דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


הסמארטפון הוא פרצת אבטחה לחיינו הפרטיים 

מאת    [ 29/04/2013 ]

מילים במאמר: 466   [ נצפה 1425 פעמים ]

הטעות הראשונה של משתמש הסמארטפון הממוצע היא האמונה שהמכשירים האלה בטוחים יותר מהמחשב הביתי, וברוב המקרים הם לא מודעים לכמות האדירה של מידע אישי ועסקי שנמצא של המכשיר שלהם. באמצעות הסמארטפון שלנו ניתן לדעת עלינו המון. למשל איפה אנחנו נמצאים (GPS), במה אנחנו מתעניינים (היסטוריית גלישה בדפדפן), מי החברים שלנו (פייסבוק), מה התוכניות שלנו (יומן), מצבנו הכלכלי (החיבור המקוון לבנק), במה אנחנו עובדים ועל מה אנחנו עובדים (האימייל העסקי) ולעיתים גם כל מידע אישי אחר שנמצא במחשב האישי שלנו (באמצעות פעולת הסנכרון בין הסמארטפון למחשב). בעתיד הלא רחוק, גם הארנק שלנו יהפוך לדיגיטלי ויוחלף קרוב לוודאי בסמארטפון כפי שמתכננות כיום ספקיות סלולריות רבות בעולם.

 

טכנולוגיה מתקדמת בשירות ההאקרים

 

הסמארטפון אמנם מקל על החיים, אנחנו לא צריכים להגיע הביתה כדי לשלוח אימייל או למשרד כדי לסגור עסקה. אבל ריכוז כל המידע האישי או העסקי על מכשיר אחד קטן יצר בעיות אבטחה ופרטיות שספקיות הסלולר, המכשירים או הצרכנים עצמם לא עשו מספיק כדי לפתור. הסמארטפון הוא מעין שער דיגיטלי לחיים שלנו, מי שישיג אליו גישה ידע עלינו יותר ממה שהיינו רוצים, ולכן הוא מעמיד את הביטחון והפרטיות שלנו בסכנה מתמדת.

 

חלק מהבעיה היא שהקורבנות עצמם מסייעים להאקרים עקב חוסר תשומת הלב שלהם לנושאי אבטחה. לדוגמא, סקר שערכה ESET לאחרונה גילה שרק 1 מתוך 4 משתמשים טורח להשתמש בהגדרת האבטחה הבסיסית ביותר – נעילה אוטומטית של המכשיר, המחייבת פתיחה על-ידי סיסמא.

 

האתגר הגדול באבטחת הסמארטפון - המשתמש

 

הפתרונות הטכנולוגיים קיימים וממשיכים להשתפר כל הזמן, האתגר האמיתי והגדול ביותר של חברות האבטחה הוא העלאת המודעות של המשתמשים לסכנות ודרכי ההתמודדות איתן. הצרה היא שרוב המשתמשים לא מטרידים את עצמם מספיק בנושא האבטחה והם לא מודעים מספיק לסכנות כדי לדעת לזהות אותן גם אם הן יהיו בבירור מול העיניים שלו.

 

דוגמה אופיינית לכך מהשנים האחרונות הן הונאות הפייסבוק למיניהן, הגולש נתקל בפוסט שמבטיח תמונות או סרטונים סנסציוניים ולוחץ על לינק שמוביל לכך ששם המשתמש והסיסמא שלו נגנבים ומשמשים את התוקף להונאות שונות ומגוונות. כל שהמשתמש היה צריך לעשות כדי להימנע מההונאה הוא פשוט – לא ללחוץ על הלינק. בדרכים דומות יכולים ההאקרים להשיג שליטה על הטלפון שלנו ועל המידע שנמצא עליו, ודרכו אל חשבון הבנק שלנו.

 

ההתמודדות מתחילה במודעות

 

ההתמודדות עם האיומים נגד הסמארטפון שלנו מתחילה במודעות, וממשיכה בפתרונות טכנולוגיים. כמו שבלילה אנחנו נועלים את הדלת לפני שאנחנו הולכים לישון וכמו שבאוטו אנחנו דואגים שכולם חגורים,  גם כאן על המשתמש לתת את הדעת לשאלה איך הוא מגן על המכשיר עצמו ועל המידע. זה מתחיל בהתנהגות נכונה יותר בעולם האינטרנטי ושימוש בהגיון בריא, כגון הקפדה על סיסמאות מורכבות ויצירת הבדל בין סיסמאות המשמשות לאתרים שונים. חשוב לא להתפתות למבצעי-חינם תמורת מתן פרטים אישיים או שיתוף לינקים מפוקפקים לאתרים נפוצים, וממשיך בהשגחה הפיזית על המכשיר, כמו למשל לא להניח אותו ללא השגחה על שולחן המסעדה.

רונן מואס הוא מנכ"ל ובעלים משותף של חברת ESET-ישראל אותה הקים בשנת 2004. לפני כן עבד כמנהל IT במספר חברות. למד ארכיאולוגיה באוניברסיטת חיפה.




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים? תחשבו שוב! -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר מומחה
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה
ספינת האהבה -  מאת: עומר וגנר מומחה
אומנות ברחבי העיר - זרז לשינוי, וטיפוח זהות תרבותית -  מאת: ירדן פרי מומחה
שיקום והעצמה באמצעות עשיה -  מאת: ילנה פיינשטיין מומחה
איך מורידים כולסטרול ללא תרופות -  מאת: קובי עזרא יעקב מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב