האגוזים הם מקור מעולה לשומנים טובים ולסיבים תזונתיים שכל-כך חשובים למערכת העיכול ויש בהם גם שפע של ויטמינים, מינרלים ואנטי אוקסידנטים.
העיכול של האגוזים הוא איטי וכדי ליהנות מערכיהם התזונתיים, עדיף לאכול אגוזים בצורתם הטבעית. צורת ממרח קליית אגוזים פוגמת באיכות השומן שיש באגוזים, גורמת לו להתחמצן ולשנות את הרכבו הכימי. אם מעוניינים לחמם את האגוזים, עדיף במיקרו ולפרק זמן קצר בלבד.
האגוזים מכילים חלבונים, חומצות שומן רב-בלתי-רוויות, סיבים תזונתיים, ויטמין E, ויטמיני B, ברזל, סידן, נחושת, אבץ ונוגדי חמצון שונים.
למה האגוזים בריאים ?
הם עוזרים במניעת מחלות כרוניות ומחלות לב, אינם מכילים כולסטרול וחלקם אף תורמים להורדתו.
מקור מצוין של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחלבונים.
תומכים בירידה במשקל באמצעות תחושת השובע שהם מקנים ומונעים תחושת דיכאון, מונעים התפתחות סוכרת מסוג 2 ותורמים לגמישות העור ובריאותו.
במידה ונשכיל להוסיף למזונות שלנו אגוזים וגרעינים נרוויח בריאות טובה.
אגוזי מלך, זרעי פשתן וגרעיני דלעת
מכילים 55% שומן חד-בלתי-רווי, בעיקר חומצות שומן אומגה 3, לכן מונעים הסתיידות עורקים.
שומרים על תפקוד תקין של המוח.
מורידים לחץ דם גבוה ומונעים הפרעות לב וכלי דם.
עשירים בוויטמינים ומינרלים, בעיקר ויטמין A, C וויטמיני B, אשלגן וברזל.
אגוז פקאן
הפקאן מכיל כ- 10% מתצרוכת האבץ היומית. הוא מכיל ויטמינים מקבוצה B העוזרים לחילוף חומרים.
לידיעת הצמחונים: פקאן מכיל כמות גדולה של חומצות אמינו, לכן יש בו חלבון איכותי והוא מתאים כהשלמה תזונתית.
עשיר במנגן, מגנזיום, וויטמין E.
שקדים ואגוזי קשיו
עשירים ביותר בשומן חד-בלתי-רווי, בחומצות שומן מסוג אומגה 6.
אגוז קשיו עשיר במגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ. בשקדים ישנו יחס טוב בין אשלגן ונתרן ובין סידן ומגנזיום (מתאים לנשים בגיל המעבר).
תורמים להורדת רמות הכולסטרול בדם, מעכבים הסתיידות עורקים, מורידים לחץ דם גבוה.
אגוז ברזיל
אגוזי ברזיל הם זרעים אכילים של עצי ענק שגדלים בברזיל, באזור האמזונס. אגוזי ברזיל עשירים בסלניום, שנחשב לאנטי אוקסידנט חיוני, וזרחן שאחראי לחילוף חומרים וליצירת אנרגיה בגוף. יש בו גם כמויות יפות של סיבים תזונתיים וחומצות שומן חד-בלתי-רוויות, שחיוניות לבריאות הלב וכלי הדם. כמו כן מכילים סידן, ברזל ואשלגן.
אגוז לוז
אגוז לוז מכיל כמות נמוכה יחסית של שומנים. עשיר בוויטמין E, וחומצות שומן
חד-בלתי-רוויות שחיוניות לבריאות הלב וכלי הדם. כמו כן, יש בו רכיב שנקרא סטרול המונע את ספיגת הכולסטרול ויש בו גם כמויות יפות של ברזל וסידן.
בוטנים ופיסטוקים
מכילים כמות רבה של חלבונים וויטמיני B.
מומלצים לבעלי לחץ דם נמוך ולאלו הזקוקים לעלות במשקל.
גרעיני חמניות
עשירים בחומצות אמינו החיוניות להתפתחות תאים ורקמות הגוף. עשירים באבץ
ובוויטמין E.
מומלצים לנשים הרות ומניקות, ותורמים ליצירת חלב. מומלצים גם במקרה של התנוונות שרירים ודלקות כבד.
העיכול של האגוזים הוא איטי וכדי ליהנות מערכיהם התזונתיים, עדיף לאכול אגוזים בצורתם הטבעית. צורת ממרח קליית אגוזים פוגמת באיכות השומן שיש באגוזים, גורמת לו להתחמצן ולשנות את הרכבו הכימי. אם מעוניינים לחמם את האגוזים, עדיף במיקרו ולפרק זמן קצר בלבד.
האגוזים מכילים חלבונים, חומצות שומן רב-בלתי-רוויות, סיבים תזונתיים, ויטמין E, ויטמיני B, ברזל, סידן, נחושת, אבץ ונוגדי חמצון שונים.
למה האגוזים בריאים ?
הם עוזרים במניעת מחלות כרוניות ומחלות לב, אינם מכילים כולסטרול וחלקם אף תורמים להורדתו.
מקור מצוין של ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים וחלבונים.
תומכים בירידה במשקל באמצעות תחושת השובע שהם מקנים ומונעים תחושת דיכאון, מונעים התפתחות סוכרת מסוג 2 ותורמים לגמישות העור ובריאותו.
במידה ונשכיל להוסיף למזונות שלנו אגוזים וגרעינים נרוויח בריאות טובה.
אגוזי מלך, זרעי פשתן וגרעיני דלעת
מכילים 55% שומן חד-בלתי-רווי, בעיקר חומצות שומן אומגה 3, לכן מונעים הסתיידות עורקים.
שומרים על תפקוד תקין של המוח.
מורידים לחץ דם גבוה ומונעים הפרעות לב וכלי דם.
עשירים בוויטמינים ומינרלים, בעיקר ויטמין A, C וויטמיני B, אשלגן וברזל.
אגוז פקאן
הפקאן מכיל כ- 10% מתצרוכת האבץ היומית. הוא מכיל ויטמינים מקבוצה B העוזרים לחילוף חומרים.
לידיעת הצמחונים: פקאן מכיל כמות גדולה של חומצות אמינו, לכן יש בו חלבון איכותי והוא מתאים כהשלמה תזונתית.
עשיר במנגן, מגנזיום, וויטמין E.
שקדים ואגוזי קשיו
עשירים ביותר בשומן חד-בלתי-רווי, בחומצות שומן מסוג אומגה 6.
אגוז קשיו עשיר במגנזיום, אשלגן, ברזל ואבץ. בשקדים ישנו יחס טוב בין אשלגן ונתרן ובין סידן ומגנזיום (מתאים לנשים בגיל המעבר).
תורמים להורדת רמות הכולסטרול בדם, מעכבים הסתיידות עורקים, מורידים לחץ דם גבוה.
אגוז ברזיל
אגוזי ברזיל הם זרעים אכילים של עצי ענק שגדלים בברזיל, באזור האמזונס. אגוזי ברזיל עשירים בסלניום, שנחשב לאנטי אוקסידנט חיוני, וזרחן שאחראי לחילוף חומרים וליצירת אנרגיה בגוף. יש בו גם כמויות יפות של סיבים תזונתיים וחומצות שומן חד-בלתי-רוויות, שחיוניות לבריאות הלב וכלי הדם. כמו כן מכילים סידן, ברזל ואשלגן.
אגוז לוז
אגוז לוז מכיל כמות נמוכה יחסית של שומנים. עשיר בוויטמין E, וחומצות שומן
חד-בלתי-רוויות שחיוניות לבריאות הלב וכלי הדם. כמו כן, יש בו רכיב שנקרא סטרול המונע את ספיגת הכולסטרול ויש בו גם כמויות יפות של ברזל וסידן.
בוטנים ופיסטוקים
מכילים כמות רבה של חלבונים וויטמיני B.
מומלצים לבעלי לחץ דם נמוך ולאלו הזקוקים לעלות במשקל.
גרעיני חמניות
עשירים בחומצות אמינו החיוניות להתפתחות תאים ורקמות הגוף. עשירים באבץ
ובוויטמין E.
מומלצים לנשים הרות ומניקות, ותורמים ליצירת חלב. מומלצים גם במקרה של התנוונות שרירים ודלקות כבד.
הכותבת: גבריאלה חבויניק
מרצה, מערבירה סדנאות ומרפאה
http://www.naturalka.co.il
דוא"ל: gabruela22@012.net.il
052-3925938
מרצה, מערבירה סדנאות ומרפאה
http://www.naturalka.co.il
דוא"ל: gabruela22@012.net.il
052-3925938