רקע :
חומצת השומן אלפא לינולנית (ALA) מסוג אומגה 3 היא חומצת שומן חיונית שהגוף לא יכול ליצר, ולכן מוכרחים לצרוך אותה בתפריט המזון.
מקורות טובים לאומגה 3 צמחי - ALA כוללים: פולי סויה, זרעי פשתן, אגוזי מלך ושמן זית , מרווה ספרדית ( mila "מילה" מתוצרת חברת לייפמקס )
תשומת לב רבה הוקדשה לגבי ההמרה של חומצת השומן אומגה 3 הצמחית - ALA - לחומצת השומן אומגה 3 ארוכת השרשרת - EPA , עם הצהרות רבות שאחוז ההמרה הוא קטן מאוד. על פי מאמר בירחון Nutrition Reviews Vol. 66, pp. 326-332, בין שמונה ל- עשרים אחוז של ALA יומרו ל EPA אצל בני אדם, ובין 0.5 ל- תשעה אחוזים של ALA מומרת ל- DHA .
בנוסף, המין משחק תפקיד חשוב, עם נשים בגיל הפריון יש דיווחים על המרת אומגה 3 צמחי ALA ל EPA בשיעור של פי 2.5 יותר מאשר גברים בריאים.
"בגלל ש-דגים ו- שמן דגים הם המקורות המרוכזים ביותר של חומצת השומן אומגה 3 EPA ו-DHA, אנשים שאינם אוכלים דגים או שמן דגים (למשל טבעונים וצמחונים) עלולים להיות בסיכון של רמה נמוכה או לא מספקת של חומצת השומן אומגה 3 ", כתבו החוקרים.
בנוסף, בגלל שההיצע של הדגים בטבע נמצא תחת איום, וכן ההספקה בסכנה, אם שמירה על רמת חומצות שומן אומגה 3 ע"י המרה ממקורות צמחיים היתה מספקת , זה יכול היה להפחית את הדרישות לדגים ולשמר את יכולת הספקת הדגים.
מחקר חדשני -
מחקר שבוצע ע"י ד"ר וולש ניתח את הצריכה של חומצות שומן אומגה 3 רב בלתי רוויות (PUFAs), ובדק את המיתאם (קורלציה) עם הרמות בדם של ALA , EPA ו- DHA , אצל אוכלי דגים, לא אוכלי דגים, אוכלי בשר, צמחונים, וטבעונים .
התוצאות הראו שצריכת האומגה 3 היו פחותות בין 57-80 אחוז אצל קבוצת האנשים לא אוכלי דגים. עם זאת, ברמות הפלזמה של ה- DHA ו- EPA היו הבדלים הרבה יותר קטנים.
"אחד ההסברים לממצאים האלה יכול להיות בגלל המרה מוגברת . הנתונים שלנו מראים כי היחס בין החומר הראשוני - ALA - אומגה 3 צמחי המיועד להמרה, לשרשראות הארוכות יותר של חומצות שומן אומגה 3 , היה באופן משמעותי גבוה יותר אצל "לא אוכלי דגים" מאשר אצל אוכלי דגים" , כתבו החוקרים.
להמשך עיון - פירוט אודות המחקר .
חברת "לייפמקס" מעמידה לרשותנו מוצר חדש איכותי - "מילה" Mila - מבוסס על זרעי צ'יה נבחרים , עם הריכוז הגבוה ביותר בעולם הצומח של אומגה 3 צמחי . להיכרות עם מוצר ה- "מילה"