להגיש אוכל לאירועים בצורה טעימה
מראה מעוצב מושך את העין
הגשת אוכל לאירועים איננה רק הבאת האוכל מן המטבח אל השולחן , אלא חלק בלתי נפרד מהסטיילינג של האירוע. מגשי אירוח יכולים לתרום המון למראה האוכל ולמשוך את האורחים בלא שהתכוונו לכך. לכל מנה יש מגש אירוח מתאים. למשל מגשי פוטיפורים או מאפינס הם מגשים המחולקים לעיגולים קטנים, לעומת מגשי אירוח של מנות דג, שהם ארוכים ואפילו לעיתים בצורת דג.
להשוות לאוכל מראה יוקרתי כמו של קייטרינג
גם אם את החלטת ליטול על כתפייך את בישול האוכל ולא להזמין קייטרינג ניתן לשוות לאוכל מראה ייחודי ויוקרתי. בדיוק כמו אוכל לאירועים של קייטרינג המונח על מצע מיוחד. מגש לאירוח דו קומתי או מסתובב, או מעוטר בציורים יפים המשתלבים עם קנקני השתייה ואגרטלי הפרחים. כל פרט קטן מוסיף למראה הכללי, וביחד מצטייר אירוע מעוצב ברמה גבוהה. הרבה פעמים האורחים לא זוכרים את הטעם של האוכל, אבל הם כן יזכרו את העיצוב.
האירוע עמוס דיו וכדאי לחסוך בבלגן
מגשי אירוח חוסכים לך אי סדר בתוך העומס הצפוי באירוע. בגלל העיצוב ניתן לערום אותם במקרר או במקום האחסון, ולהגיש אותם ביתר קלות. כך גם ניתן לווסת את כמות אוכל לאירועים המוגש לשולחנות, במקרה של הגשה עצמית או מלצור על ידי מלצרים חסרי ניסיון. כל האוכל מוכן מראש על המגש בצורה נקייה וקלה לשליפה. תכנון נכון יוביל לרגיעה במהלך האירוע. קל גם יותר לארגן לאחר האירוע.
כיצד מתאימים בין אוכל לאירועים
לאירועים קטנים בעלי אופי משפחתי ללא דיסטנס בין המוזמנים מאד מקובל להוציא אוכל חלבי. לעומת זאת לאירועים רשמיים יותר כדאי בשרי דווקא. בשרי נחשב אוכל שמקרב בין רחוקים. אם יש אלרגנים בין המוזמנים גם עדיף להזמין בשרי. אוכל לאירועים צריך להיות מותאם למוזמנים למשל לצמחוניים. אם יש שומרי כשרות בקהל התחשבו בכך בעת הזמנת האוכל, ואם אפשר ציינו את סוג האוכל שיוגש (בשרי או חלבי) כדי לאפשר לשומרי הכשרות להגיע במצב הנכון ולא להימנע מלהתכבד.
היכן מזמינים מגשי אירוח חד פעמים או קבועים
ניתן לקנות מגשי אירוח בכל חנות חד פעמי או חנות לכלי בית. יש מסעידים בהם ניתן להזמין את האוכל מעוצב בתוך מגשי אירוח. באפשרות האחרונה תחסכו זמן רב וכאב ראש של התאמה בין הפרטים. המסעיד יעשה זאת כחלק בילט אין בעבודתו.
כיצד נסמן מגש אירוח במקרר כדי להגישו בזמן
כדי שהאורחים לא יבחינו בסימון , אבל הסימון יהיה מקל כדאי להדביק מדבקה קטנה בתחתיתו של מגש אירוח. כך בעת ההרמה לשולחן ניתן לראות את הכיתוב, אבל האורחים שהמגש מונח לפניהם לא יבחינו בכך. אפשר לחלק זאת על פי צבעים ועיצוב של מגש אירוח לכל מנה.