעלי נוכחות ומעל הכל מעלים חיוך של אושר על הפנים. משהוא טוב קרה ביקב בשנים האחרונות . שאפו.

 

קברנה סובניון 2010 ( תוספת של 25% שיראז )

22 חודשי חבית הענבים הובאו מכפר שמאי.

צבע אדום סמיך, ריחות טובים של פרי נקי ומשובח. בפה טעמי הדובדבן והפטל גורמים לחיוך ובאפטר טייסט יוצא במלא הדרו טעם הקרמל. חומציות טובה עם גוף בינוני הופכים את היין הזה ליין שמושלם לאוכל טוב.

 

מרלו 2010:

24 חודשי חבית, הענבים מכפר שמאי.

מרלו מאוד מפתיע, לא מצאתי בו סימנים ירקרקים שאופניים לזן וגם לא מצאתי בו את המרירות של העץ בה שהה שנתיים. יין שקשה להגדרה אבל יחד עם זאת מרתק. זה יין קר שמעניק בפה ספקטרום רחב של טעמי פרי צעיר בועט עם טאנינים טובים. היין מאוד נקי ומאוד חד הדיוק בו מעניין . זה מרלו צפוני שונה . מדובר במרלו מהליגה של השחקנים הגדולים שיש היום על המדפים. חייבים לנסות.

 

שיראז קברנה סובניון  2010 ( 30% ) 2010

30 חודשי חבית.

צבע היין ארגמני, ריחות של  פירות יער בשלים, בקצוות מריחים עשן ותבלינים בעיקר הל ציפורן והמון שוקולד. יין עם טעמי פרי עוצמתיים, טאנינים חזקים. היין הולך להיות מרתק בעוד שנה שנתיים.

 יופי של יין .

 

לסיכום: רוח משובחה נושבת לה ביקב רמאן.

מחיר היינות ביקב הינו 85 ש"ח

 

יקב קדמא: ייננית לינה סלוצקין יועץ היין ארקאדי פפיקיאן.

היקב נמצא בכפר אוריה.

היחוד של היקב הוא בתסיסות שהתירוש עובר בכדי חרס של 500 ליטר. השיטה היא שיטה עתיקה שבגרוזיה עדיין משתמשים בה. הייננית לינה החליטה ללמוד את השיטה ולאחר ביקור בגרוזיה החליטה לייבא כדי חרס ולייצר את היין בכדים טרם העברתם לחביות עץ אלון להתיישנות.האם החרס משפיע על הטעם או על איכות היין אני לא יכול להגיד , האם היין מאופיין שלא כשאר היינות ומעניק לו יחודיות נקודתית בגלל הכדים גם כן לא בטוח שזה נכון. מה שאני כן יכול לומר שזה מרשים, יפה ומרתק לראות את היקב ואת הכדים. הרי לעשות יין זו אומנות וכל אומן בוחר את הדרך שמביאה אותו לריגוש וסיפוק. אז למה לא לעשות יין  בכדי חרס בעצם. אני אוהב את הרעיון. והייחודיות.

 

 

סירה 2011 ( ענבים מכפר יובל )

בטעימה הראשונה היין מעט מתעתע הוא עושה רושם של יין קל ונח ונעים. אולם בלגימה אחרי חצי שעה משהוא בו משתנה. היין מתחבר ונהיה מוצק עם גוף טוב ומרשים טאנינים משובחים וריחות מעט אדמתיים עם עור בקצוות מעלים חיוך.בפה יש טעמים עשירים של פרי יער אדום ומעט אניס באפטר טייסט. באף מקבלים מידי פעם אספרסו וטופי. יופי של יין ( 100 ש"ח )

 

מרלו 2011 ( מכפר יובל )

ריחות טובים של דובדבנים ומעט פירחי פירות ההדרים. בפה יש המון עשבי תיבול טריים וטעמים טובים של פרי מוצק בעיקר השיזיף השחור.אפטר טייסט חמאתי . יין עשוי טוב. 85 ש"ח

 

רזרב 2010 ( בלנד מענבי קברנה סובניון, פטיט וורדו וברברה.)

ארומות מאוד עשירות של תבלינים ופרי בשל עם מעט טבק בקצוות

בפה יש פרי טוב ומוצק עם חומציות מאוד חדה שבאה מענבי הברברה. זה פשוט פותח את התאבון בצורה מדהימה העיקצוץ הזה. היין רענן וממכר. יופי של יין. תיבול היין בברברה מעניק משהוא שאנחנו לא מכירים ביינות ישראלים. אולי זה אינטפטציה ליין גרוזיני.

140 ש"ח

 

שאנין בלאן 2012 ( חצי יבש )

זן ענבים הנפוץ. בעמק הלואר. יין שמכינים ממנו גם יינות יבשים גם חצאי יבשים ואף יינות קינוח. ביין הנ"ל שהוא כאמור חצי יבש או חצי מתוק תלוי איך מגיבים למתיקות שיש בפה. החמיצות ביין מינורית והיא  לא מאזנת את המתיקות וגם לא נותנת לריחות העשבוניים והטרופיים המתבקשים לפרוץ בשל כך וחבל עוד חמיצות היו מעניקים ליין עומק ורעננות שמתבקשת. 90 ש"ח

 

לסיכום: מדובר ביקב שונה עם יינות מרתקים. אני לא מהמהמרים אבל זה יקב שיפתיע אותנו .

 

 

שף אלון גונן מסעדת אל בריו, בית איש הענבים כתב באתר היין אדום או לבן




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב